Барселона - тема 13

• 46 349
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Ще бъдем с Hola Barcelona карти за пътуване, като прочетох, че в тази карта влиза и транспорт до Montjuïc. Какъв точно е транспортът и до горе ли е или има голяма част за пешеходно изминаване? А с Telefèric de Montjuïc до горе ли е? Кой транспорт препоръчвате? Благодаря!

# 331
В Hola Barcelona влиза билет за фуникуляра - Montjuïc funicular. Той се хваща от метростанция Паралел. Като слезете от него, хващате вече Telefèric de Montjuïc - лифта, за който се купува билет отделно. Ние на отиване се качихме с фуникуляра и после с лифта, билети за него бях купила малко по-рано онлайн отиване и връщане. Имаше голяма опашка, но вървеше бързичко. На връщане слязохме с лифта и продължихме пеша надолу покрай Олимпийския стадион и оттам стигнахме до площад Испания.
Ние влязохме безплатно в замъка на хълма, бяхме проверили предварително в кои дни е безплатно и съобразихме програмата с това.

# 332
Здравейте! Montjuïc освен със статуята на Колумб с какво друго може да се съчетае наблизо?

# 333
Здравейте! Montjuïc освен със статуята на Колумб с какво друго може да се съчетае наблизо?
Ако сте със кабинковия лифт: Барселонета, крайбрежна улица, аквариума...Ако слизате пеша примерно: фонтаните, пл.Испания... Побле еспаньол го забравих

# 334
Здравейте,
Следя темата, но малко се обърках.
Пристигаме другата седмица в Барселона. Ще се е придвижим с автобус 46 до площад Испания. Искам да вземем 2 карти с по 10 пътувания, всеки да си има собствена. Кои бяха те - Т-usual или T-casual? Самите карти пластики ли са?
Много ви благодаря.

# 335
  • София
Здравейте,
Следя темата, но малко се обърках.
Пристигаме другата седмица в Барселона. Ще се е придвижим с автобус 46 до площад Испания. Искам да вземем 2 карти с по 10 пътувания, всеки да си има собствена. Кои бяха те - Т-usual или T-casual? Самите карти пластики ли са?
Много ви благодаря.
T-casual ви трябват. Купувате ги от машините във входа на метрото. Картонени са картите, не пластика, но могат да се презареждат. Тапват се, не се пъхат във валидатора.
Аз не съм ползвала транспорт от/до летището, но май този автобус се плаща отделно Thinking

# 336
46 е с общата тарифа, т.е. T Casual важи и за него.

# 337
Супер сте, много благодаря.

# 338
Здравейте,
дали в превозните средства може да се плаща еднократно пътуване с българска банкова карта (Виза например), както е в София?

# 339
  • Melmak
Здравейте,
дали в превозните средства може да се плаща еднократно пътуване с българска банкова карта (Виза например), както е в София?

Така, както е в София, мисля, че не. Можете от машини да си купите билети посредством банкова карта. Устройствата в метрото са стари и не са безконтактни.

# 340
Във всички бусове, да. На някой сприки на метрото, не.

Ако платиш пътуване по този начин НЕ важи за повече от един транспорт.. т.е. ако отиваш от А до Б и трябва да смениш транспорт, с билет еупен от машина се таксува като едно пътуване, ако си платил директно с карта трябва да платиш и в двете превозни средства.

# 341
Благодаря ви!

# 342
Наближава и нашата почивка Hug

Бихте ли ми препоръчали, моля, приложение за таксита? Ползвали сме във Валенсия Pidetaxi - имате ли други препоръки? Как е ситуацията с таксита от летището? Благодаря ви!

# 343
Има табели, които те пращат на общата спирка на такситата. Там има човек, който те праща в едно или друго такси по ред. Цените са едни и същи.
Апликация: Freenow

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 13:27 от Eli..........

# 344
Благодаря, Ели - веднага я инсталирам Hug

Общи условия

Активация на акаунт