Барселона - тема 13

• 46 192
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Враца
Тонка, това е нормална практика. Някои взимат депозит, други- не.
може да направиш клипче/снимки на жилището като пристигнете, ако те съмнява, че ще те измамят.
Но според мен няма от какво да се притесняваш.
Платформата, която отдава имота, също е страна по спора, ако има спор дали е причинена щета, или не.
Ако има обект, който задържа често пари от депозит, това прави впечатление. Не мисля, че току-така ще ви задържат пари.
Виж, някои места имат задържане на суми за почистване, което за мен е странно. Аз оставям в нормално състояние, но нито ще пусна прахосмукачка, нито ще изпера чаршафите. А тези дейности тр. да са включени в първоначалната цена и да си направиш сметка, не да ти ги искат допълнително.
Трябва да се чете какви доп. такси има, преди да се резервира.
Но точно депозитът за щети ми се струва най-безопасния вариант.

# 496
Искам да кажа че няма проблеми с връщането Simple Smile
Не е нужно да го оставите като нов. Просто вътре има неща които струват пари и искат да се застраховат че ги пазите. Simple Smile

# 497
Момичета, толкова се радвам, че попаднах в тази тема. Много ми е полезно всичко, което споделихте, за което ви благодаря от сърце!

За изборите ни за места, които да посетим, се ръководим от цялостната идея за пътуването ни - никакво бързане и без много очаквания и цели. Нещо като slow living, което в Барселона няма как да се случи. По тази причина списъкът с посещения е редуциран до минимум, а така или иначе държавата я посещаваме поне веднъж годишно, се надявам да имаме възможност и друг път да отидем в този град.

Hard Rock Cafe е символичен избор, свързан с нещо лично.

Започнах да мисля за вариант да наемем място за спане в някое от предградията на Барселона, така или иначе сме с кола. Излизат ми места за около 400-500 лв. минимална цена на вечер за двама и ми се струва скъпо, но може и това да са нормалните цени за самото място. Засега все още съм в процес на търсене.

# 498
  • ново
Щом сте с кола, водещо трябва да ви бъде паркирането, не цената на наема.

# 499
  • София
Аз съм готова с програмата за престоя ни в Барселона.
Всички входни билети ще бъдат закупени предварително онлайн.
Два дни сме с хоп он-хоп оф.

Ден първи. Изцяло пешеходна разходка - Каса Батийо (няма да влизаме в нея), площад Каталуния, Ла Рамбла, Катедралата на Барселона, Готически квартал, пазара, статуята на Колумб, Барселонета и Аквариума.
Ден втори. Каса Мила и Саграда Фамилия. Пускаме се по маршрута на тур. автобуса и ще слезем някъде, примерно Монтджуик.
Ден трети. Болница Сант Пау, парк Гюел и Камп Ноу. Пак разходка с автобуса и при наличие на време  - слизане на някоя от другите спирки.

Прецених, че това в общи линии са най-важните места, които искам да посетя, без да се ошашавим от бързане. Няма как да се види всичко за 3 дни.

# 500
Casa Batlló и casa Milá са на една пресечка една от друга. Може да е по- лесно да ги видите на венъж.

# 501
  • София
Ели, знам, но ние с автобуса ще тръгнем от площад Каталуния и директно слизаме на Мила, не искам да накъсвам и губя време с Батийо, още повече, че няма да влизаме в нея.

# 502
Ели, знам, но ние с автобуса ще тръгнем от площад Каталуния и директно слизаме на Мила, не искам да накъсвам и губя време с Батийо, още повече, че няма да влизаме в нея.

Е тя къщата е на 500м нагоре от каса Мила.

# 503
  • ВАРНА
Animasu,
Търся апартамент за 5 човека през октомври. Може ли да ми дадеш координати на ползвания от теб?
Ние бяхме май месец петима души в този апартамент и сме доволни
https://bg.airbnb.com/rooms/1868652?viralityEntryPoint=1&s=76

# 504
Animasu,
Megivarna,
Благодаря ви за споделените апартаменти, но за съжаление и двата вече са резервирани за моите дати.

Моля за още препоръки за апартамент за трима възрастни и 2 деца. Благодаря!

# 505
  • sofia
Ето тук бяхме ние, нямам забележки, близо до градски транспорт, спокойно място, без депозити, търсихме близо и удобно прибиране след мач, пеша е за около15 минути от стадиона- https://www.booking.com/hotel/es/casa-codina.bg.html?aid=304142& … ype=total;ucfs=1&

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 18:33 от Tюркоаз

# 506
Суперско! Много удобно и с локации на всякъде, после взимаме колата и тръгваме! Благодаряяяя, помогнахте ми много❤

quote author=Eli.......... link=topic=1638446.msg48503958#msg48503958 date=1725420589]
Виждам че хората са доволни от този сайт за места за оставяне на багаж. Имат много локации :

https://radicalstorage.com/es/storage-list/barcelona?ac=532&suba … _BwE&gclsrc=aw.ds
[/quote]

# 507
Йорет де мар е пълно с пияни англичани.. пренаселено и пошло. Сигурга ли си че става въпрос за Йорет?
Аз препоръчвам Тоса Simple Smile

Възможно е  допълнителните обстоятелствата да са го оставили в хубавите ми спомени 😅 Беше пролетно, извън сезона - април и спокойно. След година рестриктивни карантини там, всяко излизане извън Барселона беше събитие. И  това, което най-много ме впечатли, бе един музей на котката - със стотици картини, фигурки, играчки - котки 😻 Но наскоро разбрах, че вече е затворен и като се замисля, ако не беше това музейче, сигурно нямаше да съм чак очарована от Льорет де Мар.
https://maps.app.goo.gl/fCrEHir8pSfTBVAv5?g_st=com.google.maps.preview.copy

# 508
  • Melmak
На мен също ми беше допаднало Йорет, не мисля, че съм виждала пияни англичани. Бяхме май месец и сигурно е било извън сезона. Беше много приятен хотел, хубави стаи, добра храна. Не ми е направило лошо впечатление. Да, Тоса дел мар е по-яко, съгласна съм. 😁

# 509
Йорет лятото е ужас, има красиви плажове, което сигурно помните, но наистина в централните хотели се изсипват автобуси с завършили англичани, които идват до пият до кома. Имаше няколко смътрни случая на правили балконинг ( скачане от балкона в басейна на хотела).
Там съм била за последно преди 15г и имаше разни повръщащи по улиците..   сигурно и аз съм имала лош късмет, но около мен никой не би отишъл там на почивка.
За сметка на това : Тоса, Сант Фелиу де Гишос, Бегур и май всичко преди и след Йорет е прекрасно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт