С какво ви дразнят свекървите? – 155

• 37 528
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Е как пък при всичките дъщери, все майката виновна и разгонила кандидатите? Вярвате ли го 😃 Най-вероятно толкова и са имали такива.
А и като са били три, са си били самодостатъчни сестрите и съзнателно или не, не са искали да допуснат външни хора в кръга си. Случва се при много близки отношения.
Сетих се за сестрите Бронте - Шарлот, Емили и Ан. А майка им е починала, когато са били много малки деца.

# 151
  • при късмета
При една и съща майка, което е даденост за сестри, да, вярвам, че като е разгонила кандидатите за едната, го е направила и с кандидатите на другите. Нали все пак за една и съща жена говорим, с едни и същи методи и начин на мислене и по едни начин възпитавани и отглеждани дъщери. Кое точно е чудното?

# 152
  • София
Да де, ама не зависи само от децата им, а и от тези, които са избрали. Имах предвид, че и те си имат критерии по които преценяват. Ако види, че сина ще се води по акъла на майка си, колкото и да иска този син, то жената няма да го иска. Особено преди, когато родители са имали много по-голямо влияние. Това се опитах да обясня
И успя да го обясниш още първия път.
А аз допълвам, че ако децата кажат на родителите (в случая майката) "Не, твоята намеса е дотук" (и подкрепят казаното с действия), майката няма да има възможност да изгони никого.
Под "изгони" имам предвид да изгони евентуалния партньор.

# 153
Той може самият партньор да се е отказал при перспективата да има такава свекърва/тъща, особено ако е ясно, че ще е фактор в бъдещото семейство.

# 154
  • София
Нали това казвам – от детето (синът, в контекста на темата) зависи доколко бъдещата свекърва ще бъде фактор в семейството му. А евентуалният партньор трябва да си отваря очите за това, за да не стане после "кой ми ... в гащите?".

# 155
  • ...живея на последния етаж...
По мои впечатления много възрастни хора предпочитат синовете пред дъщерите си.

То хубаво, ама тези възрастни са били млади някога. Никой не може да ме убеди, че като са одъртели, са започнали да си делят децата.

# 156
  • София
И според мен деленето е от по-рано. Поне в масовия случай. Просто "децата", докато са млади, са с розови очила и не му обръщат внимание.
Това не го прави по-приемливо, де.

# 157
  • при късмета
Деленето никога не започва, като пораснат децата. Ако го има, то си е от началото. Че и в/у внуци се пренася, не е само до децата. Непростима е за мен и най-голямата грешка на родител. Ако изобщо могат да се нарекат родители.
А децата обръщат внимание и още как. Само, че предприемат нещо или го изказват гласно едва след като пораснат

# 158
Мъжа ми и брат му са точния пример относно деленето на деца . Не съм го коментирала с него нито пък с техните , просто останах с това впечатление .
Откакто си имаме бебе слушам от родителите му : брат му като беше бебе .. брат му като беше на не знам си колко месеца , брат му така правише , брат му това ядеше , брат му като тръгна на градина , на училище, на работа на не знам си кво си..
До сега веднъж не съм чула да споменават нещо за отглеждането на мъжа ми ,което наистина ми е странно хаха
Често му звънят да ходи в тях да върши нещо , което може и брат му ,той естествено го споменава а те му отговарят ,че брат му нямал време . Горкия работи по 8 часа на ден като се прибере това ли да прави Flushed
И това го казват на другия си син дето се връща от 12 часова нощна плюс че сме и с бебе ..
Откакто ги "скастрих" за това безразборно идване ,когато им скимне започнаха и с неговите смени да се съобразяват. Даже вече като знаят ,че е бил нощна въобще и не му званят за да можело да се наспи . AstonishedScream

# 159
Ужас, съжалявам за отношението на родителите на мъжа ти съм него. Сигурна съм, че му е много тегаво. Хубаво е, че има твоята подкрепа, че да се чувства и той бял човек.

# 160
  • при късмета
Все съм чувала бебе да се сравнява с баща му от бабата и дядото, ама за пръв път чувам да се сравнява с чичо му. Правилно ги кастриш

# 161
Знам че майчината любов и бащината е нещо което няма кой друг да ти даде . Нямам претенции,че го обичам повече от тях или подобно ..
Но просто го обичам достатъчно за да се подразня на това отношение и .. някак си се опитвам да създам едно наше гнездо.
Най- милото нещо, което чух от него ( без да ми се смеете ) е че сега обича бебето най- много на този свят , а после съм била аз Heart Eyes

# 162
Ох, майка ми последно разказа за нейна позната, на която се родило внуче. Сън не спала жената, че е момиче. Женските били чужди деца, а само момчетата свои. И още има от разказите, но това води класацията.
И това в 21ви век...

# 163
  • при късмета
Спокойно, като стигне до снахата бабата ще е чуждата. За внучката

# 164
Спокойно, като стигне до снахата бабата ще е чуждата. За внучката

Хич не я грее снахата. Живеят всички заедно. Бабата се грижи за всичко - върти домакинството, тя решава как ще се гледа бебето. Снахата само кърми и подава нататък. Там са 150-200 години назад.

Общи условия

Активация на акаунт