Барселона - тема 13

• 45 126
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Въпрос към посетилите Sant Pau  , имат аудиогид ,който се закупува отделно дали има руски език ?
Взех билети 4-5 и 6 декември ще водя мама в Барселона , Гауди та Гауди  Simple Smile   ако съм отидела в Барселона да съм и снимала ,  е викам си що пък да не отидем да си "го " видиш както си му трябва Simple Smile  Ще лети за първи път и общо взето и е голям приключение Simple Smile
Букнах това хотелче ,много коментари от българи имаше и транспорт на близко https://www.booking.com/hotel/es/hostal-goya-apartments.bg.html? … 99464e&aid=304142
Засега програмата ми е следната
Ден 1.
10,00 - Саграда Фамилия , кулите заслужават ли си ?
14,00 -Sant Pau , дава ми го пеш на 20 мин . , но не знам да вземам ли и аудиогида
и Park Güell
хотелчето ни е на 700 м от Каса Батийо , ако остане време  , ще минем и от там .
Ден 2 - Готическия квартал - Катедрала Барселона , Двореца Гуел, Статуята на Колумб
Ден 3 още не съм го измислила  както и дали да вземам от тези карти за градския транспорт и направо  за два от дните карат за туристиеския автобус .

Eli......... ден - два преди да тръгнем ще те питам за времето Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 16:36 от iliana__

# 661
  • София
iliana__,  завчера се върнахме от четиридневен престой
в Барселона. Кулите на Саграда определено си заслужават.
Изкачването е с асансьор до кула Страст и оттам се слиза
надолу пеш. Спира се на няколко панорамни площадки, от
които гледката към града и към другите кули е зашеметяваща.
Трябва обаче да имате предвид слизането, което е пеш по
многобройни, тесни и спираловидни стълби. Ето снимка:

Докато се изкачвате с асансьора, предупреждават, че стълбите
може да са предизвикателство за хора с клаустрофобия или
за хора с двигателни проблеми. Например преди дъщеря
ми са вървели две англичанки - майка и дъщеря и майката
е спирала често, заради болки в коленете. А преди мен вървеше
семейство с дете на около 6-7 г., което се страхуваше и често
спираше, особено в участъците, в които няма твърд парапет, а
верига. Няколко гледки от кулата:

Каса Батийо за мен е задължителна за посещение вътре -
чудновато-странна, привлекателна, завладяваща. Невероятно
съчетание между камък, стъкло, мозайка и керамика.

Препоръчвам да се види и Триумфалната арка, както и прекрасният
парк, който е до нея. Ако имате време, посетете и фламенко представление:

За четиридневен престой използвахме общо 28 билета - с две карти T-casual
и една T-familiar. Всяка карта Т-casual съдържа 10 билета и е за един човек. Чекира се при
всяко качване в транспорта като времетраенето на един билет е 75 мин.
Ако сте в това време, не се начислява нов билет при следващото чекиране.
Картата T-familiar съдържа 8 билета и може да се ползва от двама души,
като чекирането се прави за всеки от двамата.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 13:57 от Sophia L.

# 662
Много ти благодаря ,ще си спестим кулите аз съм с нещо като клаустрофобия ,а майка с двигателни проблеми .
За Каза  Батийо се чудя за вечерен тур ?

# 663
  • София
За Каза  Батийо се чудя за вечерен тур ?

Вечерният тур е започнал от 15.11., нямам поглед върху него, но
от описанието в сайта, звучи интересно. Който и тур да изберете,
ще останете доволни. Simple Smile

# 664
Тъй , моята програма е готова Simple Smile
Кацане на 3.12 в 20.00 ч
Ден първи :
с транспорт
10 ч- Саграда Фамилия
пеша до
13 ч. Болницата
с транспорт
15.30 ч. Парк Гуел
Ден втори
пеша
10.00 Катедрала Барселона
разходка
13.00 Двореца Гуел
с транспорт до
17.00 Каса Батийо  златния взех като ще е гарга да е рошава
Ден трети
12.00 Испанското село , там ще има някакаво събитие - ELFantàstic - The Musical
Ботаническата градина и евентуално, каквото друго успеем да видим на хълма .
Оглеждах разстоянията на мапса и се надявам да се справим и да не ни изгори някой билет , ама  каквото такова.

Карта ще взема от тази с 10 пътувания и ми остана да разуча по-добре стигането до хълма   ,ама то мапса си дава много добре вариантите , та чак толкова на го мисля .
На 350 м. сме от площад Каталуния ако някой има за препоръчване  за място вечеря да драсне моля .
Тези Фламенко шоута в заведения ли са ?Евентуално за последната вечер мога да букна нещо , ако има места с вечеря .
Нямам търпения вече Simple Smile

# 665
  • Пловдив
Преди няколко месеца махнаха някои от най-добрите варианти за придвижване до парк Гюел с гугъл мапс /да ме коригира някой, ако греша/.
За втория ден, след Катедралата, може да видите двореца на музиката поне отвън, а ако имате време и вътре. Струва си много. Може да видите и събитията в програмата им - може да има фламенко или китарни концерти, ако търсите нещо автентично, а цените на билетите бяха приемливи. Същият ден - от двореца до каза Батийо не е малко разстоянието -около 30 мин пеша- и е съвсем леко изкачване, но ако нямате проблем с ходенето, препоръчвам да не ползвате транспорт. Пътят е през Ла Рамбла и Грасия, по това време на годината ще има коледно осветление и ще приятно преживяване.
Вижте на сайта на Сан Пау, дали има светлинни инсталации вечер - приказно е.
От ботаническата Мосен Коста и Лобера има лифт до плажа.
В петък / гледам, че за тогава е планиран Монжуик/ ботаническата зад Националния дворец беше безплатна - вижте в сайта, дали има промяна. Не е уау, но ако ви е по път, може да хвърлите едно око.
Редактирам има инсталации  https://elsllumsdesantpau.com/

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 17:44 от avia

# 666
  • София
Третото ни пътуване до Барселона приключи  и определено няма да ми омръзне да се връщам отново и отново. Времето беше прекрасно и предвид, че сме обиколили повечето туристически места сега изкарахме много спокойно. Преокрих квартал El born и всяка вечер се разхождахме там. Много заведения, оживено е и магазините работят до късно.
Споделям хотела ни: https://www.hoteldelmarbarcelona.com/EN/home.html?td=b00ga00&ref … AYASAAEgKGqfD_BwE
За първи път сме в толкова централен хотел и без да ни се налага да ползваме транспорт сутрин и вечер. При резервация от сайта имахме възможност за ранно настаняване и късно освобождаване, което си е голям бонус. Бяхме с раннен полет и в 10:30 се настанихме. На тръгване освабодихме стаята в 15ч , дори си оставхме всичко в стаята за багаж до 18ч.

# 667
Здравейте, предстои ни пътуване през февруари за четирима в Барселона. Основна цел-посещение на футболен мач на Барса, за който обаче ще трябва да купя билети...та въпросът ми е, първо откъде е най-изгодно това, предполагам че е официалния сайт, кога най рано преди датата да дебна да се появят билети и евентуални "трикове" за постигане на по-ниска цена. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 668
Здравейте, ние взимахме от официалния сайт на Барса, беше за мач от Шампионска лига - Барса - Наполи. Дебнахме, откакто обявиха датите на мачовете, което беше може би 2 месеца по-рано.  Билетите бяха отворени за купуване май около месец преди мача. Преди този период са отворени само за хора с членство. Имаше някакъв сайт, май viagogo, в който имаше много по-рано билети, на двойно по-висока цена, а прочетох, че през тях не е и много сигурно - могат да бъдат дублирани продажбите. Цената на билетите от сайта на Барса беше около 85-95 евро.
Здравейте, предстои ни пътуване през февруари за четирима в Барселона. Основна цел-посещение на футболен мач на Барса, за който обаче ще трябва да купя билети...та въпросът ми е, първо откъде е най-изгодно това, предполагам че е официалния сайт, кога най рано преди датата да дебна да се появят билети и евентуални "трикове" за постигане на по-ниска цена. Благодаря предварително на отзовалите се!

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 10:22 от anmasu

# 669
  • sofia
Просто влизате тук и си купувате билети от официалният сайт, да ви е мирна главата - https://www.fcbarcelona.com/en/tickets/football

# 670
Да, и аз мисля така - от официалния сайт си е най-сигурно, а като гледам и най-евтино. Иначе имам познати, които бяха на мач на Реал Мадрид в Мадрид, мачът им беше цел на пътуването. Да, обаче билети от официалния сайт нямаше и купуваха от посредник, май беше пак този viagogo. Аз се притеснявах повече от тях дали ще влязат на мача, но нямаха проблем.
Просто влизате тук и си купувате билети от официалният сайт, да ви е мирна главата - https://www.fcbarcelona.com/en/tickets/football

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 20:48 от anmasu

# 671
  • София
Много зависи от мача. За Барселона -Реал през март 2023 за свободна продажба пуснаха билети няколко дни преди това и бяха на останали единични места. За Шампионска лига отново зависи с кой отбор играят. Когато съм разглеждала за повечето срещи могат са се купят свободно.
Ние сме взимали през официалния сайт, самите билети изпращат преди самият мач. Сега за послендия ги изпратиха предната вечер.

# 672
Момичета ,на летището излитащи и кацащи от едно и също място ли е ?
Първи ден -плана изпълнен въпреки ,че съм супер зле с ориентацията и с английския .
Времето е идеално ,хората са супер любезни и усмихнати .

# 673
Момичета ,на летището излитащи и кацащи от едно и също място ли е ?
Първи ден -плана изпълнен въпреки ,че съм супер зле с ориентацията и с английския .
Времето е идеално ,хората са супер любезни и усмихнати .

Ако питаш за връщане и си на стария терминал, Т2, влака, метрото и буса спират точно от където трябва да влезеш за заминаващи.
На такси казваш терминала и ще те остави където трябва.

Не е сложно.

# 674
Значи същото място ,благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт