Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 17

• 45 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Имал е оглед и си е повярвал, та е вдигнал цената.

# 676
  • Варна
Инфлация... Явно изобщо не бърза да продава. С колко е поскъпнал? Аз около нова година исках една оферта за дограма и ми казаха 1370 лв. Миналата седмица след вземане на размери (същите, които бях дала), ми съобщиха цена 2000 лева...

# 677
Всякакви информация за Пчелина е добре дошла.
Недостатък е липсата на инфраструктура, както и въпросните свлачища. Естествено има и читави имоти за които не важат горепосочените минуси. Ако Ви интересува конкретен имот, пишете ще проверя каквото мога.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 21:14 от jele3

# 678
Тоя имот го виждам от нова година насам и си седи с месеци и хоп днес с нова по висока цена.
Не мога да си обясня, защо се прави това да дигаш цена на имот, който с месеци не си продал на по ниска цена???

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b170749231810826
Винаги с наближаване на лятото пазара се раздвижва, разбирайте звънят му за огледи.

Някой умен брокер му е казал да вдига цената.

Хора, колко трябва са струва вила на Ман рид с ток и вода, за ремонт? Място 600м2 без асфалт.

# 679
На мен пък ми казаха, че имало голямо раздвижване в предлагането спрямо преди месец/два зачерноморието.

# 680
  • Варна
...
Хора, колко трябва са струва вила на Ман рид с ток и вода, за ремонт? Място 600м2 без асфалт.
Зависи колко квадрата е, законна ли е, цялата или частично и после е пристроявана, има ли канализация, гледка море, достъп? "За ремонт" нищо не ми говори. Хората имат различни разбирания.

# 681
Няма канализация до борова гора.
За повече от ремонт е, не е обитавана поне десетилетие.
Законна. Частична гледка море от ет 2.

Достъпа е по черен път, 500м до асфалт.
Има (казват) ток и вода.

# 682
  • Варна
Звучи ми като за 80 к макс... То трябва и конструктор да огледа дали не е компроментирана конструкцията. Не ми звучи привлекателно. Айде, ремонти се правят, но половин километър черен път е твърде много. Не става за пеша за малки деца, че и за възрастни по тъмно, ще си потрошите колите.
Районът не е от най-скъпите, на твое място бих търсила къща с по-хубава гледка и с нормален достъп. Всичко друго се оправя, стига пари да имаш.
А да, ток и вода се казва, че има, като видиш партидите, не като някой казал. 

# 683
В добавка, 99% от хората не знаят изобщо какво е законна сграда и си мислят, че нотариалният акт я прави такава.

# 684
Благодаря.
Искат и почти двойно на цитираната от Диди сума. И точно рвмонтите ме притесняват по тоя баир.
Иначе района си ми е на сърце. Но в по ниската част.

# 685
Лъки, ти не беше ли във Флорида? Какво правиш по нашите баири?

# 686
  • Варна
Благодаря.
Искат и почти двойно на цитираната от Диди сума. И точно рвмонтите ме притесняват по тоя баир.
Иначе района си ми е на сърце. Но в по ниската част.

Ами може да са си сметали стойността на някакво обзавеждане вътре, което някога е било луксозно, но всеки бъдещ купувач вероятно ще изхвърли. Не ми каза и квадратура. Ако е някакво триетажно къще с по 3 стаи на етаж, може и да искат двойно. Но повечето изоставени вили от типа, който описваш, в най-добрия случай се водят къщи до 60 - 80 квадрата, с търпимост, без строителна история, саморъчно строени, но пък смело достроявани до двойна, тройна квадратура над търпимата, "узаконявани" в последствие като стопански пристройки и т.н. Хайде - токът и електромерът лесно се вижда. Водата обаче твърде вероятно да е на кооперация или каптаж. Канализация щом няма, ще трябва да се занимаваш с обслужване на стара яма или изграждане на пречиствателна станция.

При положение, че Манастирски рид предлага прекрасни панорами от много много точки, аз не бих се задоволила само на частична гледка и то само от втория етаж. Защо не погледнеш и северната част? Там е по-тихо и чисто, по-далеч от "магистралата" и същевременно близо до пътя за Виница.

# 687
Няма мебели, няма нищо. Празно е.
Септичната яма е стара верояно от 80-те.
Квадратурата не е много. Два етажа по 70м2.

Не търся на всяка цена,  ако излезе нещо, излезе, ако не, аз не бързам.

# 688
  • Варна
jele3 - благодаря за готовността да помогнеш, не знам къде и какво ще проверяваш, но всяка информация би била полезна. Специално за Пчелина там единствено май строят Апарт Инвест Иванови, та някой от техните обекти ще е. Оня ден пак се разходих, цял нов квартал се строи. Новият Бриз. В момента ремонтират пътя към Каменар, ще асфалтират и някоя друга улица от самият Пчелин и ето ти на квартал. Като тоя е по перспективен от Изгрев (където също имам интерес ) защото има достъп и от пътя за Каменар и от долу от Възраждане 3 и от Възраждане 1 докато Изгрев си само отдолу и толкоз.

# 689
Може да се провери дали конкретен имот попада в зоната за допълнителни геоложки мероприятия . Общо взето 2/5 от Пчелина са с такива изисквания.

Общи условия

Активация на акаунт