Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 770
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Немция
Със сигурност има възможност за колело под наем на място.

За какъв шатъл иде реч?
Май за различни неща пишем...

В курортното селище, където бяхме- с минерални бани- видях, че в района минава автобус, директно от Франкфурт Хан. На разписанието видях много спирки, минава сигурно и през района на Мозел(не проверих, само предполагам). Не съм ровила из интернет за повече информация, но ми стана интересно - автобус, директно от летището, който пътува за 90-110 минути до нашето мини селище, където отседнахме.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 00:09 от Бибит

# 646
  • Deutschland/HE
Бибит, ние паркирахме  на обществен паркинг и от там започваше пътека, която е не повече 20тина минути бавен ход. Това с двата часа преход е много интересно.
Сега ще имате повод да повторите посещението.

Бела, излязоха ли при вас резултатите от писменните абитури? Дъщеря ми е доволна от резултатите. Имаме повод за поливане Simple Smile Сега останаха двата устни - немски и английски.

# 647
При нас още не .

# 648
  • Deutschland/HE
Стискаме палци!

# 649
Много се радвам за вас. Мерси. Ние малко позабравихме по време на ваканцията .
Много се радвам за вас.

# 650
  • Немция
Колибри, браво, ще се пие тук по повода, предчувствам!

Моите ученици ще имат тази седмица свободна сряда заради устните матури, много са доволни, че ще поспят повече.

Оф, голям съм заплес- всъщност ставало дума колко време общо след паркирането е нужно за този Бург Елц, а не ходенето само в едната посока. Sweat Smile
Карай, за друг път ще е, и без това не може всичко наведнъж за толкова кратко време.

# 651
Колибри браво на детето!
Бибит тъкмо щях да пиша, че го гледах и аз на картата този замък и ми дава пеша 14 мин от паркинга. И спирката на буса се вижда.
Моето дете имаше миналата седмица заради матурите свобоен ден. Аз му изгубих края, този месец няма седмица в която да са учили 5 дена. Предадоха си алтернативните класни и какво ще учат още месец не ги знам, имат проектфохе, спортен празник, ден за Wanderung и още такива "важни" неща. Детето мислено вече е във ваканция.

# 652
  • Немция
Рейна, Projektwoche, Sportfest, Wanderung с класа и други общи инициативи също са важни за един клас. Училището не е само "учене", то и социализира, сближава, в него е хубаво да се случват и общи събития с класа.

Моите също скоро приключват с класните работи, но според мен предстои дооформяне на оценките.

# 653
Да, хубаво е, че имат такива неща. Имах предвид, че вече приключиха с ученето.
Не мога да повярвам как минава времето, изтича като пясък през пръстите.

# 654
Сега останаха двата устни - немски и английски.
Как става магията с немски и английски устни бе момичета? Така и не ги разбрах тези правила. Моят син е избрал математика, физика и химия за писменни. Най-силен и спокоен се чувства в тях. Остават двата устни - немският е задължителен, а може ли да избере английски като втори?
p.s. Ще учи и информатика като допълнителен предмет. Искаше и висша математика, но поради липса на желаещи курсът няма да се състои.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 18:27 от мама-ени

# 655
Колибри при нас резултатите след 3 седмици. Вие явно сте напред с нотеншлус. Но пък е интересно , защото още текат допълнителните дати за абитурите. 
Мама Ени имаше една много добра брошура с доста добро графично представяне. Ако я намеря ще я снимам и ще ти я пратя

# 656
colibri, браво на госпожицата! Понечих да напиша “детето”, но се спрях.

Към какво са се насочили децата ви след завършването? Питам от чисто любопитство. Blush

# 657
Моят към Машиненбау дуалстудиум, щото иска да се изнася на квартира с приятели и да се издържат сами. Другите и те искат да учат в същото Хохшуле, но други специалности. Но сега са в 10 клас. след 2 години кой знае какво ще му/им дойде на акъла.

# 658
  • У дома
Здравейте, мили дами. Имам нужда от съвет и се обръщам с молба за помощ.
Моята госпожица направи абитур миналата година. След това започна да прави FSJ. Междувременно се яви 2 пъти на TMS  (ще кандидатства медицина). Вече се бевербна към Hochschulstart. Продължава да си получава детски, здравно осигурена е към мен. И тук идва нашата чуденка как се случват нещата.
FSJ приключва на 31 август. Ако я приемат да учи, започва месец октомври. Какво се случва през този 1 месец *дупка* с осигуровките, които й се плащат. Трябва ли да се обадим някъде, спират ли й се детските?

Дано да ме разбирате какво точно ме интересува.

# 659
В касата се попълва един формуляр, че ще е към твоята застраховка, иначе за този период, ще ви изпратят фактура да ги платите, а със задна дата не знам дали е възможно да заявките, че е към вашата застраховка, затова бих го направила навреме.  За детските също се обадете и ги информирайте, вероятно ще ги спрат за няколко месеца, защото реално няма основание да ги получава.

Общи условия

Активация на акаунт