Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 531
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 260
Аз родих естествено (и двамата бяха главично) и спряха да се въртят към 32 седмица. И тук лекарите се интересуваха дали първото бебе, при мен беше малкия господин, е главично. За сестра му казаха, че няма проблем и да не е главично. Важно е след излизането на първото бебче да не се чака много да се върти второто. При мен 2 минути след раждането на момченцето ми казаха, че започваме с напъните. Малката излезе 5 минути след това. Въпреки, че при мен бяха и двамата главично, бяхме говорили, че стига момченцето да е главично имаме шанс да го направим естествено. Дано това помага.

Ние сме на 3м и те сами премахнаха нощното хранене. Общо взето в началото наистина е сложно, особено ако не се будят едновременно. Но ние въпреки трудностите решихме да не се опитваме да им налагаме режими и да ги будим след първия месец, защото все пак следват ритъма си на тялото. Мисля, че при нас проработи. В момента спят и двамата от 12 до 6, което ме облекчи много. Има нощи, в които се кърмим много начесто, но обикновено си е скок в растежа и просто приемаме, че е така. Като цяло в повечето нощи си спят. Стискам палци да се нормализират нещата и търпение Hug

# 1 261
Има време за обръщане. Едната си се обърнала между 36 и 37 седмица.
Момичета, как минаха вашите първи седмици у вас? Трудничко ни е, малките хапват бавно. И кога махнахте едното нощно ядене?
Нощното ядене трябва да го махнат сами според всички тук (лекари, акушерки, консултанти по детска грижа…). С други думи изчакват детето да израстне до момемт, в който яде повече на по-рядко.
Първите седмици са си ад според мен (по-скоро седмиците от 3та нататък)…при нас вече е седмица 8 и все още си е ад. Съвсем първите седмици - 1-2-3 бяха супер в сравнение със сегашните ни.
Ако решиш все пак да махаш ядения по някакъв начин, бих изчакала да видя седмица 3-4, дали имат колики и повечко проблеми със саморегулацията (много рев всеки ден в поне 3 дни от седмицата). Ако се появи нещо подобно, не бих махала хранения ‘насилствено’, тъй като би било допълнителен стрес за детето.
Това за сега са моите впечатления…🥴

# 1 262
Аз първата една година не я помня. Беше буквален ад. То колики, зъби, регреси, какво ли не. Нощно хранене не съм им махала, въпреки настояванията на личната. Все пак като си гладен не пиеш вода, нали? До ден днешен единият близнак е по-крив относно храненето. Това което ме спаси мен е режимът, от като се усетих, че трябва такъв лягат заедно, стават заедно /будя ако се наложи с толеранс около 15-20 мин разлика/. И така имах време да си почина, а те не се преуморяваха и нямаха проблеми със съня. Но всеки трябва да си намери неговия метод, подходящ за неговите деца.

# 1 263
Не се радвайте с този нощен режим. И аз се зарадвах,но нещата рязко регресираха и пак си искат нощното хранене.Също съм на мнение да не се маха насила, опитвахме какво ли не,но след 5.месец се върнаха в новородената си фаза.

И аз съм с момичета,едната беше главично, другата напречно. Слаба съм,забременях 50кг.Въпреки това не бързаха да излизат, родиха се в 37г.с. Можеха да изчакат и още,но вече аз не издържах. Пиех по 6 магнезия на ден,движех се и просто спрях да се вглеждам във всичко и си слушах докторите.За естествено раждане на близнаци съм на мнение,че е пълна и безсмислена лудост, носеща много рискове,но всеки си решава. Не се притеснявайте от въртенето на бебетата,всичко ще бъде наред!

Аз родих естествено (и двамата бяха главично) и спряха да се въртят към 32 седмица. И тук лекарите се интересуваха дали първото бебе, при мен беше малкия господин, е главично. За сестра му казаха, че няма проблем и да не е главично. Важно е след излизането на първото бебче да не се чака много да се върти второто. При мен 2 минути след раждането на момченцето ми казаха, че започваме с напъните. Малката излезе 5 минути след това. Въпреки, че при мен бяха и двамата главично, бяхме говорили, че стига момченцето да е главично имаме шанс да го направим естествено. Дано това помага.

Ние сме на 3м и те сами премахнаха нощното хранене. Общо взето в началото наистина е сложно, особено ако не се будят едновременно. Но ние въпреки трудностите решихме да не се опитваме да им налагаме режими и да ги будим след първия месец, защото все пак следват ритъма си на тялото. Мисля, че при нас проработи. В момента спят и двамата от 12 до 6, което ме облекчи много. Има нощи, в които се кърмим много начесто, но обикновено си е скок в растежа и просто приемаме, че е така. Като цяло в повечето нощи си спят. Стискам палци да се нормализират нещата и търпение Hug

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 08:42 от Colors

# 1 264
Момичета, имам следния казус и търся някой с опит или повече знания.
Очаквам близнаци- момиченца.
От месец вече първата близначка е главично, а втората седалищно.
На последната фетална (32г.с.) ми казаха че ако Н1 е главично, а Н2 седалищно не е проблем да родя естествено. Към момента все още са така. Не очаквам това да се промени вече са по над 2кг всяка и не мисля че имат място да се въртят, още повече че корема ми спадна и Н1 вече е на изхода готова на нисък старт.

Та въпроса ми е някой с подобен опит? Дали наистина е безопасно (досега навсякъде съм чела, че не е възможно, но и знам че първото излезе ли, второто се изстрелва)?
Малко се притеснявам. Доктора ми го каза, имам му доверие, но просто досега не бях чувала за този вариант да е възможен и ми е интересно.
Аз родих секцио в37+4 дни момичето ми беше от 8-мия до последно главично два дни преди да се родят  се завъртя а момченцето ни се обърна главично той си се въртеше постоянно! Родиха се по 2400 двамата! За нормалното раждане съм чувала ,че не препоръчително особенно ако ви е първа бременност. Понеже първия като се роди и в корема вече се освобождава място и много трудно може да се роди почва да се върти! Поне на мен така ми обясниха! Моят доктор също ми каза ,че може да ме пробва ,но си има риск! Преценете не искам да ви подвеждам или да ви плаша! Секциото и то минава бързо  даже си бях при тях в неонатологията за 10 дни ни изписаха и си се прибрахме. Успех ви желая леко раждане Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 1 265
Да, чух и от други, че нещата си се менят през нощта натам. Няма страшно. Две усмивки са достатъчни да ме заредят. Ако стават през нощта явно имат нужда, таткото ще се научи да помага.

За раждането при всички случаи си слушайте докторите. Аз не съм настоявала за естествено, докторите ми казаха, че е възможно и при нас рисковете не бяха по-големи от секциото и всичко си беше напълно нормално в 37ма седмица също. Секциото не е без риск, така че е безумие също да се правят неща и от страх напук на лекарите, ако екипът е компетентен решенията се взимат навреме. Например аз до последно мислех, че ще обърнем в секцио заради нещо и бях в тази готовност, но ето. Всяко раждане, дори на едно бебе може да има усложнения така че си трябва експертен екип. А кг защо са важни? А също съм доста слаба, но това изобщо не е имало значение.

Каквото и да е раждането - най-важно е бебетата да са добре, а то отминава и остава един хубав спомен Heart

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 09:27 от Джу06

# 1 266
И аз първата година не я помня 😃 Помня само безсънните вечери. Даже наскоро гледах снимки от първия им РД, с баща им приличаме на зомбита, колкото и да се бяхме постарали да се преведем в приличен вид. Доста време ставах да ги храня на 3 часа. В началото едно хранене отнемаше по 1 час, докато смениш памперс, после докато се оригне.. Тъкмо приключиш, имаш 30 минути почивка и дошло време пак да храниш първата.
Някъде към 4ти месец започнах да се опитвам да им направя режим на съня, да спят едновременно. Преди това се редуваха, когато едната е будна, другата спеше.
Истината е че едното минава, идва другото. Ще започнат зъби, после прохождането ( то ми беше най-трудния период), после ще дойде ред на яслата и болестите.. Пък после като станат тинейджърки сигурно ще ми се иска да са пак бебета..

# 1 267
Имайте в предвид, че само в БГ не се препоръчва нормално раждане. Навсякъде по света го практикуват. Та дали на лекарите им е по-лесно така или наистина е проблем. Гледайки статистиките, си мисля че на лекарите им е по-лесно. Предвидимо е. Идват, режат и си тръгват.

Аз първите три месеца не ги помня. След това нещата взеха да се напасват. Както една акушерка ми каза-четвъртия триместър или първите три месеца на бебето са най-тежко. Така беше и с каката и с тях.
Раница/слинг ни спасяваше при колики и истеричен рев. Режим, железен и за двете. Събудеше ли се едната, будех и другата. Хранеше ли се едната, хранех и другата. Всичко едновременно. Аз съм една, баща им работеше, имаме и кака която искаше внимание.

# 1 268
  • Пловдив
За тези два дни вкъщи и аз гледам да го храня/ним едновременно. Аз поемам нощното, с бащата сме през останалите хранения. Но днес едната ми разгада фамилията. На 7 дни сме, през нощта беше много неспокойна. Мрънкане, плач, биба и така между 1 и 7, докато не заспа и то все пак до мен. Ще стискаме зъби и това е

# 1 269
Нощно хранене - момичето само си го махна на 2 месеца. Момчето все още има в някой нощи. Както Диди е написала, и при мен едното като е гладно е просто ужасен ужас.
Първите месеци ми бяха адски тежки, на 1 месец бяха и болни от Ковид. Диша ли, не диша ли, кашля ли.. Не се хранеха, беше кошмар.
Истината за съня според мен е след регресията в 4-тия месец. След това вече ги нагласих да спят едновременно, но и до днес момчето има нужда да спи повече през деня.
Почти проходили са, прочетох, че Хепи е написала, че този период ѝ е най-тежък, защо, моля, сподели?
Цяла бременност четох за бременността, да бях прочела повече за интервалите на будуване, часове сън и режим на бебета, щеше да ми е много по-лесно.
За мен цялото това майчинство с близнаци е все още много трудно. Джу е написала, че две усмивки й стигат, честно казано, има в моменти, в които нищо не помага, но то е до човек.

# 1 270
Дори не знам какво е нощен режим. 😂
Моят нощен режим е ‘реване от 00:00 до 6-7:00’ и това е почти без почивка. Като кажа реване имам предвид тотална ескалация почти без пауза и максимална сила на рев.
Единствено не мога да разбера как се оправяте или сте се оправяли, когато двете деца ядат заедно и после всяко има нужда от 40-60мин, за да заспи. Не заспиват почти сами и само понякога заспиват в люлтака на swing2sleep…
Може би е много рано при нас за режим…то с тоя рев е тегаво. Всякакъв режим се прецаква.
Ако някой има съвет…е добре дошъл.
‘Много ме успокояват’ и коментарите за регресията на съня и за зъбите. 😂 Аз някъде между тези двете (4-5 месец) трябва да се връщам на работа. 😂🤦🏻Сега поне мога да поспя през деня…

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 14:17 от Anniey

# 1 271
Съчувствам ви, звучи много трудно! Бащите помагат ли поне?

И на мен ми е интересно за прохождането какво е било най-трудоемко там. Кога се започна със зъбите при другите?

С нощта май всички бебета са различни. При нас вечер има един дълъг период 3-4 часа на дундуркане и на двамата, но след това е сън. Правим много масажчета, защото открих пряка връзка с газовете и гледам да ги облекчавам преди сън. Отделно през нощта сменихме да не дава шише с изцедена таткото на втория месец, а да ги слагам на гърда и се унасят така. И в 12 и в 6 сутринта правим същото, та след сутрешното ставане има и една дрямка до към 9 за още няколко часа сън. Но в самото начало бяхме на 3, че и на 2 часа събуждане. Ползвах таткото за доприспиване, ако се налага, а аз след храненето директно лягах. Общи взето без него си е много трудно. Него го хвана един вирус и 3 дни сам сама се оправях 24 часа и бързо оцених помощта му по принцип!

Кураж мами!

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 14:19 от Джу06

# 1 272
Отговарям за храненето. Винаги се хранеха едно след друго до към 3-4 месец, според кой, кога дреме през деня.
Нощем таткото хранеше и се занимаваше с момчето, аз с момичето, което във втория месец спря да спи спокойно и до 4-тия месец спеше “активно”. Тоест мяташе се на сън със затворени очи. Мяташе ръце, крака. Изследвах витамини, кръвни изследвания, израстна го. Момчето се хранеше 2 пъти през нощта и баща му имаше ангажимент. Нощем бяхме в различни стаи всеки с по едно бебе.
Честно казано първите зъби са песен. Хомеопатия и чесалки за венци, това ни спаси нас.
Едното ми дете се роди с аномалия  и трябваше да яде със специален биберон, не пие и мляко с биберони вече, а залъгалката я махнах, докато другото още си я търси. Ако знаех- никога нямаше да им предложа залъгалки, но е факт, че ги е успокоявало.

# 1 273
Наистина периодът преди прохождането е доста по лек. После трябва от някъде да извадиш четири очи и четири ръце. Аз лично моите деца ги гледам малко като свободно кокошки и не ги пазя толкова. От 4м жевяха изцяло на земята, сядането изправянето, прохождането направиха когато сами станат готови. Излизането навън сама с две проходили обаче поне на мен ми беше най-трудно, особено, че и на около 1.6г отказваха да се качат в количката и беше шоу 😂
Минава всичко момичета, верно идва друго, ама има светлина в тунела
А за храненето ние ги хранихме с подпряно шише на възглавничка или нещо навито /а и има специално такива в алиекспрес/, ама те си бяха на АМ де, не съм кърмила.

# 1 274
На мен близнаците (5 месеца) са ми по - лесни за гледане от каката. Честно. Каката не млъкваше хора. Не беше имала нормален сън до 3 години и половина. Ни през деня, ни чрез нощта. Близнаците за сега са добре. Спят горе долу по едно и също време и имат железен режим.

Общи условия

Активация на акаунт