Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 741
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Germany
Въобще не са неочаквани за мен резултатите. Писна им на хората и за съжаление сега вървим към другата крайност. Искрено се надявам, политиците да са разчели правилно нагласите и да успеят да увладеят крайното залитане на дясно. Но и прекалената социална и "зелена" политика се видя, че до нищо добро не води, та на нещо посредата се надявам лично аз.
И при нас е хладно, но слънчево. Идеално ми е така Simple Smile

# 721
Бибит предполагам . Използвах мнението за пример. Нe казах че само това правиш Simple Smile  Явно е щом си задаваш въпроси . И аз си задавам.
За съжаление забелязвам при политиците, че който трябва да се учи от грешките не го прави в същност, което е драма.
Днес по радиото в колата слушах някаква дама от spd , която твъдеше , че нямали грешки, че това било резултат на незнам си какво си ... Ами как можеш да си върнеш избирателите на обратно, като казваш, че това което критикуват не ти е грешка ? Че нямаш грешка. Невероятно.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 11:29 от bella-ciao

# 722
  • в сърцето на един мъж...
Аз не съм изненадана от резултатите, очаквано беше. Но пък съм изненадана колко висок резултат взе Сара Вагенкнехт, което за такава нова формация, дава сериозна заявка за промяна на политическата сцена. Аз я харесвам, тя ми е един от умерените и така да се каже ситуирани в правилната посока, политици.

# 723
10° е...аз съм болна...около мен всички кашлят, кихат. Нямам търпение да дойде средата на юли  за почивка.

# 724
  • Немция
Рейна, вчера при нас беше по-студено сутринта.
Бързо оздравяване и дано не се изредите всички вкъщи!

Вчера по случай хладното време, направих зелеви сарми Joy с последните листа във фризера.

Как ли ще се овладеят крайно десните настроения- особено в Източна Германия, където AfD води. Хората в бившето ГДР са с друго политическо минало и това оказва влияние.
Като прочетеш програмата на AfD, се чудя кой "нормален" човек може да симпатизира на подобна антихуманна партийна линия, но уви.
Познаваме и българи, които са за тях, звучи абсурдно, но факт.

До нас имаше окачен плакат на AfD на един стълб, за евроизборите - някой го беше смъкнал. Grin

Гея, няма що, много умерена е партията на Сара- с бойкот на речта на Зеленски, заедно с крайно десните.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 10:48 от Бибит

# 725
Бибит,
аз четох брошурата на AfD. Много популистки е направена. Точно отговаря на нуждите на недоволните: да се прекрати приемането на бежанци и липсата на интеграция в обществото им, да се остави възможността за плащане с кеш навсякъде, да се спре със задължителните реформи за климатично-неутрални къщи, които струват много пари и хората обедняват, да се върне атомната енергия, прекратяване на изкълчването на езика и т.н.
Лично аз като прочетох брошурата на зелените, припаднах. Само човек, който се качва 1 път в годината на влак от какъвто и да било тип може да напише, че ще се бори това да стане предпочитания транспорт пред колите. Вече като прочета алтернативни зелени енергии и модернизации на какво ли не, чувам само пари, пари, пари, които аз нямам.
Та не се учудвам, кого избират хората.

# 726
  • Немция
Популисти, да.
Брошурата на AfD спестява други неприятни подробности.
В учебника по политика на големия не са спестени.
Затова и синът беше много впечатлен в негативен смисъл от възхода на тази партия.

# 727
Бибит, аз нея я следя от доста време и много от нещата, за които тя говори, много от нас ги мислят. Реално тя е някакъв умерен вариант между зелените и афд. А за бойкота не съм чела или чула, но честно казано съм уморена от всичкото това - цялото трансфериране и пилеене на пари, които няма. За военни действия, за оръжия, за емигранти... А все повече хора тук обедняват и ровят по кофите. Възрастни хора, които са работили за тази държава. Та разбирам защо нещата тръгнаха в тази посока и реално миналото отново се надига.

# 728
А не е популизъм изведнъж приказките на CDU да запазели горивните. При положение че всички сделки вече са сключени и на тях им е много добре ясно че няма как да стане. Опитват се да продават илюзии на хората за да събират още избиратели. Много плоско. Но те не ни възмущават?
А източните провинции - за случващото се мнението си отдавна съм казала. Не може със самочувствието на управляваща партия да подтискаш мненията на хората, да провеждаш политика на забрана и разграничение и да прилапаш пресата да пропагира каквото си наумил . Изтока бяхме доста време под попечителство и не можеше да се говори, пътува, не можеше да си сменяш жителството и какво ли не не можеше . После на тези хора някой им каза как запада е само чиста  свобода и конституционни права , но хоп отново пропаганда в пресата и в живота не можеш да мислиш, не можеш да говориш, не можеш да протестираш,  не можеш това, не можеш онова , ако мислиш еди как си си не знам какъв си ... Резултата го виждаме.
За програмите на десните и развитието им - снощи имаше едно предаване по bbc с две полит анализаторки в Лондон и Париж. Проследиха развитието при французите, напасването на тези партии като разказаха за програмата при бащата на льопен и нейната сега. Докато той е бил върл антисемит, то тя е твърдо зад израел. Да не говорм за Мелони. Мелони печели непрестанно и хората явно са доволни . И двете анализаторки предупредиха да не се тръгва срещу десните без да се мисли и с рогата напред, защото това в крана сметка играе в тяхна полза. Много хора , чувствайки се някак нападнати се идентифицират с нападнатите ... дори партии.
От градски транспорт мой познат се оплака, че преди короната спокойно е ходил с транспорта 5 пъти седмично на работа , сега има толкова пропуски и пътува с часове и било според него невъзможно 5 дена да бъде в бюрото без да е извън къщи по 12 часа. на ден .

Едно въпросче някой прал ли е вълнените обувки на Giswein в пералня. Ако има лош опит да казва бързо иначе довечера ги пускам моите и ако някой се интересува от резултата да се мелдне .

# 729
Е те тия сделки да не са ги сключили CDU? И да не би те да се отказаха от атомната енергия и да търсиха зелени алтернативи? Кое в политиката не е популизъм?

# 730
  • Немция
И аз разбирам ситуацията. Но е притеснителна.
Европа ще се промени сериозно.
Нищо чудно и границите да се преначертаят в близките години.

Относно Сара- сериозен, умерен политик ще изслуша друг политик, а няма да се фръцне извън залата и да демонстрира бойкот.
(Днес е този бойкот.)

# 731
Гея те бяха в същност. Срещу Северен поток и обещанието за евтина продукция и бизнес. Поне доколкото аз схванах политиката в последните години. За съжаление на Германците в крайна сметка им бяха обещани няколко стари ел. централи в украйна и строежа на нови пак там ... но и това отива като гледам . Не знам точно , но с такова впечатление съм останала аз лично.
Бибит бойкота е на тяхна отговорност. Ако те са си пресметнал иелектората правилно няма да имат проблеми, но ако не са ще си вкарат автогол. Те си провеждат тяхната политика и това се оценява от избирателите. Как ? ЩЕ видим на изборите. Както и стана.

# 732
Истината е, че много от АФД избирателите са на помощи, безпарични и ядосани на света. Може би много от тях въобще не си дават сметка за идеологиите на крайно десните. То да бяха само бежанците на лодки (в програмата им пише, че щели да ги спират в открито море и да ги връщат в страни извън ЕС, всички знаем в какво състояние са тези лодки, за мен равносилно да ги оставят да се удавят). Гледах един клип, някъв от АФД каза, че нямал лоша съвест. Те едно време и с газовите камери не са имали. В кюпа обаче са и всички недъгави (нарочно използвам тази дума, не я харесвам), всички с различна ориентация, въобще не чистата раса. Познавам и аз българи които им симпатизират и ги избират. Едно време където работех в едно немско семейство съседите бяха такива, на политическа позиция беше мъжът, имаше нападение веднъж срещу къщата му. Не му пречеше обаче да си вземе прислужница и детегледачка от чужбина. А тази шефката на АФД има партньорка от Шри Ланка, ама иначе партията и се ангажира срещу еднополови бракове, децата и май са с тъмна кожа.
Политиците объкаха много последните години.

# 733
Не съм гледала днес новини. Но е разбираемо, особено когато не искаш да се пилеят парите на избирателите ти.

# 734
  • Немция
Не е само от днес. Относно нейната партия също е ясно накъде духа.

За всеки влак си има пътници обаче.

Общи условия

Активация на акаунт