С какво ви дразнят свекървите? – 155

• 37 557
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Тоя "спор " няма да роди истина , ясно е. Хубаво е да разберем , и да приемем, че когато се решаваме да имаме де;а, трябва да разчитаме на себе си. Другото е бонус.  А Бабите , най-вече свекървите , да си набият в главите, че трябва да слушат и да се съобразяват с родителите , относно гледането на децата. Без значение как "сме отгледали " нашите , защото е ясно,че са ни ги гледали майките и свекървите. Това без ирония го казвам, защото виждам ,че е често срещано.
    Ми ето, във връзка с горния пост  - разлика във възприятията и възпитанието , без да има правилно или грешно. Моята дъщеря не би си и помислила да работя на смени и да гледам дете, когато трябва да почивам, за да не ходи на градина .Аз също не бих се лишила от времето си за почивка , за да гледам дете, което може да ходи на градина. Ако няма някаква причина да не го прави. 
    Аз съм за яслите и градините,смятам, че децата се социализират много по-бързо и добре, научават много неща по различен начин, от този,ако си стоят вкъщи.Имат разнообразно ежедневие. И пак да кажа, това в идеалния случай, ако няма причина , или пречка да не посещават заведенията.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 13:10 от марулета

# 556
И от сегашната градина/частна/ има отврат от храна, поне моята внучка не иска да види някои ястия.

# 557
Аз така и не се отпуснах да се доверя на свекървата, но мисля, че е до човек. Първата беше много обсебваща и се държеше, като че е майка на детето ми. Не съм и оставяла само дете. Втората си имаше трески за дялане, но беше друг тип човек и с ръка на сърце, бих и оставила дете. Още повече, Бог да я прости, че беше предложила да им оставим едно лято сина ми, който им се пада чуждо дете, но не доживя лятото.

Марулета, съветът ти е насочен само към тези, които имат нужда от него. Всеки познава себе си и си знае слабите места. Аз съм много толерантен човек и не може да ми мине през ума, че няма да се съобразявам с другите, камо ли за отявлено престъпване на молби и поръчения. А това да бръкна в чужда чанта или шкаф... Та... който иска да се развива, ще трябва борба със себе си, комуникация, работа по отношенията. Когато насреща имаш нормален човек, разбира се...

Коментар на горното: родителите ми бяха по принцип на смени, защото бяха учители. След работа си се прибитаха в къщи. После нищо не пречеше на майка ми да вземе детето и да си се види с приятелка на кафе. Но мама все тичаше при баба, така че просто отиваха трима на парка, където след това ги намирах и аз 🙂

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 13:14 от Mama2288

# 558
  • при късмета
Моите спомени от градината са като описаните от Ирис. И не само за храната. А съм ходила само последната година, сестра ми е почти 2 години по-малка от мен, майчинствата на майка са се застъпили и съм била вкъщи, докато тя тръгне на градина.
Обаче роднини от женски пол, се надпреварваха да ни карат да ядем, бяхме пословично злояди до доста късна възраст и двете.
Но и марулетка е права, който има деца трябва да прави сметка сам да си ги гледа. Да се оставят за час, два, за някой уикенд от време на време да, но за основно отглеждане си трябват родителите.
По казуса със зълвата, нямаш вариант щом вие отивате при нея. Ако има и други проблеми е невъзможно справянето само за гостуване. Но това за пребъркването на чантата е притеснително. Ако ще има разговори, то те трябва да са от страна на мъжа.

# 559
Ааа, да , за зълвата -  ако има някакви дефицити ще е трудно. Не може ли само мъжът да си ходи, поне когато се родят децата, ако майката има притеснения.  Може би след смъртта  на свекървата  и ако се грижи за свекъра , тя се възприема като господарка на дома. Но каквато и да е , да рови в чантите, да влиза в стаята ,е недопустимо. И да , пак мъжът трябва да се заеме със сестра си.

# 560
За бъркането в чантата, бих вдигнала скандал на момента. Без да чакам, мъжът ми да говори. За влизането в стаята бих оставила на мъжа ми, да се разправя. Все пак не съм си у дома.
Отвратителни спомени имам от детската градина, отвратителни. Гадна учителка, гадна храна. Най-щастливият ден ми беше, когато майка ми ме записа на алианс и спрях да ходя на градина.

# 561
Относно зълвата,разредете посещенията си,особено с бебета.По принцип при проблеми брат и трябва да се оправя! Ти нищо не можеш да направиш,освет да си направите заключващо се чекмедже за чанти и ценности.
За свекървите наистина е много сложно,снахите хем не ги приемат за близки,щем някакси очакват помощ.
Това което е било няма да се върне,хората работят до 65 год ,който може и по-нататък.Освен това важно е кой какво разбира под "помощ".За някои помощ е да си оставят децата за 2 месеца лятото на отглеждане,или всяки уикенд.

# 562
Ааа, да , за зълвата -  ако има някакви дефицити ще е трудно. Не може ли само мъжът да си ходи, поне когато се родят децата, ако майката има притеснения.  Може би след смъртта  на свекървата  и ако се грижи за свекъра , тя се възприема като господарка на дома. Но каквато и да е , да рови в чантите, да влиза в стаята ,е недопустимо. И да , пак мъжът трябва да се заеме със сестра си.

Ами и на мен ми е жал за нея, още повече, че никой не е обърнал внимание, дали на младини не са я малтретирали някъде, май е била залитнала по някаква секта. Но тя е вече преминала всякаква възраст, на която нещо може да се направи за нея. Има си някакво отклонение ли, фобии ли, същевременно е най-голямото дете и оттам желанието и да нарежда на другите. Свекъра си се оправя сам, тя пипва само това-онова в къщи. Мъжа ми много се притеснява как ще е занапред, не се знае докога ще го има свекъра, а после... Да не си ходом, баща му ще страда, той си се чувства малко сам, да не ходя аз (с бебетата), ще се терзае пак че има проблеми. На моменти се клатушкам и аз, но засега ходим. После ще има обективни причини да не ходим често, а след това, хич не знам.

# 563
  • Най-красивата страна
Моят съпруг е бил бебе на 2 месеца,когато родителите му са го изпратили при баба му.Те са ходили там само събота и неделя.
И така докато е навършил 7 години.Брат му също.
Върнали са се при родителите си,за да тръгнат на училище.
През ваканциите-на лагер и после при баба.
И двамата нямат емоционална връзка с майка си и баща си.
ММ ми разказва как за 8 март в училище той рисувал картичка за баба си.А после учителката го карала да нарисува и за майка си...
За него и за брат му бабата беше авторитет,майка си и до сега много не я отразяват...
Когато дъщеря ми се разболя от шарка,питах свекървата дали ММ е преболедувал шарка ,като малък.Ами не знаеше жената..а бабата вече не беше жива.
Как се гледа бебе свеки не помнеше и не ми е давала никакви съвети.

Ние си гледаме детето сами и ми е много странно как така ще го изпратя някъде за 2-3 месеца...даже и при баба му....
Освен това всяка къща си има различен ред.
И ние искахме детето да свикне на нашия ред.
Ние да му създадем навици.Ние да си го възпитаме.

Вярно е,че онова време никога няма да се върне.И по-добре.
Но познавам две жени,които очакваха,че както те са отгледани от бабите си ,така и техните деца ще бъдат гледани от баби.
Ами останаха много разочаровани и двете...и сега свекървите и майките им виновни,че не им гледат децата.

# 564
Мдам. Много лесно е някой друг да ти е изгледал децата и после да се правиш на голямата работа. После снахите били виновни за всичко.

# 565
  • при късмета
Моите наблюдения сочат, че са изключение тези, които очакват някой да им отглежда децата. По-скоро бабите имат очаквания, че гледат, не гледат ще ги слушат безпрекословно.
А и при двете нереалните очаквания се избягват с комуникация. На бабите трябва да се обясни, че ако искат да гледат внуци ще трябва да спазват "инструкциите" на родителите (защото на такива често не може да се обясни, че тези инструкции не се на снахата, а на педиатъра), а на снахите с такива очаквания, че за отглеждането на общо дете трябва да се обърнат първо към баща му и да не го освобождават от тази отговорност и задължение. А, ако той самия прехвърли неговите отговорности на майка си, първо него слагаш на място, после майка му.

# 566
И майка ми и свекърва ми (да и двете понеже са от старото поколение) не са гледали деца. И двете обаче (особено свекървата) много обичат да се изказват по въпроси от които изобщо си нямат и идея. Е как да взимаш такива хора на сериозно?! После защо не ги били уважавали? Ами те самите се правят на посмешище. Виждала си детето три пъти в месеца и вече била "майка". То всеки така може да гледа деца като ги мята на някой друг... чак се ядосах.

# 567
Ариел, голяма хапка лапни ,голяма дума не казвай. На мен точно което не исках и  му се присмивах се случи.
 Даже изживели живота си като мен да не се изхвърлят, че ако не на тях, на дете ,внуче , близък някой може да се случи и  да ги засегне.

# 568
  • София
Aма как ще ми бърка в чантата и ще си мълча?
Извинявайте, ама на моите 5-годишни деца в клас обяснявам, че това не се прави и се карам, ако се случи. А на някаква 50-годишна ще ѝ мълча, щото ми е жал?
Ъ?
Я пак?

# 569
Ако е една стара баба в Родопите, че и непозната, бих и оставила детето си, защото е по-близо до природата и прородния разум. А поколенията на модерния живот са се изкилиферчили, едно баби пушат и пият, как да стане да има разбирателство между поколенията, като няма приемственост на ценностите. И дори с приемственост, пак има сблъсък, когато характерите са по-остри, но за основни неща като храна, сън, хигиена и т.н. не са ли разумни доводите.... Аз моите не мога да ги отуча от микровълнова и от използване на пластмасови кутийки, които са за еднократна употреба, а те си ги съхраняват, че даже и нагряват...

Общи условия

Активация на акаунт