Барселона - тема 13

• 46 345
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • В центъра на моретата
В пикови  часове с Freenaw няма да можете да поръчате такси. Имайте го предвид, ако решите да ползвате такси до летището за връщане. Ние в Барселона градски транспорт не сме ползвали, само таксита, но косъм бяхме да изтървем влака за Валенсия в деня, за когато имахме билети, защото беше към 9 ч и накрая тръгнахме пеша и по пътя махнахме на едно свободно. Още два пъти като поръчвахме през деня не се получи.

# 346
Направете си резервация от предишния ден.

На мен много рядко ми се е случвало да няма свободно такси..  предимно петък и събота вечер.

# 347
Много благодаря! Като цяло ще ни е резервен вариант, ние сме четирима и за някои отсечки си струва да сме с такси. Ще отседнем в улица, паралелна на Parque De La Ciutadella. Горе долу съм направила някакъв план, като съм включила и Badalona Beach, тъй като е на около половин час пътуване Nature High Brightness

# 348
Много благодаря! Като цяло ще ни е резервен вариант, ние сме четирима и за някои отсечки си струва да сме с такси. Ще отседнем в улица, паралелна на Parque De La Ciutadella. Горе долу съм направила някакъв план, като съм включила и Badalona Beach, тъй като е на около половин час пътуване Nature High Brightness

Аз лично мисля че плажа на Бадалона не е толкова добър като да се разкарвате от Сiutadella... по скоро бих отишла на El Prat или Casteldefels. Но после ще кажете Simple Smile
Само избягвайте плажа на Вила Олимпика.  Всички в ляво или дясно от него са по добре.

# 349
О, добре, че ме предупреди. Playa de la Barceloneta и Bogatell как са?

# 350
  • Mediterraneo
Аз пък наистина не виждам в големи градове като Барселона и Мадрид, с абсолютно добре устроен обществен транспорт, кое налага ползването на таксита.

# 351
О, добре, че ме предупреди. Playa de la Barceloneta и Bogatell как са?

Barceloneta също е ужас.. от Bogatell нататък са ок.

# 352
Какво имате предвид: пренаселено, мръсно, лош плаж?

# 353
Да, пренаселено и много мръсно.. пълно с джебчий

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 19:37 от Eli..........

# 354
Цяла Барселона е пълна с джебчии  и всякакви утайки.
В този град има доста повече тъмни, спрямо другите испанки градове.

# 355
  • В центъра на моретата
Аз пък наистина не виждам в големи градове като Барселона и Мадрид, с абсолютно добре устроен обществен транспорт, кое налага ползването на таксита.

Първият път като ходихме в Барселона не сме ползвали таксита. Да, градският транспорт е добре устроен. Добре е да се знае за тези, които ходят за първи път е, че някои автобуси не спират, ако не им махнеш на спирката и не спират, ако не натиснеш бутона Stop в автобуса, та можеш да си пропуснеш спирката.
Вторият път, смятахме да ползваме автобус за Тибидабо, но на спирката като питахме шофьора дали отива до там, каза, че не знае какво е Тибидабо, а точно този номер на автобус трябваше да вземем според google maps. Питахме и хора, чакащи на спирката, и те не бяха ориентирани. В крайна сметка си взехме такси и даже ни излезе по- евтино, отколкото автобус.
Всеки сам си преценява. Така или иначе на приложението излиза цената, която с еплаща и човек може да си прецени дали да чака по спирки или да не губи време.

# 356
Благодаря, Ели, беше ми много полезна. Ще напиша как сме изкарали, имаме време за "проба-грешка" , две седмици ще се мотаме Hug

транспорт, кое налага ползването на таксита.
Нищо не го налага, понякога хората имат определени предпочитания без да са принудени за каквото и да е. Кеф ти това, кеф ти онова Simple Smile

# 357
  • Mediterraneo
Разбира се.
Такси, по- евтино от автобус, освен ако не е за стотина метра, едва ли Simple Smile

# 358
Защо не, ако са повече хора? На нас таксито до летището ни излезе, колкото билета за метрото (таксито беше към 35 евро, ние 6 човека, ако бяхме с метро х 5.5 евро на човек, излиза и повече).
Разбира се.
Такси, по- евтино от автобус, освен ако не е за стотина метра, едва ли Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 16:13 от anmasu

# 359
  • В центъра на моретата
Въпрос на личен избор е начина за придвижване. Ако се налага да се прави сметка за 3 или 4 човека за по-отдалечени места таксито е по-изгодно.  Аз за себе си съм намерила решение.

Общи условия

Активация на акаунт