Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 533
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Пловдив
Много ви благодаря, момичета! Честита нова година и нека всички сме живи и здрави!

# 1 246
Лятна буря, честити да са! Много здрави и щастливи!
За преченето с плакането…това идва по-късно… 🫣 Поне при нас си дойде и този момент.
А коликите ни все още са ад. Едната реве до 2 сутринта, а другата застъпва в 3 сутринта до около 9-10. 🥴 Абсолютно нищо не е помогнало до сега освен носене в кърпа за носене.

# 1 247
Честита нова година момичета! Бъдете най-вече здрави, както и всички покрай вас!
Лятна буря, добре дошли на девойките, пожелавам ти да имат същото упорство като твоето и да отстояват желанията си в живота Simple Smile
Anniey, пробвай методът на д-р Краб. Вършеше чудеса при единия младеж, а бяха зверски неспокойни първите няколко месеца.

# 1 248
Появиха се и нашите момиченца Биляна и Рая. В 37+1 и с тегло 2530 и 2320. Бяха на термо легло за един ден, а днес вече са при мен и се учим 😂
Честито бъдете здрави Smile !

# 1 249
Честита нова година момичета! Бъдете най-вече здрави, както и всички покрай вас!
Лятна буря, добре дошли на девойките, пожелавам ти да имат същото упорство като твоето и да отстояват желанията си в живота Simple Smile
Anniey, пробвай методът на д-р Краб. Вършеше чудеса при единия младеж, а бяха зверски неспокойни първите няколко месеца.
Честита нова година! Много здраве и щастливи моменти през новата година!
Harpy, не намирам инф за този метод. Можеш ли да ми пратиш някакъв линк или някаква инф относно този метод.
Мерси много!
Дано нещо помогне или отшумят, че е много тегав момент.

# 1 250
Ето тук го има описано:
https://aztito.com/polezno/view/103
Помня, че и при близначките на Дели помагаше. Даже тя ме спаси тогава ❤️

# 1 251
Честита Нова Година на всички! Да сме живи и здрави и най-вече двойните ни щастия!

# 1 252
Момичета, имам следния казус и търся някой с опит или повече знания.
Очаквам близнаци- момиченца.
От месец вече първата близначка е главично, а втората седалищно.
На последната фетална (32г.с.) ми казаха че ако Н1 е главично, а Н2 седалищно не е проблем да родя естествено. Към момента все още са така. Не очаквам това да се промени вече са по над 2кг всяка и не мисля че имат място да се въртят, още повече че корема ми спадна и Н1 вече е на изхода готова на нисък старт.

Та въпроса ми е някой с подобен опит? Дали наистина е безопасно (досега навсякъде съм чела, че не е възможно, но и знам че първото излезе ли, второто се изстрелва)?
Малко се притеснявам. Доктора ми го каза, имам му доверие, но просто досега не бях чувала за този вариант да е възможен и ми е интересно.

# 1 253
Първи близнак се въртя до последно при мен (34та г.с). За това по неволя втори близнак, стана първи,защото нямаше време да гледат брат му дали се е завъртял отново и извадиха него първо, а въртящия се - втори.
Има време да се завърти според мен. По другия казус не мога да помогна.

# 1 254
Не можах да разбера как са "извадили" първо близнак 2?
При мен също до последно (37 г.с.)близнак 2 се въртя, а уж нямали място. Веднъж даже по време на преглед се беше завъртяла, както я гледахме с главата надолу и се настройвах за нормално раждане и ХОП, тя направила салто. Сега като се замисля, накрая на бременността бях толкова изморена, че добре, че ги извадиха секцио.

# 1 255
Раждах секцио, не уточних. Просто не знаехме близнак 1 дали не се е завъртял пак в странна позиция (изключително странни позиции заемаше това бебе вътре, откъде намираше място, при моите 46 кг и неговите 2590, не знам, честно. И до ден днешен си стои по свит такъв и обича да е на тясно), та заради това извадиха брат му (близнак 2) първо.

# 1 256
Ето тук го има описано:
https://aztito.com/polezno/view/103
Помня, че и при близначките на Дели помагаше. Даже тя ме спаси тогава ❤
Мерси!
Ех, той не е нещо особено този ‘метод’. Съвсем нормални неща, които се препоръчват навсякъде и сме пробвали.
Действа носенето в кърпа при по-раздразнителното дете. Само че раздразнението му не е от болки в корема, а по-скоро от превъзбуда.
Къпането помага понякога и слагаме свещички от ким за коремните болки (мисля, че се превежда ким - Carum Carvi).
Мерси!
Ще дерзаем!

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 23:44 от Anniey

# 1 257
При мен спряха да се въртят след 32. Нямаше място, едната близначка се опитваше, но неуспешно. Бяха разположени напречно в корема ми и нямах никакъв шанс за нормално раждане.

За силен рев от превъзбужда е, аз носех в слинг. Или аз или таткото взимаше ревящата слагаше я в слинг/раница и така си вършеше работата. От допира, това че е сгушена, ритъма на сърцето и ходенето бебето заспиваше.

# 1 258
  • Пловдив
Има време за обръщане. Едната си се обърнала между 36 и 37 седмица.
Момичета, как минаха вашите първи седмици у вас? Трудничко ни е, малките хапват бавно. И кога махнахте едното нощно ядене?

# 1 259
В началото е живот на три часа. Яденето беше по 40-50 минути. Нощното хранене махнах на 3 години.

Гладът при бебетата е равен на болка. Те няма усещане за глад. Махане на нощно хранене както се препоръчва от част от педиатрите в БГ, за мен е неразбираемо. Коренчетата на бебетата са много малки. Те много бързо абсорбират храната. До сега са имали 24/7 храна и сега ние изведнъж започваме да ги държим гладни, защо? Доводът с почивката на корема е абсурден.

Общи условия

Активация на акаунт