Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 749
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Синът ми от 2 месеца е с ритейнъри на горните и долните зъби. Нощем носи подвижни шини, но там не е много редовен. Няма оплаквания засега.

Аз съм вече около 6 години с ритейнър на долните зъби и нямам проблеми. Няколко пъти се случва да се отлепи частично при професионално почистване, но ми го залепят на момента. Имах и на горните зъби в началото, но го махнах след около година и от тогава съм с подвижна шина нощем.

# 691
  • Germany
Много ми помогнахте, благодаря ви за мненията 👍

# 692
  • в сърцето на един мъж...
И при нас големия е с ритейнъри. Не пречат, не го дразнят, даже аз бях забравила, че има, той ме подсети Simple Smile

# 693
  • Germany
И при нас големия е с ритейнъри. Не пречат, не го дразнят, даже аз бях забравила, че има, той ме подсети Simple Smile

Същото и при нас.

# 694
Гугълнах 🤪 какво е това ритейнър, да не питам тук.
 Като гледам колко много хора  го носят и се чудя, не се ли предписва ненужно. Разбира се, че има случаи, в които е наложително, но има ли вероятност подобно лечение и последващите до живот ритейнъри да са злоупотреба с положение от страна на някои ортодонти ( моето уважение към читавите)…?!

# 695
Без ритейнър да поддържа правилната форма на зъбите, изкривяването се връща обратно, затова е важно да се поставят.  Цената при нас беше 500 Е. Чупиха се вече не знам колко пъти и се налагаше подмяна/корекция в крайна сметка не ги платихме тези 500 Е.

# 696
  • Germany
Sephora, чупиха се в смисъл се отлепяха или сте с друг вид? Защото постоянните са метална телчица, предполагам не може да се счупи, а се отлепя….
Absolute truth,  в нашия случай са предписани докато се извадят двата долни мъдреца. Иначе горе не са необходими.

# 697
Sephora, чупиха се в смисъл се отлепяха или сте с друг вид? Защото постоянните са метална телчица, предполагам не може да се счупи, а се отлепя….
Absolute truth,  в нашия случай са предписани докато се извадят двата долни мъдреца. Иначе горе не са необходими.

Чупиха се, паднаха беше през седмица в практиката, сега от няколко месеца са добре. Щом и за тяхна сметка беше целия разход.

# 698
За филтрите преди входа на вода в уредите - имаме едно приспособление , не е някаква нова технология, водата минава през една отбивка в която има филтър, който се сменя лесно. Купува се и може лесно да се приложи. Толкова е калцирана водата при нас, че самия филтър става бързо непропусклив . Не го слагаме по препоръка на ВиК фирмата тук. През кратко се затлачваше.
По повод тези постоянни приложения за зъбите - не сме слагали, не сме мислили и не го мислим . Т.е. не пречи. Големия махна отдавна скобите и сега слага някаква приставка за нощем, не виждам да му пречи, сам си се грижи .
НЕ казвам че така е правилно, а че при нас това е положението . Нали някой попита.

# 699
И при нас водата е ужасно твърда и косата ми много страда от това. Кажете някой трик да не седи като слама. Като отидем на място с мека вода и още след първото измиване пак ми става жива и гладка, т.е. твърдата вода е причината.

# 700
синьо поливай, изплаквай накрая с разтвор от оцет (ако ти понася миризмата, на мен не ми пречи и бързо изветрява) или от лимонена киселина. Продават лимонтозу в руския и турския , в супермаркетите не знам не съм търсила.

# 701
Какъв трябва да е разразтвора за поливане на косата? Колко оцет/лимонтузу и вода?

# 702
  • Germany
Това с оцета е вариант, но не става за боядисани коси, защото сваля боята.

# 703
И при нас водата е ужасно твърда и косата ми много страда от това. Кажете някой трик да не седи като слама. Като отидем на място с мека вода и още след първото измиване пак ми става жива и гладка, т.е. твърдата вода е причината.

Същата слама придобивам след измиване и аз Joy
Белла, разкажи за трикчето с оцет

# 704
не съм по точните мерки. слагам малко за да изветрее миризмата бързо. ако не искате да мирише се пробва с лимонтозу.
Не съм знаела че сваля боя. Даже си мислих че напротив

Общи условия

Активация на акаунт