Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 30 197
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Природата си отмъщава. Все повече катаклизми ще има. Щом и в един Дубай се изсипаха такива порои.
Вечерница спря ли да вали? Тук преди 3 години беше така, един град дъжда го заля целият. Само къщите нависоко оцеляха.
Ние четворката свободни дни щяхме да ходим до Хамбург, но бяхме много изморени. Сега четворката която ще идва може да отидем до някъде, но точно с багажи не ми се занимава. Със самолет съм ограничена от към багаж, но с кола леко ескалират нещата и сме като катун. Дали за 3 дни или три седмици с малко дете от всичко трябва да взема (според мен). Естествено 1/3 не са накрая необходими, но ми е по-спокойно като знам, че има.
Синът ми запразни вече, целият май месец имат по 2-3 дни в седмица училище, приключват с класните, само някакви проекти остават. И то не остана до лятната ваканция.

# 556
Вечерница, дано бързо да се оттече водата!

При нас валя доста и духа, но нищо драматично.

Наложи се днес да товарим. В колата даже остана място и за глезотии. Но не смея да ви кажа какво помъкнах. Joy

# 557
  • Немция
Рейна, за багажите взимай пример от Синьо. Laughing

Специално за Дубай- там периодично предизвикват малки валежи в атмосферата със специални ракети. Малки количества, но разбутват климата донякъде.

# 558
Преди малко спря да вали и дори се очаква следобед да се появи слънце. Цяла сутрин хвърчат пожарните и сърцето ми се свива, че някоя къща пак е под вода.
В съседвн град се е пропукала язовирната стена и половината град е под вода и цяла нощ ги евакуираха.
Снощи докато пътувах слушах радиото и новините - реката Заар беше преляла и заляла магистралата на няколко места и полицията я затвори в участък от 20.км
Днес щял да идва Шолц и се чудя как ще го придвижат от летището, че и района край него е под вода.

# 559
Веч, дано да няма много пострадали.

При нас валя цяла нощ, но ние живеем нависоко и не е имало проблем. В момента се опитва са напече слънце  и следобяд ще отскоча до градината да видя как е там положението.

# 560
Шолц сигурно с хеликоптер ще го разкарват да огледа.
Синьо какво помъкна? Грил?
Едно време когато бяхме деца нашите мъкнеха и пералня 😂

# 561
  • Немция
Рейна, споменът с пералнята кърти. Grin

Веч, новината за напуканата язовирна стена е притеснителна.
Дано няма пробив.

Аз съм се заела с почистване на "любимите" прозорци и щори. Rolling Eyes
Пролетно почистване, така да се каже.

# 562
  • в сърцето на един мъж...

Сакън, недей, ще завали пак Simple Smile

# 563
  • Немция

Да взема в името на общото благо да се опъна на дивана ли, що ли? Smile

# 564
  • в сърцето на един мъж...

Да взема в името на общото благо да се опъна на дивана ли, що ли? Smile

Еми да Simple Smile

# 565
Мислех да мия прозорците, но понеже вали-спре, остава за другата седмица.

# 566
  • Germany
И моите са мръсни, като мина и се правя, че не ги виждам 😎

# 567
  • Deutschland/HE
Веч, как е при теб ситуацията?
Аз миналата седмица измих 3/4 от прозорците, през седмицата мислех да довърша, но ме домързя. Другото вохененде ще е. Идва празници и не се работи Simple Smile

# 568

Откога им се каня и аз! Но пак отложих, решихме да ударим една боя и на стените и тогава ще бъде. Да е жив и здрав Kärcher-а, спестява ми доста работа, че моите са 8 парчета, френски.
Веч, много притеснително звучи това с язовирната стена, дано овладеят положението.

# 569
И аз съм се наточила на прзорци, но с това време все се отказвам.
Ние набрахме 7 кг ягоди, вчера правихме торта с ягоди от магазина. Днес ядем торта с ягоди и подслаждаме с набраните ягоди, на никой не му се готви 😀

Общи условия

Активация на акаунт