Ще имам близнаци! Тема с продължение 40

• 43 671
  • 1 377
  •   1
Отговори
# 1 050
Инхалатор имаме, защото на 1 месец и 1 седмица се разболяха от ковид. Разбивахме сополи с физиологичен разтвор и кависепт.
Наскоро пак бяха със сополи, отново 3 дни инхалации да “разбием” сопола, промивки със спринцовка с натриев хлорид 0.9%( физ. разтвор) и дърпане с уста с “Носко”.
Надявам се да го ползваме само за сополи, а не за сериозни кашлици.
Нашият е “ Omron Duobaby”, ползвахме от приятели да видим как е и има ли смисъл, преди да го купим, че и той е цифра.

# 1 051
Ние имаме и ползваме нормален на Омрон с възможност за впръскване на Пулмикорт. Близначките и кака им правят ларингит и пристъпи и без инхалатора съм загубена.
Просто е до дете.

# 1 052
Започват рязко да боледуват, като започнат ясла/градина. Тогава влиза в употреба инхалатора. Обаче от моя опит, по-добре да се инвестира в аспиратор за нос за прахосмукачка. Това за мен е най-добрата покупка. Сополите са нон стоп, те не могат хубаво да издухват нослето, затова аспиратора вади всичко, което не трябва да е там. Няма сополи, няма задни хреми, няма кашлица, няма отити. Ако поддържате чисто носле,  хремите минават бързо и без последствия. Тогава няма да ви трябва и инхалатор.

# 1 053
Да, с прахосмукачка аспиратор, nisko имат и стъклени и pvc, и комплекти с резервни части или по два броя вътре
Вис виталис имат промоции често

В началото, когато са още  новородени бебета този с прахосмукачка е силен, ползвах този с уста, капилярите са слаби и трябва да се внимава

# 1 054
Инхалатори имам 2 броя, на едната доста често и се изписват инхалации с Пулмикорт. И двата инхалатора са "бюджетни" от Лидл. Единия е преносим, на батерии, нося си го навсякъде и вкъщи основно ползвам него. Много е лек и тихичък, макар че на тях не им пречи и големия, просто на мен ми е по-удобно. Работи с физиологичен р-р, с Кависепт и Пулмикорт, слава Богу още не ми се е налагало да го пробвам с Вентолин.
Иначе до сега не съм видяла ефект от инхалации само с физ. р-р, пръскам яко със Стеримар и всичко излиза. Но моите се научиха много рано да си издухват носовете, иначе преди това Носко за прахосмукачка ми беше най-добрия приятел.

# 1 055
Как се разтвараше пулмикорта на 1 мл коло физиологичен разтвор беше?
Скоро не сме правили и забравих.

Иначе един виц ви пускам да се посмеете:
"Стои таткото пред родилното, излиза акушерката:
- Иванов, честито! Имате момче.
Радости, всичко както си му се полага...
След малко излиза пак акушерката:
- Стоянов? Честито, имате момче!
При всяко излизане един от татковците напира с надежда да повикат него...
След третото излизане на акушерката, въпросният татко, видимо изнервен тръгва на скандал:
- Как не ви е срам, бе, госпожо? Тоя дойде след мен... пререди ме. Оня дойде след мен... и него обслужихте с предимство!
В тоя момент излиза друга акушерка и го вика по име:
- Ганев? Честито, имате момиче.
- Хайде сега пък момиче... Вие за подигравка ли ме вземате? Вие знаете ли кой съм аз? Знаете ли? Не съм случаен аз. Ще ви разхвърлям заведението само с един телефон. За тоя момче, за ония момче, а за тия без връзки - каквото остане... Няма да оставя нещата така!..
В този момент излиза пак втората акушерка и казва:
- Ганев, имате момче...
Нашият видимо ошашавен, но все още настръхнал пита:
- Е, как момче? Нали казахте момиче?
- Ами имате две. Момче и момиче.
Нашият видимо доволен от себе си казва:
- Е, така е в България. Без да вдигнеш скандал и без да имаш връзки, нищо не става! 😉"

# 1 056
Нашия инхалатор е ей този , има 6 метров маркуч , ако децата ги е страх от шума, да стои по далеч от тях. Както и няколко маски. Става за пулмикорт и гъсти лекарства.

Аз без инхалатор да съм загинала. Мойте започнаха да боледуват на 3 месеца, тогава нощем ме спасяваше инхалатора, като не могат да спят от кашлици , сополи ,по сред нощ правех инхалации с физ разтвор и много ги успокояваше.
Сега го ползваме за пулмикорт. Вече 50 дни са със сопол и не минава , идва ми да се гръмна. Като цяло мойте са мега болнави и много трудно им минава. За тази година имат 11 боледувания , едно от тях  в болница с ковид . На ясла тази година са ходили 2 дни , на 10 и 11 септември , от тогава не мога да им излекувам сопола и да ги пусна пак на ясла .

Джой с 1мл , не знам. На мойте им предписват , половин ампула пулмикорт с 2мл физ разтвор

# 1 057
Благодаря,  Лизи!
1 доза е 2мл

# 1 058
Така ли , аз мислех ,че е 0,5 мл половината ампула  Joy
Благодаря,  Лизи!
1 доза е 2мл

# 1 059
Нашата кака за първи път боледува на 2 години и 2 месеца, когато тръгна на градина. До преди това ни сопол, ни кашлици, ни Т, кьорав Панадол нямах вкъщи, не знаеше и как да си духа носа, защото просто не беше боледувала. Реално на второто й боледуване взехме инхалатор и много ми помага и до ден днешен. Само да я чуя, че накашля или подсмърча я закачам на инхалатора и за 2 дни съм пресякла. Държа да отбележа естествено, че тя боледува изключително рядко и без усложнения (ПУ ПУ).

# 1 060
Някой да пусне нова тема да не ни заключат. Аз нз как иначе ще го направя.

# 1 061
  • Пловдив
Момичета, малко глупав въпрос. За зимно бебе освен кош за новородено, трябва да си взема и чувалче, нали? Доколкото виждаш кошовете, горната им част няма да топли. Тук говоря за Easy twin.

# 1 062
Аз само за летния кош съм взимала чувалче. За зимния не съм . Обличах ги с космонавти.

Момичета, малко глупав въпрос. За зимно бебе освен кош за новородено, трябва да си взема и чувалче, нали? Доколкото виждаш кошовете, горната им част няма да топли. Тук говоря за Easy twin.

# 1 063
Той така нареченият зимен кош е всъщност кош за новородени. Не знам защо в БГ му викат ‘зимен кош’. Той се ползва и лятото, ако бебетата се родят лятото. Simple Smile
Аз лично ще имам бебешкия кош + чувалче. Най-вероятно дори и такава кожа:

Ще преценя според състоянието им и зимата.
Зависи колко е студена зимата, където си ти и зависи, дали и кога ще ги извеждаш.
Чувалчето според мен е просто алтернатива на космонавта, която ми се струва по-подходяща за новородени.
Имам предвид такова чувалче:

# 1 064
На мен чували не ми бяха удобни и предпочитах космонавтите. Още повече, че в началото излизахме само със столчетата за кола на рампата като правихме кратки разходки. Но си е до предпочитания и двете топлят. А и в коша за новородени е доста топло всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт