Барселона - тема 13

• 45 141
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Наистина не се притеснявай за дъждовете.
Освен че в Барселона град е почти изключено да стане опасно, дори и най най силните бури са по-леки от тези, които съм виждала в София.
Тази година и предвид всичко, което сте гледали по тв, чадър ми е трябвал два пъти.

Сайт: meteo.cat
Е, и на нас така ни казаха, но на 03. и 04.09. доста ни поваля. Не е много ок да се разхождаш с чадър и дъждобран.

Съжалявам че ви е валяло, но едва ли мога да помогна повече от това да кажа лично впечатление Simple Smile

# 646
Здравейте,

искам да резервирам такси от Т2 на летището до центъра, защото времето на кацане на полета и чек-ин за мястото на настаняване ще е много малко и ми се струва най-разумно и бързо да се предвижим с такси.
Може те ли да ми препоръчате от къде да го направя? Сайтовете на който попадам до един ми излизат в tripadvisor с негативни коментари.

Не е нужно предварителна резервация, таксита има винаги и така не трябва да мислите за закъснения и прочее... но ако все пак. Апп: Freenow.

Аз пак се връщам на темата с такситата, ще ме извините, че ставам досадна...
Ако си вземем свободно такси от паркиралите пред терминала, има ли опасност да попаднем на такова с нерегламентирано висока тарифа? Тук (в България) точно по летищата и гарите, знаете, дебнат така наречените "копърки" и се чудя дали и в Барселона е така.

# 647
Здравейте,

искам да резервирам такси от Т2 на летището до центъра, защото времето на кацане на полета и чек-ин за мястото на настаняване ще е много малко и ми се струва най-разумно и бързо да се предвижим с такси.
Може те ли да ми препоръчате от къде да го направя? Сайтовете на който попадам до един ми излизат в tripadvisor с негативни коментари.

Не е нужно предварителна резервация, таксита има винаги и така не трябва да мислите за закъснения и прочее... но ако все пак. Апп: Freenow.

Ако си вземем свободно такси от паркиралите пред терминала, има ли опасност да попаднем на такова с нерегламентирано висока тарифа? Тук (в България) точно по летищата и гарите, знаете, дебнат така наречените "копърки" и се чудя дали и в Барселона е така.

Не, няма такава опастност. Всички таксита имат едни и същи тарифи.
Нещо интересно: лицензите на такситата струват около 350 000 евро, никой не би рискувал да го загуби с фалшива тарифа или нещо подобно.

# 648
Момичета , началото на декември как е времето ?

# 649
  • Melmak
Ели, в Барселона има ли нещо еквивалентно на българското macaroon?

Имам приятелка, която живее в Барселона и искам да ѝ подаря примерно ваучер за масаж или нещо подобно приятно преживяване. Обаче не знам от България как да ѝ купя виртуален ваучер.

# 650
Ели, в Барселона има ли нещо еквивалентно на българското macaroon?

Имам приятелка, която живее в Барселона и искам да ѝ подаря примерно ваучер за масаж или нещо подобно приятно преживяване. Обаче не знам от България как да ѝ купя виртуален ваучер.

Не знам какво е macaroon.

Имам някоя идея за прекрасни места,които продават ваучери, всъщност за всичко има... дори видях едно училище за езици с подаръчен ваучер Simple Smile

# 651
  • Melmak
Макарон е като платформа с всякакви видове ваучери. Искаш за вечеря в хубав ресторант, за масаж или за скок с бънджи- всичко. Също така могат да се заменят, примерно аз съм ти подарила скок с бънджи, обаче ти искаш да вечеряш в ресторант на известен готвач, няма проблем, сменяш ваучера през платформата.

Дори да няма опция за смяна, искам да намеря нещо, което да платя от тук и да й изпратя дигитален ваучер.
Къде мога да видя за ваучерите, за които се сещаш? Тя живее в района на Сантс, меркат ноу.

# 652
Макарон е като платформа с всякакви видове ваучери. Искаш за вечеря в хубав ресторант, за масаж или за скок с бънджи- всичко. Също така могат да се заменят, примерно аз съм ти подарила скок с бънджи, обаче ти искаш да вечеряш в ресторант на известен готвач, няма проблем, сменяш ваучера през платформата.

Дори да няма опция за смяна, искам да намеря нещо, което да платя от тук и да й изпратя дигитален ваучер.
Къде мога да видя за ваучерите, за които се сещаш? Тя живее в района на Сантс, меркат ноу.

Довечера ще седна да ти напиша до на широко и ще ти дам няколко идеи на лична.

# 653
  • Melmak
Благодаря ти, Ели, винаги си много отзивчива! 🌹🌹🌹

# 654
И аз съм досадна, но пак да напиша - такситата пред летището ни казаха за 6 човека 60 евро, а с Free now ни излезе 36-38 евро. После взехме номера на шофьора и той ни закара и на връщане.
Здравейте,

# 655

Freenow са апликация която могат да предложат и по- ниски цени като промоция ако специялните таксита не са заети.

Сега казва че голямо такси би ми стрцвало м/ 44-58е или затворена цена 48е.

Едит. Сега видях че за нормално такси ми предлага 44е което е много.

# 656
Нямам представа как вървят, бях изчела цялата минала тема и доста неща от по-предишни, и останах с впечатление, че Free now е нашият вариант, и така си беше. От това, което помня, се споменаваше, че може и тези на летището да не са най-изгодни, а и имаше някои излъгани (може да е  1:1 000 000). При нас разликата в цената си беше горе-долу двойна.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 19:28 от anmasu

# 657
Аз се обърквам вероятно, защото не мога да преценя кое е много и кое малко. FreeApp ми дава цена за 2-ма души от летището до placa de Tetuan 32e, друга апликация ми предложи 45е, но “шофьорът” започна да ми пише на WhatsApp и ми стана криминален.
Ако FreeApp е легитимна платформа би трябвало около 35 евро да ми е до адреса, така ли? 

П.с. anmasu ако е удобно да питам нещо на лично, да не отегчавам останалите

# 658
Да, няма проблем. Аз имам опит само с Free now, да не Ви подведа нещо.
Аз се обърквам вероятно, защото не мога да преценя кое е много и кое малко. FreeApp ми дава цена за 2-ма души от летището до placa de Tetuan 32e, друга апликация ми предложи 45е, но “шофьорът” започна да ми пише на WhatsApp и ми стана криминален.
Ако FreeApp е легитимна платформа би трябвало около 35 евро да ми е до адреса, така ли? 

П.с. anmasu ако е удобно да питам нещо на лично, да не отегчавам останалите

# 659
Freenow e най голямата компания тук, където за прикачени много голяма част от такситата. Ако ви е по- спокойно поръчайте си го от там.

Общи условия

Активация на акаунт