Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 442
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Рейна ами те имат доста много пъстри политици в редовете си . Аз не съм сигурна че те са срещу различните , а срещу хаотичното използване на заделените ресурси , вместо влагане на тези ресурси в проекти за хората от които са събрани ... нещо такова ми се върти.  И както чух вчера те щ есе променят, развиват, напасват и самите партии ще се интегрират сред хората с флексибилност. Не е зле и другите партии да се опитат да са по-гъвкави и не да се опитват да напасват хората и нуждите и грижите им към себе си , да се опитат те да се понапаснат. В крайна сметка не е зле да се обърне внимание на теорията на Дарвин.

# 736
  • в сърцето на един мъж...
Да, има си, но е разбираемо защо се получава така. Много народи не се учат от грешките и историята си.

# 737
Никой никога не се учи. Май поговорката "Не питай старило , а патило " отново си е много точна народна мъдрост. И че можък на никой не можеш да налееш с фуния. Всеки си изстрадва опита. Нещо такова май беше.
На SW ми хареса, че иска да се инвестира в образованието и базата.

# 738
  • Немция
В партийната идея на AfD са точно срещу различните от немската раса хора. Това са новите нацисти. Затова и обсъждаха да ги забранят, май през 2021-2022, но и това не е решение.
Че са гъвкави и адаптивни, спор няма.

# 739
Познавам много хора покрай мъжа ми, които гласуваха за AfD само да им натрият носа на другите партии. Нашата провинция си е Hochburg на CDU и това е цяло чудо, че така реагират. Мъжът ми лично е бил години наред фен на SPD, но е разочарован от тях още от времето, когато въведоха Харц4.
А с политиката на сегашното правителство е невероятно безумна и сега просто си получиха шамара, който заслужават отдавна. Не може да искат реформа в семейното отопление при положение, че няма достатъчно обучени хора, които да се занимават с това преоборудване, копане на дупки, подмяна на нови инсталации и тн. Да не отварям дума за простотията да затворят атомните централи и като не им стига тока, да внасят от Франция ток от техните атомни централи.
А за електроавтомобилите е най-голямата измама, защото батериите им имат кратък живот и все още няма изнамерен метод за рециклирането им.
За бежанците няма да говоря, че там е страшно просто. Видя се докъде са докарали положението след случая с полицая в Манхайм.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 11:50 от Вечерница

# 740
Бибит не съм съвсем сигурна, защото според мен ако видят че тези съвсем екстремни им пречат те ще ги отцепят и ще се напаснат. Т.е. ще стане както с левите и bsw. И ще станат по-храносмилаеми за повечето и пак ще имат успех. Пак ще ти кажа - виж във Франция. Аз си пускам bbc . Там има доста анализи, които не са така екстремно и по немски цензурирани.

# 741
  • Немция
Белла, Франция си е Франция.
Примадоните на крайно десните от Франция и Италия отказаха да са заедно с примадоната на немското AfD. Не искат да си играят заедно.

В учебника по политика на сина пишат точно за ксенофобския и расисткия характер на AfD. Издаден е преди няколко години.
Вълкът козината си мени, но нрава не.

# 742
Нашата примадона е по-нова. Другите две си сменят козината през 5 мин. и си я сресват накъдето им изнася .
Според мен ако влезнат в играта както левите , то ще се сплитнат от това което им пречи, не са толкова тъпи чак. И ще останат в играта. Виж  какво стана с левите.
Но питаш и искаш това да се спре? Ами да се спре тенденцията , която го извика. Да се спре с цензура, пропаганда, репресии и сплит между хората. Много е грозно и води само до проблеми. Искаш стария хубав свят? Ами той трябва да се върне какъвто си беше, не става с чери пикинг. Ako настояваш , че света се променя и затова хората трябва да приемат толкова много промени и несигурност и неудобства , то трябва и ти да си готов за промени. Не може иначе. 
Това е моето мнение . Може да има много други разбира се. 
Един пример - в училището на сина ми в понеделник в първия час още , независимо по какво е бил, бил проведен " политбарометър ", т.е. младежите били разпитани за кого са гласували . Всички били казали много примерно , че са гласували за зелените и няколко за социалистите. Защото това се очаква от тях и няма да имат проблеми. След това в междучасието е било обсъждането и пак предпазливо. И щом 18 годишните имат страх да говорят стават изборни изненади.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 12:16 от bella-ciao

# 743
  • Немция
Мандалото хлопна, време е за нова тема и нови страсти! Wink

Заповядайте в НОВАТА ТЕМА

# 744
Белла, Франция си е Франция.
Примадоните на крайно десните от Франция и Италия отказаха да са заедно с примадоната на немското AfD. Не искат да си играят заедно.

В учебника по политика на сина пишат точно за ксенофобския и расисткия характер на AfD. Издаден е преди няколко години.
Вълкът козината си мени, но нрава не.
Не знам колко неполитично са настроени списващите учебника по политика, обаче за мен беше много странно да разбера, че Алис Вайдел е лесбийка, при положение, че партията ѝ уж е против движението LBTQ.
Мисля, че има доста неща извадени от контекста, на които се набляга основно само и само да ги преставят като черната овца на политиката в Германия.
Зелените например уж се борят за мир, а от поне 30 назад се борят за въоръжаване и участие в разни конфликти по света. Давам пример с Йошка Фишер, който беше външен министър и изпрати сини каски в Сърбия.
Нещата в политиката не са само черно-бели. Въпросът е  кое как четем .

# 745
В Сърбия не бяха само сини каски. По мои спомени Сърбия беше първия въоръжен военен конфликт в който беше позволено на Германия да участва след 2 рата световна война с армия . Но може и не помня много добре?
След това Шрьодер, който днес е в немилост , отказа участие на Германия в Ирак (не съм 100% сигурна, но по спомени). И като гледахме някои leaks и други последващи резултати - не е ли правилно решение ?

Общи условия

Активация на акаунт