Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 36 096
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Да ви се похваля взехме ваничка и стойка (има намалени в Хиполенд), в комплект е с подложка за бебето, но ми изглежда доста неудобна. В тази връзка вие взели ли сте мрежа за къпане?

https://www.hippoland.net/lorelli-classic-komplekt-vana-stoyka-p … zovo-1013079-0002
Имам я абсолютно същата от първото раждане. Не съм слагала нито мрежичка нито нищо друго. Първите къпания обаче правех на мивката, както ги къпят в родилното Wink тя нашата супер случайно сме си я избрали мега удобна за бебета 😄
Да ви кажа аз пък лохии нямах, което е по-лошия вариант Sad Няколко пъти ходих при аг да ме изчисти и това беше. А цикъла ми се възстанови точно месец след като спрях да кърмя(изцеждам).
Искам да благодаря за кода за Рая Тойс, май и аз ще го ползвам, защото сега пък реших, че ще държа на кърменето и ще ми трябва само ръчна помпа Wink

# 196
Мисля, че е рано ...ще чакам поне 45 дневния аз,макс да вляза в 9м.

# 197
Момичета, като казвате куфар за ръчен багаж - какъв му е размера? Аз имам само един 60 на 36 - голям ли е?
Свикнали сме със сакове, имаме дузина. Но с това секцио не знам дали ще мога дал да мъкна.
Вие сте по-напред, яз тепърва влизам в 30г.с. и тези дни ще освежаване вкъщи. Чакам ММ да разчисти килера, че Рая Тойс няма мен да чакат и кода ще го изтърва.
За тези секцио (повечето ми приятелки са така) ми дадоха съвет само нощни превръзки, те така или иначе те изчистват цялата при операцията. Но ще взема и едни гащи за резерв.

# 198
Значи и аз ще си взема от тези превръзки за родилки за всеки случай,че не се знае.Нощници имам 2 засега,но мисля още една да купя да има.Багажа и аз мисля в 9ти месец да го стягам.Той е по-лесен,само да си взема и помпа,превръзки и още някои неща и айде

# 199
Споделя, че в Аико имат 20% на бебешки легла 😄

Аз утре влизам в 31гс. На този етап ще попълвам списък за родилно и ще си набавям нещата, но самият багаж може би по-натам ще го приготвя.
За нощници май само 1 ще взема, но те май дават в болницата и просто за да имам резерва, ще преценя като видя какво ще ми кажат в петък.

# 200
Ох момичета, малко офтопик, но от вчера коремът ми постоянно е твърд. Обикновено когато имам стягания са за кратко и след това се отпуска, но сега имам едно постоянно неприятно напрежение и опъване без болка.

Не знам дали може да е от нередовния стомах или нещо друго, но цяла нощ не можах да спя от тази тежест. И разбира се точно сега моят АГ е в отпуск. Чудя се вече дали да не отида до спешния кабинет да ме прегледат. На вас случвало ли ви се е нещо такова?

# 201
Аз от днес съм в 31г.с., всичко от списъка съм набавила вече, но май ще изчакам 45 дневния (започва на 11.04) и тогава ще стягам багаж. Въпреки, че ме сърбят въцете още сега да го стегна, но ми се вижда рано. Искам да си изпера всичко, което ще взема в болницата, а до Май месец да седи сгънато в куфара ми се вижда прекалено 😀

# 202
Ох не знам... аз толкова дискомфортно от началото на бременността не съм се чувствала, колкото тези 2-3 дни... направо се побърквам Pensive
Ръцете ми изтръпнали през деня и надути, като ги свия ме заболяват ръцете... След 10на дни като отида при АГ-то ще го питам, но до колкото видях и други момичета са се оплаквали и минавало след раждането...

# 203
И аз от нередовен стомах имам болки в корема.И от газове понякога.На мен болките ми разредяха,но пък като ги имам са по-силни.Все си мисля,че са нормални тия неща,все пак сме в напреднала бременност. Моята АГ също е в отпуск,в понеделник съм на преглед,нямам търпение вече.

# 204
  • София
На мен 45-дневния ми започва от 6-ти април. Смятам тогава лека-полека да започна с багажа за болницата. Обичам да съм подготвена. Всичко се случва... И с прането и гладенето на дрешките там някъде ще започна. Малко се отплеснах и имам доста дрешки, та няма да стане за един ден. Надявам се да си дочакам датата за секциото. В Токуда се постъпва един ден преди това. Тоест непосредствено преди да вляза трябва да си стерилизирам помпата. Не ми е ясно в какво ще я сложа след това. В каквото и да е няма да е стерилна вече. Ама това да е проблемът само. Simple Smile

# 205
Моят 45-дневен започна днес 💃 И все още имам някои основни неща, които не съм купила. Ще започвам да пера дрешки тази седмица, че и аз както нямах, така две приятелки ме заринаха 🤣
Аз само една нощница ще взема, защото в болницата дават. Както и превръзки и такива неща, но ще си взема един голям пакет нощни да имам.

# 206
Аз съм имала също от стомах такова болезнено втвърдяване и тежест, но след заветното отиване до тоалетната се оправи. Все пак, ако не ти мине до вечерта аз бих отишла да ме видят. Пробвай движение повече да имаш, ако е перисталтиката да я поразбуташ малко.
За стерилизирана помпа - аз си купих от икеа найлонови пликчета с цип и така мисля да я опаковам за пренасяне. Май някъде бях чела, че така се принасят.

# 207
Аз също, когато не ми е добре коремът усещам една тежест най-вече през нощта и някаква тъпа болка.

# 208
Да ви върна пак на темата с леглата за малко, мамите с няколко дечица, имате ли опит с Монтесори легла? Ще се радвам да чуя отзиви, защото на теория звучи много добра идея.
Скрит текст:
Свекъра ми се занимава с производство на мебели и има мерак да направи леглото на малчо за след шестия месец, та се чудя за такъв тип. Ще бъде с малко модификации, за да може в началото матрака да стои по-високо, за да не ме боли кръста от ежедневното навеждане и в последствие ще се свали както е на снимката когато бебето започне само да се изправя.

# 209
Здравейте, за болницата мисля да взема куфар на колелца с размер за ръчен багаж - мисля, че ще е по-удобно.

Взех си еднократните гащи на Canpol, размер L - не знам дали няма да са ми много големи, но ако има нещо, ще накарам мъжа ми да вземе по-малките. Не знам и дали ще са удобни, но по-добре да хвърлям директно, вместо да пера или да съхранявам бельо в пликове и т.н.. все за няколко дни ще ги изтърпя.

Според вас дали една кутия от 5 бр ще са ми достатъчни, или да взема две?

Взела съм си и най-големите нощни превръзки на Always, sensitive, за да са памучни и да имам за всеки случай, въпреки, че от болницата май трябва да осигуряват някакви. Те и нощница май дават, но ще си взема една да си имам. И чехли искат да си нося - два чифта, едни за баня и едни за престоя...

Искам да попитам тези от вас, които са с гръбначни изкривявания и секцио - с каква упойка бяхте?
Аз си мислех за пълна упойка, сега взех да обмислям и спиналната, но си имам проблеми с гърба и търся мнения на база личен опит.

Общи условия

Активация на акаунт