Барселона - тема 13

• 46 317
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, някой знае ли дали още има големи опашки за чекиране на багаж на Ел Прат? Летим на връщане с Wizz Air и полета е от 9:15ч и се чудим ако сме на летището 8:00ч дали ще се справим с всичко?

# 391
  • sf
Ел Прат не е малко летище, аз не бих рискувала само час и малко преди полета да съм там.

# 392
Записвам се и аз в темата за любимия ми град ❤ Била съм и като турист няколко пъти, а също и живях година и нещо - и то в каталунска фамилия, което ми позволи да опозная традициите, културата и като цяло Каталуня, не само туристическата страна на Барселона. Ще ми липсва, че няма да пердаша из града на скутер, но здраве да е 🥲
Нямам търпение да отидем пак - 3 години е тъгувала за мен Барна 😍 А и да си упражня каталунския 😎
Случайно се оказва, че ще сме там и за празника на Каталуня - 11 септември. Надявам се да попаднем на хубави тържества, а и някои от музеите ще са със свободен вход.
Засега планираме MNAC и парк Гюел , които сме посещавали и преди, но бихме видели пак.  Разбира се, ще минем и край Саграда фамилия, Грасиа, фонтаните, парк де ла Сиутадела, ще убием някой час на плаж (към Форум примерно),  парка Монтджуик и кафенце с приятелка в Сант Джервази 😎
И със сигурност ще се насладя на  любимото ми местно вино - mistella , сладникаво червено вино 😍🍷  и тъмен вермут (ама както си трябва - с маслинки и портокалче, не като в България - само лед и толкоз 😳

Аз съм от тия дето не ходят много отрано на летището. По принцип бързо минаваха проверките, обикновено час и малко, рядко час и половина (е, с притеснение дали всичко ще е наред).. Един път пристигнах 45 минути преди полета и точно тогава ще решат да ме карат да вадя нещо на дъното на багажа… пластмасова кукичка 🥴 а аз сипя опакованите коледни подаръци… и все пак минах и се качих, но с много опънати нерви  (а това дори не бе най-нервното/късното ми минаване…😅)

# 393
Ел Прат не е малко летище, аз не бих рискувала само час и малко преди полета да съм там.
Бях със същия полет 2022г и определено си почакахме на опашка, но си мислех, че през август няма да е толкова натоварено.Значи няма да рискувам! Благодаря за отговора

# 394
  • sf
Два пъти съм била буквално на косъм да си изпусна полетите и вече не рискувам. Предпочитам да вися на летището и три часа, но да ми е спокойно.

# 395
Напротив, през август е ужас, всичкото Европа е в отпуск и пътува.

# 396
  • София
Привет, момичета!
Ще пътуваме трима и трябва да стигнем от Т2 до пл. Каталуня. Мисля да купя една карта T-familiar /с общо 8 билета/ и да  хванем  автобус 46. След това трябва да се прекачим на L1 т.е. ще таксувам общо 6 билета. Правилно ли съм разбрала?

# 397
Здравейте, в рамките на 75 минути, би трябвало да ви се таксува по 1 билет на човек.
Привет, момичета!
Ще пътуваме трима и трябва да стигнем от Т2 до пл. Каталуня. Мисля да купя една карта T-familiar /с общо 8 билета/ и да  хванем  автобус 46. След това трябва да се прекачим на L1 т.е. ще таксувам общо 6 билета. Правилно ли съм разбрала?

# 398
Здравейте, момичета
Ще кацаме в Барселона
(Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat) и трябва да стигнем до Blanes.
Може ли да ми предложите транспорт,или как да стигнем до там приемам всякакви идеи. Някой наемали е кола под наем от летището.
Благодаря

# 399
  • ново
До Бланес може да стигнете с влака.

# 400
Здравейте, може ли да дадете примерна програма за 4 дни в Барселона, като пристигаме в Барселона в 07.30 ч. сутринта?

# 401
Здравейте, може ли да дадете примерна програма за 4 дни в Барселона, като пристигаме в Барселона в 07.30 ч. сутринта?

Зависи от вашите предпочитания и интереси, дали имате задължителни неща, които искате да видите. Също по колко време на ден искате да отделяте за обиколки, или ще го карате по-лежерно. Дали вечер ще купонясвате до ранни зори и т.н. Simple Smile
Основните забележителности са ясно кои са, тук и много хора са споделяли техните програми.
Ако споделите какви интереси имате ще е по-лесно да ви се дадат препоръки.

# 402
На 25 страница съм написала нашата реализирана програма, която беше за 2 дни и половина. Моята програма направих благодарение на форума - изчетох 2 теми от по 50 страници. Но както казва и дамата  преди мен - много е относително. Нашата група беше с хора от различни възрасти и се съобразявахме с възможностите на най-изморяващите се. Ако сте амбициозни, може да обиколите и по повече от 3 обекта на ден, защото транспортно е супер уредено.

# 403
Хех, програмата е много относително нещо и зависи освен от времето и личните предпочитания, и от темпото, с което се движи човек, колко може и иска да обикаля, дали предпочита по-лежерно или по-натоварено откъм обекти и места. Четете, гледате и преценявате кое искате да видите и кога. Информация има колкото искате.

Ние като планирахме нашето посещение бяхме набелязали местата, които искаме да видим. После ги групирахме да са по-близо разположени и си избрахме часовете за вход. Сложихме по два обекта на ден с предварително закупени билети, между тях каквото успяхме да видим в движение, имахме време и да сядаме тук-там за хапване и кафе.

# 404
Аз и съпругата ми сме, като ще спим в Бадалона. Предпочитаме по лежерна обиколка, като задължителни обекти са Парк Гюел и Саграда Фамилия, като вечер не търсим купон.

Зависи от вашите предпочитания и интереси, дали имате задължителни неща, които искате да видите. Също по колко време на ден искате да отделяте за обиколки, или ще го карате по-лежерно. Дали вечер ще купонясвате до ранни зори и т.н. Simple Smile
Основните забележителности са ясно кои са, тук и много хора са споделяли техните програми.
Ако споделите какви интереси имате ще е по-лесно да ви се дадат препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт