Парфюмни размисли и страсти - 289 тема

• 62 846
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
Носталгичен ми е Be delicious на Dona Karan, по време на студентските години се пръсках обилно. А също и Дюн и Амариж.
Обичах много свежи парфюми, ама вкусът ми с времето се промени.

# 271
  • Бургас/Пз
Вчера беше доста топло и реших отново да пробвам Devotion DG . Направо нямах тъпение да си измия ръцете до лактите. Главата ме заболя, направо имам чувството в момента, че всичко ми мирише на него. Не знам ванилията ли е какво е, обаче ми стана адски зле. Съжалявам, че пръснах него, а не Кензо Мимозата, да видя той как ще е в топло.
Снощи видях дъното на Twilly Poivree https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Twilly-d-Hermes-Eau-P … Parfum-55983.html . Толкова чисто и изкрящо ми мирише, много го харесвам. Това е един от парфюмите, които купих насляпо след ревю на Денси и ми беше любов от пръв поглед. Като се сетя как ми трепереха ръцете и с какво вълнение го пробвах и сега ми става хубаво Blush Сега обаче искам нещо като него - без бели цветя и ванилии, че нещо ми идват в повече напоследък. Не ми се повтаря пак същия, искам нещо ново. Някакви предложения да споделите ??

Кристалче, аз обожавам Коко и съм убедена , че мускулестият мъж е бил прав Hug

# 272
  • Враца
Нямам носталгични. Вкусът ми се променя и нищо не ми липсва.
Имам съпътстващи парфюми.
Примерно Ейнджъл , го имам от 1994г, (той излезе 92г), та до ден днешен.

# 273
И аз май нямам носталгии, изживявам си ги и после други любимци.

# 274
Моят носталгичен парфюм е Givenchy amarige, майка ми го използваше и много ми харесваше. Наскоро го купих, но определено не почувствах това което беше. Дадох го на нея, но и тя каза, че не може да гп носи вече и не й допада.

Толкова неща съм си записала за проба 🙈🙈🙈🙈
Последното нещо което загледах е Jo malone nectarine blossom and honey дали е траен?

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 18:47 от DzhuliB

# 275
При мен не е от най-трайните, около 4-5 часа, но пък обожавам аромата му.

# 276
  • Враца
Givenchy amarige също ми бе любим, но към днешна дата не ми харесва и не бих го носила.

Днес, разнасям Guidance Amouage .
Усещам на първо място пластилин, след половин часово затишие обаче.
 Изведнъж започва да се развива. Сякаш, всички съставки са компресирани и им трябва време да се разгърнат. След пластилина, бадем и жасмин.
Красиво композиран аромат, при мен стои близо до кожата.

# 277
Последното нещо което загледах е Jo malone nectarine blossom and honey дали е траен?
Jo Malone Nectarine Blossom & Honey, не е траен, но е толкова прекрасен и слънчев, че си заслужава! Yellow Heart

# 278
  • София
Дами търся Треселе на Avon ,някоя да го е срещала скоро ?

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 20:28 от Станислава5642

# 279

...Днес, разнасям Guidance Amouage .
Усещам на първо място пластилин, след половин часово затишие обаче.
 Изведнъж започва да се развива. Сякаш, всички съставки са компресирани и им трябва време да се разгърнат. След пластилина, бадем и жасмин.
Красиво композиран аромат, при мен стои близо до кожата.

И аз най-сетне пробвах Guidance! Ами началото му беше много неприятно, не можах да определя на какво ми мирише, нещо пластмасово, но сега като прочетох за пластилин, точно това е! По-нататък омекна и стана нещо по-приятно, като аромат на дъвка, но определено очаквах повече, след всички тези хвалби. Остави ме безразлична, meh.

Пробвах също и новия Мис Диор, ами направо си е Коко Мадмоазел едп, само, че със сладост. Според мен е за хора, които нямат много парфюмен опит. И той е meh за мен.

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 20:27 от Dewi D

# 280
  • Враца
Усещам го, мек, ненатрапчив и многослоен, въпреки че е интензивен аромат. И все пак, пластилинът се откроява, но не ме дразни.
Но не е моят аромат, искам обаче, да го помириша върху някой друг.
Определено е интересен , качествена смеска.

# 281
  • The Evergreen State
Нямам носталгични. Вкусът ми се променя и нищо не ми липсва.
Имам съпътстващи парфюми.
Примерно Ейнджъл , го имам от 1994г, (той излезе 92г), та до ден днешен.

Харесва ми съпътстващи парфюми. Ейнджъл го усетих наскоро от една стюардеса. Може и да е съвпадение просто, Ейнджъл е харесван от много жени от всякакво поприще в живота, но съм запомнила че всеки път го усещам от някоя стюардеса като пътувам, направо го асоциирам с пътуване със самолет Smile.

Не бях особено на тази вълна като се дискутираше тук новия Еликсир, спрян ли е оригинала или аз не съм разбрала добре като обсъждахте? Това ще е твърде жалко, не съм го имала никога, но ми е носело удоволствие винаги като го усетя на някой. Еликсир не съм пробвала, но харесвам Ейнджъл Нова.
Пробвах вчера Devotion D&G, на блотер само, но не ме впечатли.

Вчера и днес нося Mon Jasmin Noir, не съм посягала към него повече от година. Добре се съчета с топлото време навън.

Върнах се с търсачката да намеря повече за Angel Elixir и оригинала, пфффф не ми се беше случвало да забравя че съм тествала парфюм. Оказа се че съм тествала Angel elixir и дори съм споделила, че не ме е впечатлил.
Обаче, уж си мислех че новостите от последните години рядко ме грабват, и въпреки това като си погледнах профила във Фрагрантика се оказа че  имам по няколко парфюма- между един-два до три-четири купувани на година което пак си е много за темповете ми на пръскане.

Последна редакция: сб, 30 мар 2024, 23:52 от Athena

# 282
Днес реших да разнося Jimmy Choo by Jimmy Choo за последно решение и твърдо реших, че ще се разделяме. Бях му вдигнала мерника от известно време. Има нещо в него, което ме дразни. Като че ли е крушата или тофито. Може би по-скоро второто. Идва ми прекалено сладък по не добър начин. На всичкото отгоре е 100мл бутилка и няма никакъв шанс да го изпръскам някога. Същевременно, най-после се пречупих и взех This is Her на Zadig & Voltaire и трябва да се оттърва от нещо, та Джими отече.

# 283
Ani_d, погледни Fugazzi, особено Angel dust. И sugar daddy ако би носила и сладичко/свежо. Не е гадно и тежко сладко в никакъв случай. Сега имат безплатни мостри ако си покриеш шипинга. Или аз мога да пратя след понеделник.

# 284
Нямам носталгични парфюми изживявам всеки с времето си  и продължавам към следващия. Купувам само 30- тици, рядко 50 мл.( само ако няма налични 30), пръскам наслаждавам се свършва шишето и...край, така имам повече време за нови и нови аромати никога не купувам парфюм два пъти колкото и да ми е харесал.

Последна редакция: нд, 31 мар 2024, 12:43 от Mimeto74

Общи условия

Активация на акаунт