Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 538
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 230
Моите не са засуквали след раждането, защото нямаше как. Аз се цедях с помпа в родилно и имах кърма за всички новородени. На 3-тия ден получих усложнения и бях в операционна и реанимация, хвърлях кърма заради упойки и лекарства. Отделно едното ми дете нямаше как да бъде кърмено.
Та, мили бъдещи майки и без да ви ги дадат да засучат, разминават се мъките, не е нужно от генерализиране на такива изказвания. За всяко нещо има решение. Бъдете спокойни.
За никнето на зъби - К@милия денто или Chamomilla vulgaris 30 СН. Второто излиза много повече на сметка. Хомеопатични са.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 11:17 от Lemon Blossom

# 1 231
  • Пловдив
Днес отново обсъждахме датата на раждане. Поне според ехограф бебетата вървят около седмица и половина -две назад. Но си растат. Подвижни са доста, околоолодните води и кръвотока е добър. Все пак лекарят предпочита 27-ми, заради изоставането. Те с това изоставане са от поне месец и нещо. Иска ми се да стана поне 37 седмица (той държи 36+5). В понеделник ще ми е последният преглед и според състоянието на децата каза да си реша аз. Отделно не виждам причина и да ме приемат ако е нужно за няколко дни да полежа преди секцио. Но днес каза - бебетата се чувстват добре в теб. Ако това се запази до другия понеделник, аз ще си изисквам да изчакаме.
Допълвам : фетален специалист не мога да намеря, в Пловдив нямат часове тези, които са от добрите. Но ходя и по здравна каса к според нея кога да издържа и до 38 седмица.

# 1 232
Лятна буря, а доплерите им как са? Че те май са най-показателни.

# 1 233
  • Пловдив
Не съм сигурна, че това, което ми прави е доплер - намира пъпната връв и наблюдаваме движения и звук на нещо, подобно на кардиограма. Ако е това - казва, че е наред.

# 1 234
# 1 235
  • Пловдив
Да, така изглежда, но го прави с неговия ехограф, не включва друг. Може би е някакъв комбиниран.

# 1 236
Където е 37+0, там е и 36+5…не е някаква кой знае каква разлика. Няма да се случат чудеса с децата за този 1 ден. Просто е прието от 37+0 да не се водят преждевременни.
При нас едната си беше ‘преждевременна’ по всички признаци въпреки седмицата 37+0. Има деца 35+… които изобщо не остават в нео-то.
Вървенето със седмица и половина назад е в рамките на допустинамата грешка при мерене с ехо. На 27.12 ще гинпретеглят инще стане ясно…
Не се шашкай…то не остана.
Успех! 🍀

# 1 237
  • Пловдив
Появиха се и нашите момиченца Биляна и Рая. В 37+1 и с тегло 2530 и 2320. Бяха на термо легло за един ден, а днес вече са при мен и се учим 😂

# 1 238
Честито Лятна буря! Да са силнички и здрави, разкажи как мина, ако остане време!

# 1 239
  • Пловдив
Сега пиша, докато спинкат. Влязох си планирано, за около 40 минути може би беше цялата операция. След като ги изкараха и ги видях, даже съм се унесла на масата 😂  Писнаха веднага и двете, хубав рев му удариха. Раздвижването започва още същата вечер ( това беше вчера), а днес е голямо ставане и занимавка покрай малките. Към обяд ми ги докараха и сега пак ще опитам да кърмя. Засмукаха и двете, като не знам колко са хапнали и ги дохранвах с АМ. Големи са красавици, много са различни. И е забавно, че едната като плаче и не пречи на другата. Най- важното е, че са добре и се хранят. Облечени са с коледни ромпъри и са много сладки 🥰

# 1 240
Появиха се и нашите момиченца Биляна и Рая. В 37+1 и с тегло 2530 и 2320. Бяха на термо легло за един ден, а днес вече са при мен и се учим 😂

Честита радост. Щастие,здраве и късмет да имат.🍀🍀🍀

# 1 241
Честита радост!

# 1 242
Честита радост, Лятна буря Gift Heart Gift Heart
Да растат здрави и силни, много щастие и късмет!

# 1 243
Честито! Да са ти много здрави , любознателни и щастливи!

# 1 244
Много да са здрави малките госпожици! Точно днес се сещах как посрещнахме нова година с бебета на 20 дни!

Общи условия

Активация на акаунт