Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 36 035
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Да за родилното...нали за един човек цял куфар 😁а и винаги може да ни донесат нещо

# 151
И аз мисля, че с куфар ще съм смешна 😅 имам и сакчета спортни, та ще използвам  нещо такова май.

# 152
Аз ще съм с куфар. Предният път след секциото никой не ми помогна с багажа и сега ще си го водя на колелца 😀

# 153
Аз като ходя на прегледи гледам, че масово родилките за прием са с малки куфари (тип ръчен багаж), веднъж дори имаше едно момиче с огромен куфар.

Може би е една идея по-организирано и удобно от сак или раница, но и аз още се чудя. Като цяло не мисля да мъкна много багаж, а и болницата осигурява голяма част от нещата.

А я да попитам тези от вас, които вече са били на тонове. Казвали ли са ви в коя част от деня е най-добре да се правят или няма значение?  Трябва да си запиша час, а забравих да попитам АГ.

# 154
Е, щом казвате отивам си с куфара и аз 😅 ще си представям че съм някъде за уикенда... И в моята болница нищо не искат, ама мисля поне една нощница, бельо, козметика, клин и жилетка да си взема.

Аз тази седмица съм за пръв път на тонове и ме викат в 11.

# 155
За бебешката мицеларна вода ще кажа само едно - дафък ... Flushed Joy

Относно тоновете май няма много голямо значение кога са през деня. Аз първия път бях около 10 сутринта, а часа ми за тази седмица в около 4 след обяд.

Вече съм официално в 45-дневния, много ми е странно, че утре не съм на работа и нямам ангажимент свързан с това.
Ние днес започнахме "лек" освежителен ремонт на спалнята и детската - сваляме тапети и слагаме нови, та ще сме малко в хаос известно време, преди да стане подредено.

За количката аз имам протектор на матрака и ще взема някакви пелени само вместо чаршафчета, комплектите с тези възглавници и калъфки ми се струват безсмислени. Чудя се само какъв тип одеало/чувалче да взема.

Багажа за родилното мисля в едно сакче, нямам малък куфар и не ми се купува специално за това.

# 156
  • София
Аз ще съм със сак. Няма да нося кой знае колко неща. Най-основното само. Към вече раждалите мами - дрехите за изписване и комплекта за бебето трябва да са отделно, нали?  Не в сака/ куфара за прием? Някъде бях чела нещо подобно, но не знам за всички болници ли важи.

# 157
В Надежда няма значение стига да имате дрехи в деня на изписването. 2020 беше задължително да са с теб обаче.
И аз няма да нося голям багаж, ама дрехи, кърпи, подложки за повиване и козметика и ето един малък куфар. Предният път си ми тежеше раницата и не беше приятно да мъкна 2 раници(1 за родилно, 1 за отделението) и бебе прясно срязана из отделението....

# 158
  • София
Леле... Сак! Предния път бях с раница, около 20 литра обем. Ама болницата е частна и осигурява всичко. Носех си цялото медицинско досие от бременността, телефон и зарядно, бутилка вода. Май това беше само. Изписаха ме с дрехите, с които влязох да раждам. А детето изписаха седмица и нещо след мен, така че не се наложи и дрехите за нея да ми носят в началото.

# 159
Нещата за раждането съм ги сложила в една раница. Другото засега съм събрала на един рафт в гардероба, но мисля да се опитам да го събера в куфара за ръчен багаж. Силно се съмнявам обаче. Памперси, мокри кърпи, цялата ми козметика, кърпа и 1-2 чифта дрехи, помпа, превръзки, гащи, чорапи, сешоар, още едни мокри кърпи да имам евентуално, ако трябва да сменя бебето аз, собствен биберон (ако стигна до даване на АМ, техните шишета направо текат), залъгалка, пеленка, подплънки за гърди, компрес за гърди, еднократни подложки да си сменям под дупето... Отделно се чудя за бебешко веро, с какво ще мия частите от помпата и шишето? От болницата нищо не предоставят, а аз искам да си имам всички удобства. Не само да звъня на мъжа ми за щяло и нещяло. Дрехи за изписването още не съм приготвила, но те ще бъдат отделно така или иначе. Иначе докторката ми твърди, че не ми трябва много багаж 😂

# 160
И аз мисля да съм с малък куфар. По-подредено е така, а и не е задължително да е пълен на макс. Дрехи, нощница, бельо, санитарни материали, козметика, грим за изписването, четка за коса, зарядно, няколко малки води, пакетирани барчета за хапване за всеки случай. Все има какво да се сложи. Не обичам да мъкна. Аз и за два дни, пак пътувам с този куфар. Реално сак нямам и не смятам И това да си купувам.

# 161
Изобщо не помня дали дрехите на бебето бяха с мен ...сякаш не 🤔
Само помня че бях с дрехи за бременни на изписването и плувах ама айде беше зима 😁
Сега ми се вижда нормално спортен сак ама като взема да пълня 😁
Ето сега си сложих в един несесер хело кити ластиички и малката четка,просто защото ги взех днес да не ги запилея и то се напълни 😁

Не съм носила веро
С топла вода миех помпата и това е.
Шишета с ам си даваха от там,измити стерилизирани

# 162
И на мен не ми се иска да мъкна куфар.Ще пробвам да събера всичко в раница.Ако не се събере всичко имам и куфар за ръчен багаж.Малко ще ми е странно,все едно ще съм на Терминал 2 с тоя куфар а не в болница Grinning

# 163
Ползвам преварена вода за лицето или минералната, която си наливаме за нас.

Багажа в малък куфар, от дете мразя сакове. После толкова бързам да си ходя, че намятвам всичко вътре и дим да ме няма Grinning

Дрехите за изписване ми ги донесоха мама и таткото в деня на изписването, прясно изгладени на закачалка и в калъф.

# 164
И аз мисля,че за бебето поне трябва да са прясно изгладени, а не седяли в болнична обстановка

Общи условия

Активация на акаунт