Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 478
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 335
Аз се следях при двама доктори, с коренно различни разбирания ( голяма грешка от моя страна). Единият държеше да направим обременяване с глюкоза, тъй като преди това бях с лека инсулинова резистентност. Според другия, това изследване е много натоварващо за организма и се прави в  краен случай. Кой е прав и кой е крив, не знам, в крайна сметка си направих изследването.

Кристо, стискам палци. Може би изтича околоплодна течност. Правила ли си микробиология наскоро, да не би да е някоя бактериална инфекция? Иначе май си в добра седмица вече, дори да се родят скоро.. Естествено се надявам се да ги задържат колкото може повече.

Имам 2 бяха чисти и сутринта взеха нова. Срп е завишена,но предполагам е от настинка,която карам. Утре пак ще пускаме ПКК.

# 1 336
Поправете ме, ако греша, но CPR се повишава от инфекция, не от настинка.
Отделно CRP при бременност е завишено и има референтни стойности за бременни. Аз бях много притеснена и АГ ми го обясни и заедно гледахме в интернет завишените стойности.
Крисито - в коя болница си?
Обременяването с глюкоза е 50:50 по мое мнение. Изключително натоварва организма, но ако има рискове, по-добре да се направи. Кити, предвид , че си 86 кг, не зная колко си висока, но не са малко тези кг за старт, може да имаш ИР преди бременността. Но все пак тук не поставаме диагнози.
Д. Ценова, аз ползвам Mountain Buggy и ще кажа , че съм за нея. Маневрена е, тясна в и има огромни гуми за разбитите софийски улици. Това ме привлече повече от Монстър-а, гумите.

# 1 337
Аз също съм с Бъги. Единственият им минус е, че гумите им много се пукаха, но купихме специална течност, която се вкарва в тях и вече няма проблем. Естествено, винаги си нося и помпа за всеки случай. 🙂

# 1 338
Поправете ме, ако греша, но CPR се повишава от инфекция, не от настинка.
Отделно CRP при бременност е завишено и има референтни стойности за бременни. Аз бях много притеснена и АГ ми го обясни и заедно гледахме в интернет завишените стойности.
Крисито - в коя болница си?
Обременяването с глюкоза е 50:50 по мое мнение. Изключително натоварва организма, но ако има рискове, по-добре да се направи. Кити, предвид , че си 86 кг, не зная колко си висока, но не са малко тези кг за старт, може да имаш ИР преди бременността. Но все пак тук не поставаме диагнози.
Д. Ценова, аз ползвам Mountain Buggy и ще кажа , че съм за нея. Маневрена е, тясна в и има огромни гуми за разбитите софийски улици. Това ме привлече повече от Монстър-а, гумите.

В Надежда. В патологично отделение при доктор Павлова.

# 1 339
Аз съм с монстъра, ,маневрена , лека , на мен ми е удобна, предвид че я вкарвам и в асансьора на панелния блок, после свалям по стълби. И аз се чудих между двата модела , бъгито имаше тогава и с такива гуми дето не се помпат и пукат ,но ми беше скъпа и понеже е малко по дълга от монстъра се притеснявах , че няма да има място за мен в асансьора, а и да не ме остави по пътя , ако спука гума. Това наклони везните и съм доволна от избора си, дори я взех втора употреба много запазена , децата са на 2,4г, не я ползвам вече, а още е запазена. Но си я пазя ,ако нещо ми се наложи някой път да излезем с нея по работа.

# 1 340
  • Пловдив
Ние взехме монстър 4. Но още нямам мнение, тъй като вчера ни беше първата разходка 😂

# 1 341
Близнаците са ми на 2г и 6 м.
Втора ръка Бейби Монстър количка взехме, много изгодно още докато бях бременна.
Маневрена-бутам я с една ръка. Карам я офроуд из варненските "тротоари" .
Влиза в асансьора. И аз като Лизи ме беше страх  да ме оставят гумите и затова се спрях на Монстъра.
Все още а ползвам, няма шанс пеша да изляза с двамата сама. Тя ми е спасението да съм мобилна.

# 1 342

Здравейте! На 9.01.2025 трябваше да ми дойде. Цикълът ми е през 30 дена, като понякога и повече. Последния е на 9.12.2024. Следих си овулацията с  тестове през ден и не ми излезе положителна лента, за това не знам кога е била. Съответно съм бременна ходих на преглед 2 пъти. Първия път на 13.01 като ми каза че още не се вижда и е рано. Отидох на 20-ти и снимката е от тогава. Каза че има бременност в матката и това беше, нищо за седмицата в която съм. Аз на снимката обаче виждам две точки или си внушавам. Днес по календар трябва да съм в 6г.с. и 4 дена. Понеже минах покрай лаборатория и си пуснах ЧХГ, резултата е 26380. Не е ли много висок за 6-та седмица. Може ли да са близнаци. На 3.02 чак ще ходя при друг лекар, че от този не останах доволна.

# 1 343
Аз лично виждам един сак. ЧХГ също не е фактор. Но успех!

# 1 344
  • Пловдив
Момичета, бихте ли споделили малко опит относно храненето. Когато едното бебе се събуди, будите ли и другото ако е станало време за ядене?
Моите девойки са на 25 дни. Будят се на около 3 часа за ядене. Понякога през нощта изкарват и по 4. В повечето случаи, когато едната се разбуди, малко след това се буди и другата за ядене. Но се е случвало и само едната да се събуди и аз лекичко събуждам другата. Опитвам се да ги храня едновременно, за да имам поне малко време за сън между храненията. Знам, че още е рано да премахвам яденето в 3-4 сутринта и че това е най-добре да стане от тях самите, но ми е чудно как. Може едната да е готова да не яде 5-6 часа, но другата да си иска още. Изцяло на АМ са.

# 1 345
В началото твърдо хранех на 3 часа. През деня, през нощта, минеха ли 3 часа и давах шишетата. Първо хранех будното бебе, ако има такова, и след това и спящото. Честно казано, нямам никакъв спомен кога намалиха нощните хранения, но със сигурност беше след 3-4 месец.

# 1 346
Винаги ги будих и ги храних заедно. Много държах на режима. Спрях нощното хранене може би като станаха на 3, 4 месеца. Те сами спряха да се будят тогава.

# 1 347
Аз също винаги будех, дори сега на 4г гледам да гоня режим. За мен това е ключовото при оцеляването с повече от едно бебе. Нощно хранене имаха доста време, ама имаха да наваксват, та не ми пречеше.

# 1 348
Будех и аз, няма как иначе. Докато ми се нахрани единия, преобуя и легна, ще стане другия.
Махнаха нощното някъде към 4ти месец, спят от 20 до 8 часа +/-.

# 1 349
Joy аз не помня.
Имах един тефтер, всяка страница разделена на две с имената им. Пишехме дата отгоре и на реда час:
Пример :
00:30 90 АМ/ ПАКО
Или
08:30 120 К/ П

Пишех час, смяна на Памперс, а ако е имало и изхождане добавяй “ако” след П-то. Беше закачка. АМ беше адаптирано мляко, а К - кърма.
Не съм будила никога за хранене. Момчето си беше гладник и сам се будеше, ако сестра му се събуди храня, ако не - не я закачах нощем.
Бях намерила формула в интернет колко количество в мл трябва са изпиват според килограмите им. Така, че бях спокойна, защото момчето често изяждаше по-малко на по-често, а девойката по-рядко в по-големи количества. Имаше и такива периоди.

Общи условия

Активация на акаунт