Паническо разстройство - Тема 61

• 36 604
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Хора, това, че ви е страх от упойките е просто някакво оправдание да не отидете на зъболекар. Имайте предвид, че все някога ще стане това /ходенето на зъболекар/. В 21 век сме, упойките са пречистени, отделно има тестове за алергии, моля ви се малко по-сериозно.
Имайте предвид, че последствията от неходене на зъболекар могат да бъдат доста страшни. Буквално.

# 136
Знам, че без лекарско мнение не става, но пия ривотрил от над 10 години, като в началото бе само при нужда, после започнах превантивно да го взимам и така вече от няколко години взимам 2 пъти на ден по едни хапче от 2мг, преди ми помагаше страшно много, но вече явно не действа много и искам да го сменя с нещо подобно, но повечето лекари ми казват, че трябва да го спра по-добре и че щом той не ми помага, трудно щяло да ми подейства друго и т.н.
Ако например го сменя с диазепам или ксанакс, би трябвало да ми действа някое от тях нали ?

# 137
Здравейте! Как се справяте с работоспособността, когато не се чувствате добре психически? Работя много отговорна и стресова работа, отделно имам финансови проблеми, всеки ден живея в страх, че не се справям и че ще остана без работа. Подписах много обвързващ договор и ми е доста зле. Стискам зъби, но усещам колко ми е трудно. Иска ми се да можех да си взема болничен заради бърнаут или нещо такова, но няма как.
Не съм излизала в отпуск от коледните празници и ще имам право чак през август. Това ме главозамайва. Преди работех от вкъщи и ми беше лежерно, но пък ме мъчеше изолацията. Почнах новата работа отчасти, за да се завърна съм социума, но и това не се оказа лесна задача. Преди малко бях на ръба на паник атака в метрото, защото се препълни.

# 138
Здравейте! Как се справяте с работоспособността, когато не се чувствате добре психически?
Здравей. Справяме се като си пием редовно хапчетата, както се казва. Ти пиеш ли нещо или мислиш да се оправяш без хапчета.

# 139
Здравейте, иска да ви споделя и моята история , преди година изгубих близък за мен човек и отключих безсъние , последствие тревжност така изкарах близо меец де спях де не , храта около мен ме мислеха за луда аз правех прост верено време паник атаки , след месец отидх при личата сподрлих и тя искаше да отида на психиатър аз отказах изписами Атаракс пих го 3 седмици в минимална доза и спях без  проблем бях ок , месеци след като г спрях сама нямах прблем , ноо изведнъж този прблем взе да се появява в месеца един два пъти прост има дни в които мозъка не ми се изключва не мга да заспя запчва паниката и пол0ожението става безсън така една две нощи поосле си влиза в ритъм , та въпросите са ми спред вас дали имам някакво псхи. разстройство ,мога ли да умра т липса на съм тва най ме плаши и да влезема ли отнов атаракса , какво да направя

# 140
Здравейте, аз съм на Ципралекс и Флуанксол от близо 10 години и се чувствам много добре. Притеснява ме това, че от известно време започнах трудно да заспивам. Ловят ме нерви и се въртя с часове, после си спя без проблем и до късно. Трудно ми стана заспиването дори, когато съм уморена, а попринцип цял живот си спях и то  по много,  даже и след обяд.
Моля ако някой има подобен проблем да сподели как се справя!

# 141
Здравейте, аз съм на Ципралекс и Флуанксол от близо 10 години и се чувствам много добре. Притеснява ме това, че от известно време започнах трудно да заспивам. Ловят ме нерви и се въртя с часове, после си спя без проблем и до късно. Трудно ми стана заспиването дори, когато съм уморена, а попринцип цял живот си спях и то  по много,  даже и след обяд.

Идете на лекар, може да ви изпише нещо леко или пък силно, но в малки дози, което да вземате вечер.
Аз ако не мога да заспя вземам или едно хапче Мента, глог, валериана или 1/4 Клонарекс от 2 мг. Но то е със зелена рецепта. Гледам да не го използвам много, а само при необходимост.

Опитайте чай маточина или мента.

# 142
изпробвайте първо с хапчета на билкова основа или магнезий, габба (аминокиселина е това) и такива неща.

# 143
Който е пробвал Габа моля да сподели мнение. Чета много добри мнения. Каква точно пиете, от къде поръчвате?

# 144
аз пия някаква немска на zein pharma, първите два дни доста добре спах с нея, после обаче нещо се будех често и в същото време ми е някво заспало през тези събуждания, но от друга страна и се сънуват доста сънища, което предполагам значи, че сънят е по-дълбок, а понеже се бях разболял и бях на антибиотик и го спрях оттогава, та не ми е много дълъг опитът с габата

# 145
Някой пие ли или пил ли е Еманера с Есцитил/есобел/ципраллекс? Лекувам стомах с Еманера, а в листовката пише да не се приема с есциталопрам, защото има риск от серотонинов синдром.

# 146
Не мога да се возя в метрото. Изпитвам страх от скоростта и не мога да го преодолея. Какво да правя, не ми се пият хапове, а пътувам по час до работата, като мога да стигам за 20 мин. Това е

# 147
Не мога да се возя в метрото. Изпитвам страх от скоростта и не мога да го преодолея. Какво да правя, не ми се пият хапове, а пътувам по час до работата, като мога да стигам за 20 мин. Това е

Психолог.

# 148
Някой пие ли или пил ли е Еманера с Есцитил/есобел/ципраллекс? Лекувам стомах с Еманера, а в листовката пише да не се приема с есциталопрам, защото има риск от серотонинов синдром.
Аз ги пия заедно от години и не съм усетила нищо. От скоро прочетох и аз това листовката и гледам, като ги пия да има интервал от няколко часа между приема им.

# 149
здравейте, за да не отварям нова тема питам тук - някой пил ли е депревитал и има ли ефект при паник атаки, тревожност и т.н. ?

Общи условия

Активация на акаунт