Общо дете в семейство с доведени деца

• 17 467
  • 511
  •   1
Отговори
# 360
  • France
Не някои, а почти всички.
Щото пък жените не очакват от мъжа да им бъде опора, да изкарва пари, да гледа децата, да им бъде верен, и т.н.
Това да обичаш някой "заради личността му" е толкова мъгляво, че е все едно да е "заради сините му очи".
Естествено, че ще си с някого, ако с него ти е по-добре и ако ти обогатява живота; а ако не (но иначе е забележителна личност) - по-добре без него.
Не, моето момче, това, което търся в една връзка е да сме си взаимно опора и взаимно да си отглеждаме поколението. Никога не съм искала от мъжа до мен еднолично да ми дава нещо. Още по-малко да се нагърби в продължение на години с децата. Помня твоята присмехулна реплика, че ММ сигурно се има за голям късметлия, че е с жена, която не обича и не умее да готви. Знам, че дори не можеш да го осъзнаеш, но светът е пълен с мъже, на които това въобще не им е важно. Просто не е част от техните критерии.
Това, което ти и подобните ти искате е жената да е част от вас и вашия живот нагодявайки се. И това дори и след една раздяла. Какво по-лошо от това?

# 361
Аз лично ще се радвам, ако моят си намери друга и е щастлив.  Като баща на децата ми искам да е добре, изобщо не ме интересува къде и как ще живее, ако е щастлив. Изобщо не разбирам това дърляне, ровене, пречене. То за това сме на тоя хал, мен не ми е аз да съм добре, а Вуте да е зле. И докато гледаме в чуждите прозорци, нашите хващат паяжини.

# 362
Не говоря за жилище, което жена ти е купувала, а за семейна собственост 50/50, а детето го отглеждаш ти. Така че пак заобикаляш въпроса.
Как ще ти заобикалям въпроса - нали написах, че в дом, за който дори част от него е платила една жена, аз не бих си позволил да доведа друга жена. А камо ли ако е напълно неин. Дори самият аз не бих живял там - аз мъж ли съм или какво.

Не виждам как мъжът носи отговорност към жената, остъпвайки временно 50% от жилището, в което ще отглежда детето им. Ако го чувства така, винаги може той да стане отглеждащия родител.
Явно не си ходила на дело за родителски права - то и аз не съм, но съм чувал от много познати, че е почти невъзможно баща да вземе родителските права от майката, колкото и да ги иска. По презумпция се дават на нея, освен ако не е нещо не в ред. Аз бих си ги взел, но едва ли ще ми ги дадат (ако се стигне дотам).

# 363
  • France
Най-нормалното стечение на нещата е след един развод и двамата да си продължат живота. Да отглеждаш деца в 90% от времето е достатъчно тежко и времеемко, че един апартамент е някаква съвсем малка компенсация.
Има мъже, дори и в този форум, които имат правата над децата.

# 364
  • София
Това за частта не го ли добави после? Според мен си вярваш, защото смяташ, че няма как да изпаднеш в такава ситуация, но ме съмнява да го приемеш за справедливо, ако реално това ти беше изборът.

Иначе факт, че права от майката се взимат трудно, но реално това пак е извинение да заобиколиш въпроса. Жилището в крайна сметка е за отглеждане на детето и това трябва да е приоритет и в мисленето на мъжа, защото жената поема тази тежест и е нормално да й се осигури терен. А не в главата ти да е, че като новият мъж боцка бившата жена, краката му са в твоята половина на апартамента. Очакванията който и да е да се откаже от личен живот, докато отгледа общото дете, са неадекватни. А то нещата до това опират в случая.

# 365
  • France
Аз продължавам да не разбирам какъв е проблемът със жилището, като е предвидено от закона да се плаща наем?????
Нали се досещате, че поне чаршафите ще бъдат сменени.

# 366
  • Пловдив
Скрит текст:
Не говоря за жилище, което жена ти е купувала, а за семейна собственост 50/50, а детето го отглеждаш ти. Така че пак заобикаляш въпроса.
Как ще ти заобикалям въпроса - нали написах, че в дом, за който дори част от него е платила една жена, аз не бих си позволил да доведа друга жена. А камо ли ако е напълно неин. Дори самият аз не бих живял там - аз мъж ли съм или какво.

Не виждам как мъжът носи отговорност към жената, остъпвайки временно 50% от жилището, в което ще отглежда детето им. Ако го чувства така, винаги може той да стане отглеждащия родител.
Явно не си ходила на дело за родителски права - то и аз не съм, но съм чувал от много познати, че е почти невъзможно баща да вземе родителските права от майката, колкото и да ги иска. По презумпция се дават на нея, освен ако не е нещо не в ред. Аз бих си ги взел, но едва ли ще ми ги дадат (ако се стигне дотам).
Аз пък винаги съм казвала, и продължавам да го твърдя - в случай на развод децата две седмици при мен, две седмици при бащата. Няма само аз да бъда лошия, строг родител. Но то при мен почва да му се вижда края, да стават на по 18.

# 367
  • София
Още една причина да съм за споделеното родителство.

# 368
  • Пловдив
Още една причина да съм за споделеното родителство.
А не бе. Идва през уикенда и е много готин, води развежда, купува подаръци. Аз да следя за домашни, да натискам за задължения, да се карам за оценки. Не и не!

# 369
  • София
Всичко зависи от човека. Аз хем глезя, хем само аз се грижа за училище. Бившият така и не разбра как да влезе в Школо 🤣.

# 370
До хора е. Когато бях ученичка на мои родителски срещи дори е ходила съпругата на баща ми, ако майка ми или той са възпрепятствани.

# 371
От нито един мъж не съм чула, че иска да си вземе децата, той да ги гледа! Ако жената предложи споделено родителство се навиват, но той да иска сам да гледа децата не съм чувала. Плащат една мизерна издръжка, вясват се 2пъти в месеца и до там. Накрая и ще ми се ровят в чаршафите, кой живеел или пък не с мен. От какъв зор?

# 372
  • Paris, France
Аз пък винаги съм казвала, и продължавам да го твърдя - в случай на развод децата две седмици при мен, две седмици при бащата. Няма само аз да бъда лошия, строг родител. Но то при мен почва да му се вижда края, да стават на по 18.

Не на всички деца понася. Много от съучениците на децата ми ужасно страдаха от непрекъснатото, ежеседмично местене и някои в последствие се установиха у единия родител, като имаха и контакт с другия. Съседка се видя в чудо със сина си, а дъщеря и не понасяше бащата и като бяха на 9 и 7 години, се разбраха дъщерята да живее с майката, а синът с бащата. Сега са леко отчуждени, но вече пълнолетни и всеки си живее с родителя, при когото е израстнал.

И ние сме обсъждали същото, но децата ни, при всеки съученик или приятел, който съобщаваше за развод или раздяла ни казваха, че ще си седят в този апартамент, а ние да се местим всяка седмица и единият да идва, а другият да си отива. Ми, прави са. Казвали са ни и, че не щат други полубратя и полусестри, нито пастроци и мащехи. То не ги и грозеше, но явно са отвратени от това, което са видяли наоколо. И аз така се отвратих като дете.

# 373
  • Пловдив
Да, ама има още толкова деца, които си харесват природените и заварените братя и сестри.

# 374
А някоя от вас би ли искала да живее 2 седмици в една къща, 2 седмици в друга, и всеки път да се пренася с багажа? Аз за себе си не бих искал, защо за децата си да искам такова нещо?
Човек трябва да си знае дома, къде му са вещите, къде му са съседите, средата и т.н. Случва се да си смениш дома, ама няколко пъти в живота, не на всеки 2 седмици.

Това за частта не го ли добави после? Според мен си вярваш, защото смяташ, че няма как да изпаднеш в такава ситуация, но ме съмнява да го приемеш за справедливо, ако реално това ти беше изборът.

Иначе факт, че права от майката се взимат трудно, но реално това пак е извинение да заобиколиш въпроса. Жилището в крайна сметка е за отглеждане на детето и това трябва да е приоритет и в мисленето на мъжа,
Не съм го добавил после - виж, че е в самия цитат, на който ти си отговорила.
Именно, че жилището е за децата, и двамата родители са го купували за децата и за себе си, а не за новия/новата на бившия.
Щом за вас това е ОК - хубаво, отбелязвам си, че има и хора с такава ценностна система; за мен не е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт