Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 749
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Аз преди време поливах, но може да е бил малко оцетът и затова да не е имало особен ефект. Ще пробвам пак. Балсам никаква работа не върши. Пробвах с олио на влажна коса, има някакъв ефект, но трябва много ресане, за да се разпредели равномерно. Ще трябват повече грижи май, а аз съм малко мързелива в това отношение.

# 706
То и аз съм мързелива . Simple Smile

# 707
Ползвам понякога оцет за изплакване на коса, но пропорции не мога да кажа, на око го правя. В чаша от 200мл. сипвам по-малко от половината оцет и разреждам с вода. Аз съм с много къса коса, за по-дълги коси ще има нужда от повече. Ползвам био ябълков, но става с всякакъв. Не съм забелязала да ми се обезцветява боядисаната коса от него.

# 708
Ама как поливате с оцет? Взимате бутилката и просто изсипвате оцета върху косата или разреждате с вода?

# 709
Ама как поливате с оцет? Взимате бутилката и просто изсипвате оцета върху косата или разреждате с вода?

Разтваряш в подходящ съд, с малко оцет 2-3 супени лъжици, колкото да облееш касата виднъж. Малко мирише, но за кратко.

# 710
Аз за гланц съм слагала оцет едно време като момиче още мисля, но понеже го дават и за премахване на варовик от арматури и съм го ползвала и за това, то има логика и да прави косата по-мека при варовита вода 🤭
Правих солен кекс днес с овче сирене, как не съм се сетила по-рано. Повече ми хареса отколкото с краве мляко. Вече всички тестени със сирене мисля така да ги правя.

# 711
  • Немция
Рейна, имаш предвид краве сирене, а не краве мляко? Не разбрах съвсем...

Днес при нас бе 7 градуса сутринта. Smile
Учениците ми тръгнаха с по-дебели якета за училище. Grin

Какво ви е усещането след евроизборите?
Масовият избор за крайно десни, поляризиране в Европа, призив към нови избори във Франция, а може би и в Германия или другаде- накъде сме тръгнали? Rolling Eyes

# 712
  • Germany
На мен са ми много инересни резултатите от тези избори. Както не се интересувах от политика, с интерес ще наблюдавам как ще се развият нещата. Тези десни партии навсякъде имат гръмки обещания, но практически може ли да се приложи всичко това…Льо Пен например, иска да дава соц. помощи само на френски семейства, а всички “нефренски”, които са напълнили страната дали ще са доволни. Но пък изборите сигурно следват естествения ход на нещата, след безумната европейска политика в последните години.

# 713

Очевадно са се изменили приоритетите на хората според събитията определящи живота им.

Политиката в последните години знаем как действа. И пресата.

PeaPink според мен не като да могат да направят нещо, но поне казват на хората че да имат тревоги не значи че са някакви лоши ... защото напоследък доста определения, разграничения, епитети, сочене с пръст и обвинения ... вместо разбиране и подкрепа и утеха. И пресата има голям дял. "Свободната" преса ...

# 714
  • Germany
О, да, свободната преса 😆 Те като че ли преписват един от друг или пък един и същ им спуска статиите.

# 715
  • Немция
Хората се умориха от миграцията и го показват.
На изток от ЕС допълнително от години се стараят да провокират повече миграция и дестабилизация, и целенасочена информация по техен тертип.

Мен ме притеснява този вятър на промени. Тук крайно десни, в Източна Европа- настроения, духащи към изток.

# 716
Бибит да имах предвид, че ще ползвам сирене от овче мляко, досега само със сирене от кравешко правих, но с овче ми хареса повече. Придава пикантен вкус.
Не съм изненадана от резултатите, очаквах ги, казвах на мъжа ми, че ще отидат да гласуват всички недоволни сега. Да не прозвучи, че само недоволните гласуват, а че такива които никога не са гласували ще се вдигнат този път. Това ми е мнението наблюдавайки последната една година събитята.

# 717
  • Немция
Рейна, явно са доста недоволните, защото специално в Германия е било рекордно участието на евроизборите, почти 65%, толкова не е било от обединението на Германия досега.

# 718
...
Не съм изненадана от резултатите, очаквах ги, казвах на мъжа ми, че ще отидат да гласуват всички недоволни сега. Да не прозвучи, че само недоволните гласуват, а че такива които никога не са гласували ще се вдигнат този път. Това ми е мнението наблюдавайки последната една година събитята.
Политиката вместо да се погрижи да промени нещо напасвайки се на променените нужди на хората или поне проявявайки разбиране , продължава по план и се опитва да промени нагласите, мненията и възприятията чрез фингърпоинтинг ,  нарочване , нарицания, определения, разграничаване и т.н. настроенията. Пресата играе немалка роля. Много хора замълчават от страх, но тревогите им остават ... и тези хора намират анонимен и безопасен начин  (изборите са анонимни и тайни) да си изразят страховете, тревогите и възмущенията. Много грешки са направени в последните години. Това поне е моето мнение.

Ето например в мнението на Бибит ми направи впечатление , че се определя виновен на изток.
Не е ли по-ефективно и по-приложимо критика и грешки на местно национално ниво ? Е, разбира се , човек веднага ще бъде посочен като Querdenker. И хората замълчават и отиват да гласуват и ето ти избирателната активност. Тези, които не смеят вече да недоволстват на кафе при бекера или в Biergarten... отиват да се изкажат на изборите.
Според мен така стават нещата . Понеже някой попита.
Всеки обаче може да си ги приема по негов начин.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 11:15 от bella-ciao

# 719
  • Немция
Белла, съвкупност от фактори е, така да го кажем.
Не соча само в една посока, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт