С какво ви дразнят свекървите? – 155

• 37 549
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • при късмета
Ако е една стара баба в Родопите, че и непозната, бих и оставила детето си, защото е по-близо до природата и прородния разум. А поколенията на модерния живот са се изкилиферчили, едно баби пушат и пият, как да стане да има разбирателство между поколенията, като няма приемственост на ценностите. И дори с приемственост, пак има сблъсък, когато характерите са по-остри, но за основни неща като храна, сън, хигиена и т.н. не са ли разумни доводите.... Аз моите не мога да ги отуча от микровълнова и от използване на пластмасови кутийки, които са за еднократна употреба, а те си ги съхраняват, че даже и нагряват...
Готова си за свекърва. Младите изкилиферчени, вие старите перфектни. Ще си оставиш детето на непозната, ама говориш за разум. Сериозно!
А приемественост трябва да има, но с граници. Ако всяко ново поколение преповтаря старото, без да мърда на никъде, не само няма да има развитие, не само, че ще тъпчем на едно изостанало място, а и назад ще се връщаме. Това не е за хвалба и нещо хубаво

# 571
  • Mediterraneo
Т.е. като стана баба( което може да е и скоро, и сед 10 години), автоматично трябва да спра да пуша и пия? Понеже съм станала баба. Майка ми е почти на 70, пуши си, пийва си, когато е с компания, не се спира да обикаля кръчми с приятелки, ходят си по гостита, на екскурзии. Баба е от почти 25 години, да взема да й кажа да се запре.

# 572
Има по-готови от мен, предвид стереотипите. 🙂

Една свекърва трябва да може да дава акъл, стига да го има 😁 Иначе защо е свекърва?

# 573
За кое да не казвам голяма дума?! Тя се изхвърля и се прави на светица дето не си е поглеждала децата. Майка ми поне е по-скромна защото знае как ме е травмирала като цял живот съм била мятана по баби.

# 574
Тарталета,
Важно е дъщерите да не изтрещят, че пиеш и пушиш. Там е проблемът. Пък и какво се притесняваш, ти нали свекърва няма да бъдеш? 🤣

# 575
  • при късмета
Това защото бабите в Родопите са къде, къде по-добри от бабите на Витоша JoyJoyJoy Много е важно от къде са

# 576
  • Варна
Да се откажа от микровълновата?!? Това точно ще стане в някоя друга вселена, все ми е тая дали е паралелна или не.

# 577
Да се откажа от микровълновата?!? Това точно ще стане в някоя друга вселена, все ми е тая дали е паралелна или не.

Според свекърва ми и новата печка дето сме си я поръчали била вредна и при евентуална бременност (!?) щяла да убие бебето! Микровълновата и тя!
И това образована и учена жена. Хванах се за главата...

# 578
Това защото бабите в Родопите са къде, къде по-добри от бабите на Витоша JoyJoyJoy Много е важно от къде са
Мда , тя нашата баба в Родопите беше забравила , че внучка ( на 1г 4м беше тогава ) й е на гости и детето се лутало само из селото . Бабата и тетки се осетили , че детето го няма след като видели играчките на двора  . Били я открили сгушена в магазина , демек от къщата до площада си се е разхождала сама по улицата , цяло чудо е , че не е тръгнала в обратната посока към гората . На всичко отгоре не смее да ми каже , ами разбирам за случката от една от тетките. Какво й е оправданието , че зарязваш безконтролно толкова малко дете -:" Айде , айде , имало да става " После като ме пита защо не й пращаме децата на гости се чуди , че й отказвам.

# 579
  • София
Леле,  настръхнах!
Остави гората, можеше някоя случайна кола да я грабне от пътя и повече да не я намерите.
Ужас!
Естествено, че няма да я пускате там!

# 580
В Родопите това е невъзможно ! Естествено с ирония го казвам.
   Такава пък безотговорност , то чак не е за вярване. Баба да забрави внуче?! Що за човек?
   Аз и всичките ми приятелки баби треперим над внуците повече , отколкото над собствените си деца на времето. Никога не съм "пасла " така моите , както сега внучката. Но се притеснявам и понякога се страхувам - са не падне, да не се задави, да не се нарани, да не хапне нещо,което не бива.

# 581
  • France
Във Франция едно 2 годишно така изчезна миналия юли. Преди седмици му намериха скелета. Иначе бабата и дядото много добри хора - млади, още работещи, практикуващи католици... но оставили внучето да скита из селото

# 582
  • София
Ако е една стара баба в Родопите, че и непозната, бих и оставила детето си, защото е по-близо до природата и прородния разум. А поколенията на модерния живот са се изкилиферчили, едно баби пушат и пият, как да стане да има разбирателство между поколенията, като няма приемственост на ценностите. И дори с приемственост, пак има сблъсък, когато характерите са по-остри, но за основни неща като храна, сън, хигиена и т.н. не са ли разумни доводите.... Аз моите не мога да ги отуча от микровълнова и от използване на пластмасови кутийки, които са за еднократна употреба, а те си ги съхраняват, че даже и нагряват...
С този пост показваш, че и ти не падаш по-долу от зълва си по изкилиферчване.

# 583
Много ми е любопитно потребителката какво разбира под "приемственност на ценностите" . Чисто теоретично.
  Това , че една баба пийва и пуши  не означава ,че няма ценности. А и аз като родител , съм държала аз да предам и да внуша някакви ценности на децата си , бабите и дядовците са бонус. Да, работата е комплексна , но както всички знаем, основата е в семейството, не в разширеното такова./ аз не съм на мнение, че бабите и дядовците са от разширеното такова , но приемам това на по-младите от мен, както и тук в темата многократно е ставало въпрос/.
    Мамма2288, ти коя си и с какво право ще отучваш другите да ползват каквото и да е. Можеш да споделиш мнение, да заявиш твоята позиция, да купиш правилните купички и да настояваш храната на децата да е в тях, да не се топли в микровълнова, но само толкова.Нямаш право да се месиш в житието и битието на другите, пък било то и твоите родители. Ако те продължават да ползват грешните купички за децата ти, просто децата не ходят там без теб.
   Малко встрани от темата , но не разбирам това желание  да променим другите. Ами ако някой иска нас да променя? Хората са такива , каквито са.

# 584
  • София
Продължавате да храните трола.

Общи условия

Активация на акаунт