Майски бебета 2024г. - Тема 10

• 36 089
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Предходният път, когато бях на АГ, един млад мъж, хремав, подсмърчащ и без маска, най-спокойно седна до мене да чака за нещо. Добре, че аз винаги съм с маска, когато съм по болниците.
А на ФМ пък, когато седнах на едно свободно място до един представител на XY носителите (мъж на това не мога да кажа), той ми каза, че жена му седяла там и след малко ще се върне. И всичко това докато си блее в телефона. Друг мъж го чу и веднага ми отстъпи място да се преместя. Нямах нерви да питам първия индивид защо не стане, когато жена му се върне. А тази въпросната дойде след 30 мин.

# 226
А на ФМ пък, когато седнах на едно свободно място до един представител на XY носителите (мъж на това не мога да кажа), той ми каза, че жена му седяла там и след малко ще се върне.
😳😳😳😳😳😳😂
Направо ми кипна кръвта

# 227
Прави ми същото впечатление. Аз ходя и при моят АГ и на частно в инвитро клиниката - картинката е същата, мъжете седнали и в телефоните. Изобщо не се сещат, че утре техните жени ще са третирани по същия начин.

Вкарахте ми муха в главата сега - куфара ми е голям, малък ли да взема или сак след секциото. На ММ какво и да му кажа ми отговоря “ще купим”, хубаво де ама нямам дърво с пари пред балкона Joy

# 228
Аз съм с гръбначно изкривяване ( още от ученическите години) и едно секцио. Моето е точно ниско, в долната част на гърба.
Има риск да е пълна упойка ако не успеят да сложат добре спинална та и ме беше предупредил анестезиолога. В крайна сметка, беше много внимателен ( нищо не усетих), хвана ме и не се наложи пълна. В Токуда раждах.
Дано сега и с второто да е така 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Но ги информирай и който ще те оперира и анестезиолога ( даже по няколко пъти, за да го имат добре впредвид).
Здравейте, за болницата мисля да взема куфар на колелца с размер за ръчен багаж - мисля, че ще е по-удобно.

Взех си еднократните гащи на Canpol, размер L - не знам дали няма да са ми много големи, но ако има нещо, ще накарам мъжа ми да вземе по-малките. Не знам и дали ще са удобни, но по-добре да хвърлям директно, вместо да пера или да съхранявам бельо в пликове и т.н.. все за няколко дни ще ги изтърпя.

Според вас дали една кутия от 5 бр ще са ми достатъчни, или да взема две?

Взела съм си и най-големите нощни превръзки на Always, sensitive, за да са памучни и да имам за всеки случай, въпреки, че от болницата май трябва да осигуряват някакви. Те и нощница май дават, но ще си взема една да си имам. И чехли искат да си нося - два чифта, едни за баня и едни за престоя...

Искам да попитам тези от вас, които са с гръбначни изкривявания и секцио - с каква упойка бяхте?
Аз си мислех за пълна упойка, сега взех да обмислям и спиналната, но си имам проблеми с гърба и търся мнения на база личен опит.

# 229
И аз ги гледам на прегледите как седят, даже ММ беше възмутен докато ме е чакал и дошла жена с видимо голям корем и един си седял със слушалки, забил нос в телефона, а жената останала права.
ММ никога не седя, а седи прав до мен.

# 230
Нека и аз споделя опит. Принципно съм доста интровертен човек и дори да се възмущавам на някого в обществото го запазвам за себе си, не правя скандали и тн. На един от последните ми прегледи в Токуда влизам на регистратура и гледам едно свободно място. Малко след мен влиза жена, видимо в напреднала бременност, като й се казва да седне и да изчака. Може да чака 5мин, може да чака и 2 часа. Двама мъже, придружаващи жените си, най-нагло гледат как момичето се оглежда за място, те самите виждат че няма, и я гледат сякаш тя им е длъжна за нещо. Момичета, казвам ви толкова ми кипна в този момент, че станах, отстъпих й мястото си и започнах да им чета 😅 като започнах: “как не ви е срам, как ще се почувствате ако вашата жена е в това положение, моят мъж също е тук, но чака прав в коридора” и тн. Единият мъж видимо около 30г се почувства неудобно не от поведението си, а от това че ги насметох пред толкова жени. Другият започна да ми се прави на интересен и с жена му се надуха и тръгнаха на някъде 😂 та наглостта на хората не ме очудва изобщо, щом видях и бременна жена да реагира така…..

# 231
И аз само като ги видя в чакалнята как са се разположили, а бременни жени стоят прави, полудявам. После ми трябва време да ми минат бесовете 😄

# 232
Вкарахте ми муха в главата сега - куфара ми е голям, малък ли да взема или сак след секциото
Предишният път си събрах нещата за болницата, сложих ги на купчина и така прецених какво ми трябва като размер. Все пак багажът много зависи от болницата - в някои имат голям списък, в други почти всичко ще ти осигурят на място.

# 233
Аз да се опачлача от вчера следобед съм със запушен нос,откачам.
Снощи стана нетърпимо ....но пък спах добре.
И ако стане така на секцио кво прайм 😒🧳

# 234
  • София
Мими, покрай детето се научих да правя промивка на себе си с физиологичен разтвор и сода. Продават такива прахчета в аптеките, разтварят се е определено количество вода и обикновено си вървят в комплект с меко шишенце с накрайник за тая промивка. Слагаш на носа, стискаш шишето и целта е да излезе вода от другата ноздра. Ама сега покрай бременността, се случва така да ми е запушен носа, че разтвора да не излиза. Но пък размеква секретите по-добре от всякакви капки. Не пиша марка на това чудо умишлено. Да не се счете за реклама.

Аз имах кошмарна нощ, само мога да се радвам, че се случва сега, а не след раждането. Бъдещата кака се събуди от това, че памперса ѝ пропуснал. Почнах да я преобличам, а тя изпадна в истерия. Ама като казвам истерия - 40-50 минути не можем да я успокоим, а тя пищи все едно я колим. Когато най-накрая се успокои и заспа, прохлипваше насън още дълго. Такова чудо никога не е било. Не знам какво изобщо се случи.

# 235
Леле като ви чета и бяс ме хваща какви мъже има. И докато на опашка в магазина всеки е забързан и може да не забележи бременна, то пред кабинет на АГ няма как. 90% там са бременни, особено ако лекаря се занимава само с такива. Моя мъж винаги стои прав. Сяда, когато е рехаво и видимо има много места. И представете си тия тюфлеци, без извинение, как се държат вкъщи. Дали помагат на жените си, дали носят покупките? Съмнява ме. Яд ме е и на такива жени, които си дундуркат до живот детето на свекървата 😡

# 236
На мен досега не ми се е случвало някой да ми прави място за нещо.Само на пешеходните пътеки като пресичам ми спират колите Grinning При АГ веднъж един нахален татко ни пререди всички бременни за да вземе болничния на жена си.Вярно бързо го взе,но направи много лошо впечатление.Някои жени чакат по много време и се изнервиха.
Аз всяка нощ съм със запушен нос и немога да дишам.Иначе не съм болна.През цялата бременност съм така.Имам и ринит,но той ми се изразява основно в кихане само.Очаквам като цъфне всичко сега навън да ме подкара.

# 237
В токуда много често половината чакалня е заета от мъже. Това честно казано не ми допада особено. Най-вече когато имаше наченки на грипна епидемия, еми нямаше нужда вместо 20 човека да сме се нагъчкали 30 в това помещения, макар и вс с маски.
Аз чакам по 2.5-3.5часа всеки път за преглед. Моя мъж няма толкова време, нз тия мъже как намират 3 часа за да чакат. Ако толкова държи да дойде може да изчака в кафето и като наближи реда им да дойде.
Не ми се е случвало да остана права там, а да има седнали мъже, но ако се случи ще се постарая да си вземат бележка😅

# 238
Стеримар спреят е супер вариант за хрема през бремеността. През грипния период много ме улесни

# 239
  • София
Без Стеримар не си лягам, не преувеличавам. Откакто съм бременна носът ми е ужас, особено нощем - запушва се и няма дишане. Обаче откакто си го промивам с този спрей преди лягане нямам проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт