Барселона - тема 13

• 46 189
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз да попитам супермаркетите Меркадона нали са испанска верига? Видях, че точно до нашата сграда има такъв и се чудя дали е приличен, за да пазаруваме от него мезенца, вино и храна за закуска...

Също така дали мога да сложа в ръчния багаж навръщане някой и друг деликатес или ще е проблем? Мъжът ми не иска никакви подаръци, освен месни мезета. Blush

# 526
  • Melmak
Да и да!

Последно от барселона домъкнах няколко вакуумирани хамона, чоризо и сигурно над килограм кесо.

Взимах без да се притесняваш!

# 527
  • София
hechicera_, благодаря ти! Hug Мъжът ми ще е много щастлив.
Купувала съм мезета от летище, но там цените бяха уау...

# 528
  • ново
Меркадона е хубав магазин, ние доста пазарувахме от него. Там намерих бг кори за баница 😀, дъщеря ми беше щастлива.
Купувай смело.

# 529
  • Melmak
hechicera_, благодаря ти! Hug Мъжът ми ще е много щастлив.
Купувала съм мезета от летище, но там цените бяха уау...

Аз съм ужасен чревоугодник и няма как да не донеса нещо! А иначе цените в Меркадона са много нормални. Тяхното кесо беше 16-20€ за килограм там, колкото кашкавал в България. 😁😁😁
Желая ви приятно прекарване и много хамон и чоризо! 🩷

# 530
  • ново

От края на юли е снимката.

# 531
И аз давам глас за Меркадона. Освен това за разлика от Carrefour, на пример, нямат магазини на франчайз и всичко си е тяхно и проверено.
99% от покупките ми са от там, въпреки че може да ти се стори ограничен избора от към марки, всичко е на много добро ниво и цените са ок. Те залагат на тряхната марка Hacendado, която е много много по добра( и евтина) от много други познати марки.

# 532
Тонка, всичко можеш да пренесеш в ръчния багаж, стига да е във фабрично запечатана опаковка.
Аз оставям по минимум 100Е за сирена и салами,  които си нося в БГ.

# 533
И ние най-често бяхме в Меркадона...имаше два до нас..Понеже бяхме една седмица ми направи впечатление, че почиват неделя и вторник....Ниски са им доста цените...При първото пазаруване сина ми възкликна "Защо е толкова евтино тук?" Сирена, кашкавали и мезета накупихме от един специализиран магазин до хотела, малко по-високи цени, но много вкусно всичко...Но и подобни неща от Меркадона вземахме и бяха с добро качество...Даже и капсули за кафе някви тяхна марка за 3 евро купихме и после като ги пробвахме в Бг съжалихме, че не взехме повече, а бяхме и с чекиран куфар...Ама нищо следващия път...

# 534
Вторник си е нормален работен ден. Трябва да е било празник нещо. Неделя всичко затворено. ( с малки изключения, Меркадона не е от тях)

# 535
Здравейте, предстои ми пътуване до Барселона. Настаняването ни е от 16ч, а полета ни пристига в 8ч. Интересува ме какво място за оставяне на багаж ще ми препоръчате, като цена и сигурност. Четох освен на площад Каталуния, че има и на жп гара Sants Station. Някой ако има опит да сподели!
Благодаря предварително!

# 536
  • София
Независимо къде, първо попитай мястото за настаняване дали предлагат такава услуга. Повечето предлагат безплатно, някои и срещу такса. Е, ако не става дума за апартамент, разбира се. Но и в този случай бих попитал собственика - може да е свободен миналата нощ и да няма проблем да оставите, както и евентуално да се настаните по-рано.

# 537
Независимо къде, първо попитай мястото за настаняване дали предлагат такава услуга. Повечето предлагат безплатно, някои и срещу такса. Е, ако не става дума за апартамент, разбира се. Но и в този случай бих попитал собственика - може да е свободен миналата нощ и да няма проблем да оставите, както и евентуално да се настаните по-рано.
Благодаря!
Апартаменти са и не предлагат съхранение на багаж. Чак в деня преди настаняването ще разберем дали ще си тръгват по-рано предните гости. Затова искам да сме готови и с вариант, ако нямаме тази възможност...

# 538
Препоствам се от преди 3 страници Simple Smile

Виждам че хората са доволни от този сайт за места за оставяне на багаж. Имат много локации :

https://radicalstorage.com/es/storage-list/barcelona?ac=532&suba … _BwE&gclsrc=aw.ds

# 539
Аз съм готова с програмата за престоя ни в Барселона.
Всички входни билети ще бъдат закупени предварително онлайн.
Два дни сме с хоп он-хоп оф.

Ден първи. Изцяло пешеходна разходка - Каса Батийо (няма да влизаме в нея), площад Каталуния, Ла Рамбла, Катедралата на Барселона, Готически квартал, пазара, статуята на Колумб, Барселонета и Аквариума.
Ден втори. Каса Мила и Саграда Фамилия. Пускаме се по маршрута на тур. автобуса и ще слезем някъде, примерно Монтджуик.
Ден трети. Болница Сант Пау, парк Гюел и Камп Ноу. Пак разходка с автобуса и при наличие на време  - слизане на някоя от другите спирки.

Прецених, че това в общи линии са най-важните места, които искам да посетя, без да се ошашавим от бързане. Няма как да се види всичко за 3 дни.
Тонка, коя хоп он, хоп оф фирма избрахте? Има ли опция за билети от телефона, без да са принтирани?
И общо да попитам - имам около 5 свободни  часа в Барселона, кацам на Т2. Мислех да взема такъв хоп автобус, защото и без това ще вали, и след това да се върна обратно до Т2. Коя спирка ще ми е най-удобна?

Общи условия

Активация на акаунт