Родителски неволи

• 16 656
  • 364
  •   1
Отговори
# 225
Това момче работило ли е някога? Например през летните ваканции да изкара някой лев.
не

# 226
В този случай не е зле първо да разбере как се изкарват пари и тогава да получи кола. За нея все пак ще са необходими доста разходи. А за обажданията - дистанцирайте се малко, за да видите кога ще се обади. Ежедневните обаждания не са задължителни още повече пък психолог.

# 227
  • София
Всеки си доразкрасява според своите виждания
За мен е нормално да сподели нещо, което не й харесва у сина й, може би защото и аз самата съм такава - моето гардже не е задължително най-хубавото.
Много е важен тонът на младежа - едно е да попита може ли така и така, друго е да го изисква, защото нечий баща имал възможност.

# 228
...Държа ни супер неуважителен тон миналата седмица. Зор да му се даде кола, да е като другите. Три дни ни вдига луди скандали. ....
Ето, това му е тонът на младежа.

# 229
Тука никой не смее да се оплаче  от детето си, защото веднага се почва преекспониране, прокоби от типа "вече е късно" и даване за пример на деца, самоиздържащи се в прогимназия, макар че съм сигурна, че потребителката не е единствената, която е чувала неуважителен тон от своето.

Нищо драстично няма нито в желанието на потребителката да поддържа контакт с цел превенция и  безопасност, нито в желанието на младежа да се впише в средата си. Единственото, което не ми харесва е леко неприязнения тон, с който аворката описва ситуацията.
Младежът има хубава специалност и всички предпоставки да се справи с живота си. Повечето студенти приличат на него, а не на идеализирания образ, който често получаваме в темите тука.

# 230
Само, че превенция и безопасност не се прави със звънене по телефона по няколко пъти на ден. Това, обичайно води до не вдигане на телефона. Иначе с всичко друго, написано от Ирис, съм съгласна.

# 231
  • Mediterraneo
Е, като се самоиздържа моята, да казвам, че не се, за да не се цепя от колектива ли?! Фактите са си факти. Неуважителен тон съм търпяла, много ясно, в момента търпя, обаче от тийнката вкъщи, не от голямата. Не всичко е цветя и рози, много ясно.

# 232
  • София
Идеални деца няма, нито идеални родители. Важното е да има поне уважение и съобразяване. Взаимно.

# 233
 От една страна, нагласата на момчето по отношение на значението на лекия автомобил, е абсурдна. Това е необходимост, а не средство за купон и забавления. От друга страна, тези ежедневни звъненета с нищо не помагат и само го тормозят. Защо не го оставите да си почупи главата 3-4 месеца, примерно? Таман да види как изглеждат нещата извън орбита в космоса.

# 234
Може пък наистина да му трябва кола. Не съм ходила в Пловдив от години, но имам колеги там - редовно обсъждат, че положението с градския транспорт е много зле и боготворят варненски автобуси, не искам да си представям как е там.

# 235
Ежедневното многократно звънене (по инициатива на родителя) е изключено, но не съм и убедена, че еднократно обозначаване по месинджър, вайбър, или кавото използват, е нещо толкова скандално, та да води до предсказания за завиване на четиридесетгодишен девственик. Въобще силно се съмнявам в тия тревожни времена някой да се чува/пише с 19 годишното си дете веднъж в месеца, или даже седмицата, каквито препоръки имаше, но нейсе.

Колкото до колата, момчетата обикновено искат да имат кола, този младеж вече има и книжка, като са го пратили на курс, нали е било за да кара,  кога се предполага да има кола, след като сега баба му е склонна да му даде някаква?
Свалянето на мацки посредством бабината кола  не знам как ще се получи, но е мотивация доста характерна за млад човек, всъщност за мен си е още дете, много далече от зрял индивид, нищо, че някой си на тая възраст бил вече баща, кой го знае какъв баща е бил.

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 16:49 от Iris04

# 236
  • София
Дете, което е свикнало да получава всичко, реагира доста гневно, когато му се откаже нещо.
Дъщеря ми също е на 19. Не пожела да учи, засега. Спряхме й джобните. Имаше доста гневни изблици. Аз гледам да реагирам все по-малко. Наскоро започна работа.

# 237
Може пък наистина да му трябва кола. Не съм ходила в Пловдив от години, но имам колеги там - редовно обсъждат, че положението с градския транспорт е много зле и боготворят варненски автобуси, не искам да си представям как е там.
Не му трябва, повярвайте. Няма голям град в България, с изключение на София + някои специфични връзки в по-малки населени места/примерно Бургас-Меден рудник/, където млад човек да не може да се придвижва с лекота. Друг е на този младеж проблемът.

# 238
  • София
В София има някои райони с кофти транспорт, но те са малко.

# 239
  • Melmak
Мисля, че въобще авторката няма толкова сериозен проблем с младежа. Първи курс студен, излиза, пие, нормално. Всички сме го правили това. И на изпити са ни късали.

Младежът е видял, че другите имат коли, иска и той. Нищо толкова нечувано и невиждано. Много от наборите на мен и брат ми са получили коли на готово, примерно старата семейна кола. Да не се ядосва като я задере или очука като млад шофьор. Едно време баща ми даваше колата на брат ми да си ходи на училище с нея. Не всеки ден, ама имаше един период. Глезотия е било, ама нямаше и проблеми с паркирането, зона и тн.

На младежа може да му се обясни, че лятото може да си намери работа и да си изкара пари за кола. Вече поддръжка и гориво пак да коментират от къде да идват парите.

Нищо странно не виждам в това да иска кола. Най-вероятно не му е нужна, но пък шофирането е важно умение. Рядко съм срещала мъж без книжка. Ама наистина само за 1 се сещам, с когото излизах в последните години на гимназията. Всички други нямат търпение да станат на 18, за да вземат заветната книжка и да карат.

Наистина ли вашите мъже не са били така на 18? Ми всичките на тая възраст това искат.

Общи условия

Активация на акаунт