Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 36 085
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
А за тоновете има ли някакво изискване? На гладно на жадно? Защото часът ми е в 13 часа, та се чудих...

# 211
А за тоновете има ли някакво изискване? На гладно на жадно? Защото часът ми е в 13 часа, та се чудих...

Е не, това не са изследвания 😁 Бебето да е будно само, можеш да си вземеш една кола за всеки случай.

# 212
За тонове е хубаво пила вода, кафе, закусила и да се разхождаш преди тях, за да може и бебето да се активизира или поне събуди лесно:)

# 213
  • Пловдив
zoya, баткото е с ниско легло (не точно такова де, IKEA Kura). Монтирахме му съвсем малки крачета, за да е леко повдигнато и да минава въздух под матрака. Ползва го от 1г.6м до ден днешен. Той в общи линии е интересен случай - до около 1г.1м. буквално отказваше да спи в кошара, спеше при мен или в количката. После направихме доста промени с консултант по сън и бързо свикна не само да заспива сам в кошара, но и в отделна стая. Ползва я 3-4 м. и се премести на Икейското. Супер доволни сме, никога не съм се притеснявала, че може да падне, има място и за мен ако се наложи (примерно ако е болен). Вече като е на 4г. теснее за комфортно спане на двамата по цяла нощ и като се налага предпочитам да идва в спалнята Grinning
За по-малко дете нямам опит, чувала съм, че в повечето случаи имат някакъв период на проблеми с постоянно изпълзяване от леглото. При нас нямаше такава драма - вече си беше трениран, знаеше, че приключим ли с ритуалите е време за сън. И до ден днешен е много разбран в това отношение, реваншира ми се за безсънната първа година Grinning Сутрин като стане си се занимава в неговата си стая (рисува си, играе си, книжки) и идва чак като ни чуе, че аз или баща му сме будни. Simple Smile

За еднократното бельо - по спомен на мен един пакет ми стигна, като мисля че го ползвах съвсем в началото като беше по-голямата цапаница, след това си минах на моето си.

Багажът мисля в куфар за ръчен багаж да си нося и една раница, в която да са ми документи и разни подобни за бърз достъп. Предишният път мисля, че бях със сак, но сега така съм решила - мисля, че ще ми е по-удобно и подредено. Аз почнах да пера и подреждам, най-много да се наложи още веднъж да ги изпера, но искам достатъчно рано да прегледам какво имам от баткото. Гладене ще си спестя, всичко си минава през сушилнята, така че не виждам смисъл. С баткото така или иначе пак само преди да се роди гладих, след това просто нямах време за подобни хамалогии. В четвъртък излизам в 45-дневен, така че си наближава Simple Smile

За тоновете - може и някой шоколадов бонбон да си носиш Grinning Миналата седмица като бях бебето като по чудо беше решило да е поспаливо. Доста си отвисях на запис, как ли не ме въртяха, че и бонбон ми предложиха в кабинета Grinning Та правилно са ти казали - закуска, вода, кафе, в общи линии да сте в кондиция Simple Smile

# 214
Ех, момичета, идвам само да споделя приятно впечатление от днешния ден.
До сега винаги ми е правило впечатление как когато има бременна жена на някаква опашка за нещо, никой никога не се сеща да я пусне да мине напред. Е, днес бях в КАТ за смяна на шофьорска книжка, имаше около 10 мъже пред мен и две жени съвсем в началото на опашката - мисля, че майка и дъщеря. Когато дойде техния ред ме извикаха да мина пред тях, стана ми много мило 😊
После на касата в БИЛЛА - възрастни мъж и жена пред мен, жената като ми видя корема веднага ме пропусна пред тях.
Два пъти в рамките на един час, направо ми идваше да прегърна тези прекрасни жени днес, вярата ми в доброто е жива ❤️

# 215
Мен пък последните дни много ме радва,че моето бебе е активно почти през целия ден и движенията са много отчетливи,ритничетата са навсякъде из корема ми Heart Eyes

# 216
Предпочитам детето да стои оградено в кошарата докато не започне да я прескача. На голямото рано свалихме решетката, защото започна опитите за измъкване, и оттогава има собствено мнение за това дали да стои в леглото или не. Та, мисля че много си зависи от детето.
Хем съм с голям корем, хем редовно по опашките се правят на разсеяни пред мен. Върха беше като висях на огромна опашка известно време, отвориха втора каса, и жената пред мен се втурна сакън да не я прецакам. Ама й отрязах пътя с корем и бързо отстъпи. Joy

# 217
Досега два пъти са ми правили път в Уайкики мъж и жена,жената предложи ...и още веднъж май в хр.магазин не помня...толкова,а винаги съм и с каката тя слуша ама все пак двоен товар ама слабо като цяло

# 218
На мен пък постоянно ми се усмихват хората по улиците като ме видят и доста често ми правят път. Явно корема ми е доста забележим Laughing

# 219
Ами на мен като цяло рядко ми се случва да вися по много големи опашки, но и преди да забременея ми е правило впечатление как никой не се трогва. Даже веднъж преди години бях дала път на една бременна жена да мине пред мен в поликлиниката и остатъка от опашката ми се развикаха, че трябвало да го съгласувам с тях, защото тя е дошла последна, а между мен и нея имало 4 човека, те можело да не са съгласни 😳 и аз понеже съм не конфликтна и започнах да им се извинявам... 🫣
Но днес просто много ми се стопли душата 😊

# 220
  • София
Миналата седмица бях с приятелки навън и нещо много ми падна кръвното, направо щях да припадна. Трябваше да хапна нещо спешно. Наблизо имаше само едно кафене, в което има нещо за хапване. Добре, ама беше уикенд и имаше огромна опашка...и приятелката ми направо ме заведе до началото на опашката, извини се на жената, която беше на ред като й каза, че съм бременна и ми е зле и трябва спешно да хапна нещо. Тя изкиселя толкова много.... хем разбирам, че е гадно да те пререждат, хем понякога забравяме да сме човеци май Sad и то точно от жена, не очаквах да не получа разбиране. Беше странно.

# 221
Какви хора има сакън да не почакат още 10 мин и то при това положение....не са хора....

Следя близките теми с бебета ами те към 2500+-се раждат малки ми се виждат 😇

# 222
Миналата седмица бях с приятелки навън и нещо много ми падна кръвното, направо щях да припадна. Трябваше да хапна нещо спешно. Наблизо имаше само едно кафене, в което има нещо за хапване. Добре, ама беше уикенд и имаше огромна опашка...и приятелката ми направо ме заведе до началото на опашката, извини се на жената, която беше на ред като й каза, че съм бременна и ми е зле и трябва спешно да хапна нещо. Тя изкиселя толкова много.... хем разбирам, че е гадно да те пререждат, хем понякога забравяме да сме човеци май Sad и то точно от жена, не очаквах да не получа разбиране. Беше странно.

Много от хората се овълчиха някак в последните години. Забравиха всичко човешко. Не мога да си обясня как е възможно да реагираш зле в тази ситуация, а няма да попиташ дали има нужда от нещо да помогнеш. Пфууу, че ми прикипя, навирам ги там откъдето са излезли такива индивиди.

# 223
За съжаление има много несъобразителни хора.
Преди няколко месеца на една академия за родители, татковците бяха заели половината места, а бременни жени с огромни кореми стояха прави. На няколко пъти трябваше да им напомнят и чак като припадна едно от момичетата, се размърдаха. И тук говорим за бъдещи родители, които би трябвало да имат малко повече емпатия от останалите.
На мен досега ми се е случвало само жени да ми отстъпват място и всеки път ми става много мило. Simple Smile

Аз все пак отидох до спешния кабинет и за щастие всичко е наред! Оказаха се просто подготвителни контракции, но много чести. Явно матката ми е прекалено чувствителна. Така че ще трябва да прибавя и Но-шпа към коктейла от хапове, и да си почивам повече до 36г.с.

# 224
На мен и мъже, и жени ми дават път по опашките. Даже забелязвам как мъжете по-често се съобразяват, някакъв страх да не ми стане нещо ли и аз не знам как да го обясня, много са внимателни и ми става мило всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт