Пролетно-великденски трепети. Немска тема(248)

• 29 778
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Дрезден е задължителен. Много красив град!

# 631
Ние бяхме горе на север. И валя и духа и слънце имаше.
Бибит какво видяхте в Eifel?
Много лошо в Южна Гермния с валежите.

# 632
  • Германия
Имам въпрос към притежаващите котка или куче; дали имате сравнение с цената на лекарства за животинките тук и в България? Моят котарак  трябва да взема 3 различни лекарства, ветеринарката ми дава досега всеки 3 седмици необходимите блистери и обмислям, ако ги има тези лекарства и са по-изгодни в България, да си взема от там повече опаковки Thinking

# 633
Пепе, попитай в котешката тема за цени на конкретните лекарства и дали са на свободна продажба или с рецепта и си направи сметката. Най-малкото ще те насочат къде да провериш за цени.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1657273

# 634
Аз не бих купувал медикаменти от България.  Ни за мене си купувам, ни за котарака.

# 635
Аз пък съм си намерила някои добри за мене там и си купувам и си нося. Подправки като сух джоджен и чубрица също.

# 636
  • Немция
Лайпциг не съм разглеждала за съжаление, но съм се прехвърляла там на влак няколко пъти. По-помпозна гара май другаде не съм виждала, невероятна сграда от времената на процъфтяваща Саксония.

Бибит какво видяхте в Eifel?
Ние бяхме във Vulkaneifel, на десетина км от Мозел.
Единият ден бяхме на вулканична тематика- освен това малки походи в планината, замък, Sommerrodelbahn..
Случи се така, че посетихме една вулканична забележителност в края на една "махала" в немско село. Пукнат човек нямаше на края на улицата, до обекта се беше спряло едно-единствено семейство с деца и то взе, че се оказа българско. Laughing Laughing

До Burg Eltz така и не стигнахме, бяхме го оставили за вчера, но като се зачетохме, се оказа, че е нужен цял ден. От паркинга до замъка отивали над 2 часа ходене, в нашия случай щяха станат 3 часа сигурно Smile. Разглеждане на замъка, после връщане обратно... нямаше за кога. Но друг път задължително пак ще отидем натам, голяма природна красота е долината на Мозел, много ни впечатли!!!

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 07:27 от Бибит

# 637
Много любимо място ни е Мозел с все замъците му, но и с малките ресторантчета и винарни. Отдавна се каним на един дълъг уикенд там без деца тоя път, кога ли ще го осъществим. И за едноседмична ваканция на колела покрай Мозел си мечтая.
Burg Eltz не е за изпускане, наистина. Много красив, идеален за снимки.  Половин ден ни беше достатъчен с цялото ходене и разглеждане, но ние сме  дългокраки и с дълга крачка Grinning
Лайпциг ще го видя следващия уикенд, ако е писано. Дано времето е хубаво, че аман с тия дъждове.

# 638
  • Немция
Да, Мозел дава възможност за различен вид туризъм- на кой какво му душа поиска. Grinning
Интересно, че по шосетата на долината беше много спокойно, въпреки многото туристи.
Като се качихме на магистралата посока НРВ, стана зверско.
Имало е обаче този уикенд и Events на Nürburgring в Eifel, и оттам се връщаха още много народ.

# 639
Супер Бибит, ние натам сме ходили по за ден, много го харесвам Eifel. С моите деца не можем много да ходим, голямото мрънка, малкото бързо се уморява, а ние се дразним с мъжа ми понеже искаме да драпаме и затова ходим само по гори. До този замък е абсурдно да ходим 2 часа примерно.

# 640
Нямаме дъжд. За късмет. Взеха си юнаците колелата и изчезнаха на у-ще.
И аз харесвам Мозел , но чак пък седмици и то за незнам кой път ... няма да ми е интересно. Освен ако не сме с лодка може би.

# 641
  • Немция
По Мозел на колело и аз бих го направила. Дали няколко дни, дали седмица...но би било хубаво изживяване.

И ние избягваме дълги преходи, защото малкият е с плоскостъпие и след няколко часа ходене се появяват оплаквания въпреки стелките.
Но на паузи би се получило, си мисля аз.
Особено, ако предишни дни се започне с по-малък преход и разстоянието постепенно се увеличава.
Но има и други замъци с по-малки преходи, не е задължително да е Burg Eltz.

# 642
Завиждам на нямащите дъжд! При нас вали така, сякаш няма да спре никога Frowning1
Бибит, до Елц и ние ходихме пеша, не повече от 40мин. от паркинга до замъка. Но ние с бърза крачка го взехме.
Заслужава си,  много е красив.
И в Кохем ми хареса, изобщо покрай Мозел е приказно!

# 643
Да, и аз нямам спомени преходът да е бил повече от час натам и половин обратно до паркинга, хем лежерно го минахме, със спирки за снимки и пози на тийновете. Имаше два варианта за пътя - дълга пътечка през гората - минахме я на отиване до замъка и къс път по шосето на връщане, леко стръмничък.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 11:06 от Mößbauer-Effekt

# 644
Аз си спомням че имахме безплатен шатъл към паркинга си беше. С колело не знам как ще се организира. Кой го разнася този багаж? 1 Седмица не е като за без нищо.

Общи условия

Активация на акаунт