Барселона - тема 13

• 46 260
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Ще пътуваме с Райън. Виждам, че използват Терминал 2. Виждам също и че има три сгради на този терминал обозначени като Т2А, Т2В и Т2С. Някой може ли да каже коя сграда използват Райън, далеч ли са една от друга?

И Райън, и Уиз кацат на терминал 2 - тоест стария терминал (освен по време на ковид, когато беше затворен и кацаха на Т1).
А, B и С са в една сграда, отделни входове. Да кажем.. 100 (примерно) метра един от друг.

Като им гледам оценката на T mobilitat приложението, май ще сме на твърд носител 😅 отдавна не съм виждала 1,6 звезди оценка.
Свалих първо TMB, но се оказва, че там не може да купиш карта.

# 436
Flamee, аз купувам за всички забележителности билети онлайн и така си подреждам програмата.
Да, може да отидете и на място, но ако нямат билети за слотовете в момента, може да си чакате и час. Отделно опашките за покупка на билети на място, често са големи и това е допълнително губене на време.
Предпочитам да купувам от официалните сайтове, но в Tiqets примерно има и комбинирани билети за няколко забележителности.

Карта за транспорта също може да закупите онлайн и само да си я вземете от автомата. Аз така процедирам.

# 437
Тmobilitat e много добра апликация, но е мислена за местни.
Може да си купите всички билети на място.

# 438
Flamee, аз купувам за всички забележителности билети онлайн и така си подреждам програмата.
Да, може да отидете и на място, но ако нямат билети за слотовете в момента, може да си чакате и час. Отделно опашките за покупка на билети на място, често са големи и това е допълнително губене на време.
Предпочитам да купувам от официалните сайтове, но в Tiqets примерно има и комбинирани билети за няколко забележителности.

Карта за транспорта също може да закупите онлайн и само да си я вземете от автомата. Аз така процедирам.

Essentiall,

Благодаря за отговора, както и на останалите включили се. А дали ще може да помогнеш с въпросите ми във връзка със закупуването на билети за Саграда Фамилия в предходния ми пост - за часовете (дава два различни) и избор на кула?

Опашките за хора, които предварително са си купили билети и тези, които ще купуват на място, разграничени ли са ясно по различните забележителности?

Да разбирам ли, че ако си купя карта за траспорта онлайн, но с опция за вземане на място (бързо и лесно ли става?), от сайта на TMB, а не от приложението, няма да ми иска някакви данни на местен?

# 439
Здравейте, ще можете ли да ме ориентирате за картите за градския транспорт. Ще отседна в Калафел , което е 5 зона.
1. Ако вземем T-usual за 5 зона ще можем да  я ползваме за влака от Калафел до Барселона , както и всякакъв транспорт в самата Барселона , до колкото успях да се ориентирам?
2. Също така в нашата група ще има дете на 5 години  и пенсионер на 80 години, за тях има ли някакво намаление за градския транспорт?
3. Карта T-jove  , както и другите карти можа ли да закупя от машините на летището и номера на личната карта ли се въвежда?
Някъде прочетах , че искат по-малко цифрите , но не успях да намеря този пост сега.
И още нещо да попитам във връзка с празника на Барселона четах , че ще има много събития от 20.09 до 24. 09 , но намерих програмата само за миналата година. Още е рано и не е публикувана ли или аз не съм я намирила ?
Благодаря предварително.

# 440
1) T usual- да, така е.
2) Има, но не съм сигурна че могат да се ползват от туристи.
3) Т-jove както и T-16 са само за деца и младежи с резиденция в Барселона.
4) прати ми линк на това което си намерила. Има много типове празници, много не са точно на едни и същи дати.

# 441
https://mana75.es/en/merce-festival-barcelona/
Това е едина от страниците, които ми излезе за фестивала, миналата седмица нищо не намерих, но вече има информация.
Познато дете беше на обмен в Мадрид началото на тази година и каза, че е ползвала карта за младежи за градския транспорт, затова реших, че в Барселона е аналогично.
Имам и още един въпрос, ще съм с 20 кг куфар и 10 кг карета за тях трябва ли да взема допълнителен билет от летището до Барселона?
Благодаря

# 442

Essentiall,

Благодаря за отговора, както и на останалите включили се. А дали ще може да помогнеш с въпросите ми във връзка със закупуването на билети за Саграда Фамилия в предходния ми пост - за часовете (дава два различни) и избор на кула?

Опашките за хора, които предварително са си купили билети и тези, които ще купуват на място, разграничени ли са ясно по различните забележителности?

Да разбирам ли, че ако си купя карта за траспорта онлайн, но с опция за вземане на място (бързо и лесно ли става?), от сайта на TMB, а не от приложението, няма да ми иска някакви данни на местен?

1. Не сме се качвали на кулите и не мога да дам съвет коя е по-добра.
Не съм обръщала внимание и на опашките, но по принцип да, трябва да са разграничени от опит по забележителности в други градове.
Отново ви съветвам да не си губите времето с това и да купите всичко онлайн.

2. За транспорта, когато закупите картата онлайн имате номер. Въвеждате го на машината и то ви изплюво картата. Не ви иска никакви данни други.

# 443
https://mana75.es/en/merce-festival-barcelona/
Това е едина от страниците, които ми излезе за фестивала, миналата седмица нищо не намерих, но вече има информация.
Познато дете беше на обмен в Мадрид началото на тази година и каза, че е ползвала карта за младежи за градския транспорт, затова реших, че в Барселона е аналогично.
Имам и още един въпрос, ще съм с 20 кг куфар и 10 кг карета за тях трябва ли да взема допълнителен билет от летището до Барселона?
Благодаря

А, ок, за Мерсе Simple Smile Да, прекрасен празник. С много неща. Винаги си правят страничка. Ако имате проблеми кажете ще потърся и аз. Има страница TimeOut Barcelona където имате линкове за всички културни събития в града за всеки ден от годината.

Няма проблем за багажа. Не купувайте допълнителен билет.

# 444
  • малкия йеросалим
Аз пак да се включа с въпрос относно картите за пътуване.Спряла съм се на карта T-Group.Мога ли предварително да си я закупя от страницата им или трябва да я купя от автомат на летището?И не разбирам дали важи за лифта на Мунджуик и за автобусите от летището?

# 445

Essentiall,

1. Не сме се качвали на кулите и не мога да дам съвет коя е по-добра.
Не съм обръщала внимание и на опашките, но по принцип да, трябва да са разграничени от опит по забележителности в други градове.
Отново ви съветвам да не си губите времето с това и да купите всичко онлайн.

2. За транспорта, когато закупите картата онлайн имате номер. Въвеждате го на машината и то ви изплюво картата. Не ви иска никакви данни други.

Опитвам се да си закупя карта онлайн, но не се получава. Направих си регистрация в сайта на TMB и като отида на карта T-casual или която и да е друга с желанието да я закупя онлайн и да си я взема на място от автомат, ми иска да се регистрирам в T-mobilitat, а за регистрацията там ми иска NIE на местен. Essentiall, от къде си закупи твоята карта, която взе на място? На почти всички карти изписва "Only T-mobilitat".

# 446
# 447
Ясно. За тези става, но за картите започващи с T, не - за тях иска NIE на местен. Ние понеже обичаме да ходим и имаме вече уредени летищни трансфери, се спряхме на T-casual.

# 448
Ясно. За тези става, но за картите започващи с T, не - за тях иска NIE на местен. Ние понеже обичаме да ходим и имаме вече уредени летищни трансфери, се спряхме на T-casual.

Колко дни ще ви е престоя? Защото картата за 10пътувания и тази за 48ч са с почти сходна цена. А във втората имате и фуникуляра до Монтджунк. Ние го ползвахме, но е модерен и всъщност се движи в тунел, а не както в Будапеща примерно, да е открит.

# 449

Колко дни ще ви е престоя? Защото картата за 10пътувания и тази за 48ч са с почти сходна цена. А във втората имате и фуникуляра до Монтджунк. Ние го ползвахме, но е модерен и всъщност се движи в тунел, а не както в Будапеща примерно, да е открит.
Имаме 5 пълни дни. Чудихме се между T-usual и T-casual, но се спряхме на втората, а ако се наложи нещо извънредно, винаги може да се закупи еднократен билет. Ще сме в центъра и доста от забележителностите ще са ни на пешеходно разстояние. Явно на място ще купуваме карти от автоматите.

Общи условия

Активация на акаунт