Барселона - тема 13

• 46 152
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • малкия йеросалим
Извинявам се за глупавият въпрос,  но от кой терминал излита Райнер от Барселона за София?

# 601
# 602
Бърз въпрос към знаещите .
Разбрах от прочетеното тук ,че метро може да се вземе от терминал 2 на летище Ел Прат линията май е L9 . Тъй като се налага да прехвърлим на друга линия L1 необходимо ли е заплащане на нов билет или ако не се излиза а само се смени линия на метрото билета остава валиден в рамките на някакъв период от време ( час примерно или по-малко) ???

# 603
На станцията Torrassa излизате от вагона на Л9 и се качвате по стълбите/ескалаторте/асансьора до линия 1 без да излизате от метрото.
Не трябва да плащате нов билет.

# 604
На станцията Torrassa излизате от вагона на Л9 и се качвате по стълбите/ескалаторте/асансьора до линия 1 без да излизате от метрото.
Не трябва да плащате нов билет.

MUCHAS GRACIAS!

# 605
  • Mediterraneo
Метрото е адски добре организирано. Заставаш пред картата и веднага ти става ясно коя линия къде отива, с коя къде се пресича и къде можеш да смениш. И дете би се ориентирало много лесно. Аз предварително огледах кои спирки на метрото са ми удобни за хотела и нататък нямах проблеми.

# 606
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте колко време да си отделя за зоологическата градина и заслужава ли си?

# 607
1 билет важи 75 минути с прекачвания.
Зоопаркът е страхотен. Отделете му поне 3-4 ч, за да се насладите на разнообразието.
Днес се върнах от Барна. Подарявам осем билета за транспорт, заредени в карта Т-10, за ползване от един човек.
Важи до 18.11.
За лично предаване в София, Съдебна палата - Руски паметник.

# 608
  • София
Ето тук бяхме ние, нямам забележки, близо до градски транспорт, спокойно място, без депозити, търсихме близо и удобно прибиране след мач, пеша е за около15 минути от стадиона- https://www.booking.com/hotel/es/casa-codina.bg.html?aid=304142& … ype=total;ucfs=1&

Тюркоаз
, има ли асансьор в сградата? В описанието
пише, че има, но в снимките са показани едни вити стълбища и
не мога да се ориентирам.

Момичета, в търсене съм на апартамент за двама души за началото
на ноември, но нещо не успявам да харесам. Мога ли да помоля за
препоръки на места, в които сте отсядали?

# 609
  • sofia
Има асансьор, но е уникално бавен.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 02:28 от Tюркоаз

# 610
Ето тук бяхме ние, нямам забележки, близо до градски транспорт, спокойно място, без депозити, търсихме близо и удобно прибиране след мач, пеша е за около15 минути от стадиона- https://www.booking.com/hotel/es/casa-codina.bg.html?aid=304142& … ype=total;ucfs=1&

Тюркоаз
, има ли асансьор в сградата? В описанието
пише, че има, но в снимките са показани едни вити стълбища и
не мога да се ориентирам.

Момичета, в търсене съм на апартамент за двама души за началото
на ноември, но нещо не успявам да харесам. Мога ли да помоля за
препоръки на места, в които сте отсядали?

Ние бяхме в Hostemplo, точно до Саграда Фамилия. Супер удобно място.

# 611
  • София

Благодаря за препоръката! За съжаление няма свободни места за нашите дати.

# 612

Благодаря за препоръката! За съжаление няма свободни места за нашите дати.

Вижте нещо в района, или в близост до метро, защото така е най-удобно.

# 613
И ние се завърнахме от Барселона, беше чудесно. Ще напиша някои неща, може да са от полза за някой. Почвам от летището- миналият път пристигнахме вечерта, затова, за по- лесно и бързо хванахме Аеробуса, който спира директно пред летището, а този път хванахме градският автобус 46, оказа се, че трябва да се разходим по тунела, водещ до метрото, за да си купим карти от автоматите там-  T-usual за зона 1, която важи 1 месец, неограничен брой пътувания. Тъй като е индивидуална карта, всеки от нас въведе номер на лична карта или паспорт/ при децата/, като на място ако се купи струва около 22 евро. Избрахме тази карта, за да не броим пътувания, и да обикаляме колкото може повече и по- удобно за тези 6 дни, които бяхме.
   Наехме апартамент чрез Букинг, буквално в подножието на Монтжуик, квартал Poble sec, след двата мача, на които бяхме се прибрахме пеша за около 15 минути, изключително удобно, и безопасно, въпреки притесненията ми. На стадиона беше страхотно преживяване, празник за душата, хора от цял свят, семейства, малки деца!
Миналият път бяхме в края на май- всичко беше зелено, слънчево и много красиво, тогава Барселона ме плени, сега, през март е още сиво, дърветата, повечето са още голи, два дни беше мрачно, валя ни дъжд, и наистина навсякъде те лъха миризма на урина, или пък на мен само така ми се видя.
   Посетихме Испанското село, такъв дъжд ни пра, че набързо обиколихме, но ми хареса. Музеят CosmoCaixa- входът е 6 евро, деца до 16г. са безплатни. Трябва си време за там, за няколко часа не можеш много да видиш. Бяхме и на прожекция- Postales de otros mundos-   кратко клипче, купува се отделен билет, няма намаление за деца, 6 евро за всички.
Това е накратко, пообиколихме много места, направихме добър шопинг, ходихме и до аутлета  Viladecans The Style Outlets- от гара Санс с Ренфе, линия R2, пътува се  с картите T-usual.
Здравейте, купувайки картата T-usual как трябва да се въведе номера от нашите лични карти. Сякаш по-напред в темите бях мернала, че не отговарят цифрите

# 614
  • sofia
Mariya Popova 655115, не си спомням вече, точно защото не сме имали проблем с въвеждането.

Общи условия

Активация на акаунт