Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 476
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 320
И моите бяха напречно, може би и затова хич не им се излизаше. Всъщност в един момент спират да наддават, защото им става прекалено тясно. Това обаче не означава, че спират да се развиват. Обикновено, докторите като спрат да наддават децата, искат да ги вадят, което е горе долу 38 седмица, защото по-нататък спират или незначително наддават. Все пак друго си е да си се развиват в коремчето на мама и съвсем друго в неонатология. Затова всеки сам си преценя.

# 1 321
Естествено, че колкото по - близо до термин, по - добре. Но при близнаци рядко е възможно.
Моите ги извадиха по друга причина, но и фаталната и АГ бяха на мнение, че аз няма да издържа по - дълго от 36та седмица. Както и стана всъщност.

# 1 322
И моите бяха напречно. Бяха с разлика от 20 грама като ги родих в 37+4 дни. Бяха по 2800. За съжаление, аз имам наблюдение върху много родени доносени и не бебета и виждам какво може да донесе по-ранното им вадене. Това, че една жена не може да износи до определена седмица е проблем, физиология и т.н. но ако можеш да износиш, но да те натискат да раждаш по-рано не е правилно.

# 1 323
Моите ги извадиха раничко, в 35+1гс, но просто едното спря да расте и имаше риск да го загубим. Мънички бяха-1650 и 1800. 1 месец в неонатология, без да мога да ги посещавам, че беше по ковид. После 1 година им треперех дали всичко им е наред. Късно проходиха. Вече са на 4 и са си много добре децата, не изостават в нищо от връстниците си. Така че, в моя случай беше правилно решението на лекарите.

# 1 324
Всеки случай е толкова индивидуален, че няма никакво място за сравнение. Моят единствен съвет е, тъй като бременноста е рискова, да не се доверявате и при най-малкото съмнение на едно мнение, а да търсите още и да всички фетални морфологии и ехокардиографията да са задължителни, не пожелатени прегледи.
И не всичко е на всяка цена.

# 1 325
Здравейте,  бременна съм с двуяйчни близнаци 🩷в 25 г с ,но лекарката каза ,че са доста по-едри 1115гр и 990 гр . Имало ли е някоя мама с подобни грамажи?
Уж не е проблем ,но в 28 г с да се направи натоварване с глюкоза .

# 1 326
Отиди на второ мнение. Ако си много слабичка, би имало някакъв смисъл, иначе не съм чувала "натоварване с глюкоза". Каква е целта на това, според доктора?

# 1 327
Не ,изобщо не съм 86 кг(5 качени през бременноста до сега )
Целта е да се провери дали имам инсулинова резистентност.

Отиди на второ мнение. Ако си много слабичка, би имало някакъв смисъл, иначе не съм чувала "натоварване с глюкоза". Каква е целта на това, според доктора?

# 1 328
  • Пловдив
Това е обременяване с глюкоза и според мен е добре всяка бременна да го направи. Аз бях 50 кг и имах лека форма на инсулинова резистентност. Килограмите не са фактор.

# 1 329
Напълно съм съгласна с Лятна Буря, дори не мисля, че трябва да чакате 28ма седмица, гестационния диабет е опасен за бебето/бебетата/.

# 1 330
Посъветвайте се с още един лекар, обременяването с глюкоза далеч не е задължително и също крие рискове. Не съм правила и не е от "рутинните".

# 1 331
Благодаря много ,мили момичета за отговорите .

# 1 332
Здравейте момичета, с термин 12.3 на близнаци съм. Сутринта се събудих в 4.30ч от подмокряне. Отивам до вц и хоп червеникава течност. В момента съм в Надежда приета вече в болницата. Пуснаха ми магнезии банка. Имат съмнения за намалели около плодни води. Ще пускат някакъв тест да видят,като се поизчистя и намалее. Шийката е добре дълга и все още затворена,но нз какво ще стане. Минах на доплер всичко е наред за сега. Ще следим водите. И ще слагаме кортекостероидните инжекции за да застраховаме дробчетата.Моля ви молете се за нас. Всичко да е наред. Късмет момичета.

# 1 333
Аз се следях при двама доктори, с коренно различни разбирания ( голяма грешка от моя страна). Единият държеше да направим обременяване с глюкоза, тъй като преди това бях с лека инсулинова резистентност. Според другия, това изследване е много натоварващо за организма и се прави в  краен случай. Кой е прав и кой е крив, не знам, в крайна сметка си направих изследването.

Кристо, стискам палци. Може би изтича околоплодна течност. Правила ли си микробиология наскоро, да не би да е някоя бактериална инфекция? Иначе май си в добра седмица вече, дори да се родят скоро.. Естествено се надявам се да ги задържат колкото може повече.

# 1 334
Здравейте, опитах се да прочета повечето коментари, но съвсем се обърках в избора на количка ( да знам, че има назад в темата и тях изчетох 🫣😂), спряла съм се на Mountain buggy и Baby monster, към мамите ползвали такива - коя бихте ми препоръчали, благодаря? 😊

Общи условия

Активация на акаунт