Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 687
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 035
Дивотите не са малко, няма спор. Обаче най-безценно е, че има другарче за игра и не те търсят теб. Вече дори понякога ме гонят от стаята, защото развалям играта 🤣

# 1 036
Mama2288, внимавай колко палави си ги пожелаваш 🥰😋
След доста перипетии само се молех на дядо Боже да са здрави и много палави...е да второто със сигурност ме е чул 😂, дано и за здравето ме е разбрал 😍

Диди, и аз с това "правило" се успокоявам и се надявам да се кратнат поне за пубертета🤞, че няма да сме в първа младост с баща им 🫣

# 1 037
В почти 14г.с. съм с еднояйчни близнаци като ви чета и направо се плаша какво ме учаква 😔☺️🤣

# 1 038
  • Пловдив
Поне няма да скучаем с тях 😂

# 1 039
Лятна буря, права си 🤣 иначе ще ние много скучен живота 🤣🤣🤣

# 1 040
Дивотите не са малко, няма спор. Обаче най-безценно е, че има другарче за игра и не те търсят теб. Вече дори понякога ме гонят от стаята, защото развалям играта 🤣
На мен точно това ми се вижда да е нож с две остриета. Прави ми впечатление (живея с еднояйчен близнак), че близнаците рядко си търсят приятели и завързват соц. контакти с други деца. Често това поведение продължава и в живота им на порастнали. По-скоро това им поведение се отразява негативно в живота им на порастнали хора.
Даже се чудя, как да подкрепя контактите с ‘външни деца’, когато му дойде времето.
Освен че ще ходят на ясла от много ранна възраст тук (преди навършена година) поради краткото майчинство, за друго не се сещам. Яслата може да подсили до известна степен нуждата да се опознават и с други…

# 1 041
Живота с деца си е весел. С близнаци е бонус. Аз винаги казвам, каката ми беше ужасно трудно дете до раждането на близначките. Надявам се и те на нейната възраст да се кротнат поне малко. Е сега ходихме до магазина, Ами изчистиха пода....

За контактите моите имат приятели, играят с други деца. Решила съм след 5-ти клас да ги разделя. До тогава ще са заедно,защото аз съм една и не мога да се раздвоя. Това две родителски срещи, две Вайбър групи с госпожите, две без госпожите, НЕ няма да си го причиня!

ММ е телец, без да има близнак е ужасен интроверт. 😵‍💫

# 1 042
Anniey, това ми беше един от най-големите страхове. Особено защото са еднояйчни. Но, сякаш с леко побутване имам две коренно различни деца. Не харесват нищо еднакво, нито храна, нито дрехи, нито дори най-елементарното като цвят. Ходят на ясла от 1.6г и до сега винаги са предпочитали различни деца. Дори сега в групата имат още едни близнаци, но ми споделят, че те самите са приятели с различно дете от двойката. Ама за мен никога не са били еднакви, не са обличани с еднакви дрехи /освен за някоя снимка/, не ги възпитавам еднакво, защото имат различни нужди и емоции. Отделно се старая понякога при възможност да прекарвам време само с едното дете. Та за това мисля, че това колко ще са затворени една двойка близнаци голяма роля имат родителите и поведението към тях.

# 1 043
Моите деца са много различни като темперамент и характер, единия подреден и педантичен го раздава, другия артистичен и разхвърлян. Обичат също различни храни, харесват различни хора..
Хубаво е човек да има близък, чак в маниакална зависимост и самота се надявам да не изпадат, вярвам, че ако по съдба на човек му е заложено да е сам не  му е нужен близнак.

Живем във времена на изолация и все по-голяма самота между младите хора, познавам няколко в обкръжението си дали едно или две деца в семейството, уж хобита, университет, колеги и в един момент около 25 се затварят в себе си и никъде с никой не общуват.

По площадките с две ми е в плюс, често ми е смешно, родител си забил носа в телефона и по някое време се обръща към скучаещото си само дете, което обикаля катерушка, пързалка, люлка, вика го - хайде, ако си си поиграл да си ходим

# 1 044
Има едни възрастни еднояйчни близнаци в съседния блок. Двама братя, на по 70+. Живеят двамата, излизат двамата, нямат семейства. Напълно самодостатъчни са си.
Имах колега еднояйчен близнак. Двамата с брат си бяха ергени, не знам какво се случи с тях. Имат и две сестри, също еднояйчни близначки с деца и семейства. Толкова ми беше интересен техния случай.
Щефи, толкова си права. Започнахме на водим децата на площадки, направи ми същото нещо впечатление, дори го споделих на мъжът си. Не съдя никого, всеки има разбиране за живота и площадката.

# 1 045
Моите са разнояйчни момичета на почти 5 г. Супер различни са и като характер, и като всичко. Умират за други деца, сякаш са си омръзнали само двете. Отидем ли в парк без деца и се почва мрънкането. Ако са повече деца двете се разделят и играят с различни компании.

# 1 046
Да, аз снощи при приятелска сбирка за пореден път гледайки отстрани виждам колко различни неща ги привличат за момента. Едното свръх контактно, ходи при всеки, танцува в такт. В градината педагожката още след втория ден катерача и е любимец,  викам и  - ми, те не говорят, не стават за  продължителна занимавка, тя веднага отбеляза, че много добре възприема и копира.
Другото му трябваше 30 минути да се отпусне скрито в мен, занимава се с редене, лепене на стикери по столовете, от време на време се включва около нас.
През очите на другите и навън дребния е по-срамежлив и плах, вкъщи е неговия фронт на изява, където виждам как командва брат си почти за всичко.

Терзанията ми са дали правилно ще нацеля и насочвам в развитието им, защото всеки е родител според собствените си разбирания и възможности, но коя е правилната формула, отделянето на тънката граница на собствената ми амбиция и възможности на детето.

Иначе, се оказа, че сме улицата на близнаците, както се шегува един от живеещите на 200 метра от нас. Знаех, че човека е женен за жена близначка - еднояйчни, бъркала съм ги като сестрата е идвала на гости. Преди половин година някъде, минавам кимам за поздрав и мъжа ме сюрпризира, че е близнак женен за близначка.
Изненада ме с информация за още един близнак от съседите.
Всички са на около 60 годишни със семейства

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 09:32 от Щефи

# 1 047
Здравейте мамчета .. искам съвет, ще взимам инхалатор и съм се спряла на Омрон какво мислите и какво ползвате. Оставям снимка

# 1 048
Ох този прословутия инхалатор, нашия прашасва в шкафа. Ама боледуванията и минават със сопол и кашлица, та не видях много смисъл. Ние сме с Зано. Знам, че се гледа да има възможност освен физ. разтвор да разпръсква и по-гъсти лекарства. Мисля, че котето е такова. Ама дано не ви се налага да го ползвате де Simple Smile

# 1 049
Все се наканвах да избирам инхалатор, още нямам, към момента 2,8 годишни
Разболяха се с лека температура за около денонощие и половина като бяха 6 месечни, мъжа ми донесе нещо от едно събиране с колеги.
После 10 месечни ги заведохме за два часа на прасешко събиране, резултата след 3 дни на 31 декември в 10 вечерта единия с 39 градуса, в нас лекарства почти не държа, нито можах да го натисна да дам нещо. Отидохме директно в болница, там свалиха температура и купувахме в дежурна аптека нурофен изписани при нужда.
На другия ден нямаше и помен от неразположение, на последващия същото го изреди за кратко и другия близнак

На 1,2 г единия след ядене на портокал водихме спешно, другия по друго време с температура за денонощие до спешен детски кабинет
На 2,2г пак нещо съботно - неделно с лека температура за денонощие и половина при единия и до спешен

Обобщено за мен не са боледували, каквото  имах изхвърлих от лекарства преглеждайки кога е отворен за едно даване и така стои. Повечето майки ми викаха зареждай лекарства, е, какво да зареждам като нямах нужда

На 18 септември  сега ги пуснах на ясла, единия вече трети път е със задна хрема и кашлица - свършва, уж е ок, след няколко дни пак. Помага като се покаже от носа сгъстен вече секрет към края да дръпна с аспиратор
Другия възпали трета сливица, беше с отит и две седмици на антибиотик. Мина една седмица след приключване и от нощес отново реве от уши, тече от нищото секрет от носа, отново сме с направление за УНГ

От моя скромен опит няма гаранция дали и как ще се боледува

Общи условия

Активация на акаунт