Бургаско родилно отделение - ПЕТИЦИЯ ЗА ПО-ДОБРО!

• 68 209
  • 593
  •   1
Отговори
# 345
Поздравления ! Не вярвах ,че някой ще ни обърне внимание, но ето  има някаква надежда  .Не вярвам в това което казваш . Вече нищо не може да ни стресне .Толкова  сме изстрадали ,че едва ли .........

# 346
Още едно мъртво родено бебе в Бургаското родилно отделение. Племенницата ми вчера загуби детето си. Безкрайно съм възмутена и искам да разкажа. Нормално протекла бременност. Като повечето бъдещи майки и тя е направила уговорка с лекар при, който да роди. Показва и ценоразпис (който е залепен и на входа на родилното)според, който трябва да заплати за предпочитание на лекар.
Сутринта и пада тапата, отива на преглед  при лекаря (няма да цитирам името) който и казва, че бебето е разположено седалищно, но всичко е наред и като станат болките на 5 мин. да му се обади. След обяд и изтичат водите, обажда се на лекаря си и веднага отива в родилно отделение. Следва тромава процедура по приемане, преглежда я доктора и отново казва, че бебето е добре, но няма още разкритие и я оставят да чака. След около час я преглежда отново и установява, че няма тонове и бебето е мъртво. Казват и, че трябва да роди нормално. Осем часа по-късно тя ражда седалищно мъртвото си бебе. На следвщия ден по време на визитация главния лекар и казва, че бебето е починало в нея няколко дни по-рано. При зададен въпрос към ангажирания лекар, защо се получава противоречие и той до последно ги е уверявал, че всичко е наред, а сега казват, че не е така, той отговаря - политика на болницата. Оставам изводите и разсъжденията за вещите в тази област.
Господа властимащи, моля вземете мерки. Направете така, че нашите деца да раждат с желание и без страх в своя град. Да получават качествена и компетентна помощ, без ценоразписи и грозно пазарене. Те имат право на това.

Това е изразеното от мен мнение в петицията, която се рзпространява. За съжаление не получих емейл за потвърждение и не се откривам в списъка на подписаните.
Съжалявам ако с този случай травмирам бъдещите майки, но това е още едно потвърждение на всичко писано тук. Желая успех на инициаторите на това начинание.

# 347
p_vanya
съжалявам за загубата ви.  Flowers Rose Flowers Rose
Спокойно можеш да кажеш името на лекаря , така може да предпазиш някоя друга майка

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 00:10 от Nefertity

# 348
Още едно мъртво родено бебе в Бургаското родилно отделение. Племенницата ми вчера загуби детето си. Безкрайно съм възмутена и искам да разкажа. Нормално протекла бременност. Като повечето бъдещи майки и тя е направила уговорка с лекар при, който да роди. Показва и ценоразпис (който е залепен и на входа на родилното)според, който трябва да заплати за предпочитание на лекар.
Сутринта и пада тапата, отива на преглед  при лекаря (няма да цитирам името) който и казва, че бебето е разположено седалищно, но всичко е наред и като станат болките на 5 мин. да му се обади. След обяд и изтичат водите, обажда се на лекаря си и веднага отива в родилно отделение. Следва тромава процедура по приемане, преглежда я доктора и отново казва, че бебето е добре, но няма още разкритие и я оставят да чака. След около час я преглежда отново и установява, че няма тонове и бебето е мъртво. Казват и, че трябва да роди нормално. Осем часа по-късно тя ражда седалищно мъртвото си бебе. На следвщия ден по време на визитация главния лекар и казва, че бебето е починало в нея няколко дни по-рано. При зададен въпрос към ангажирания лекар, защо се получава противоречие и той до последно ги е уверявал, че всичко е наред, а сега казват, че не е така, той отговаря - политика на болницата. Оставам изводите и разсъжденията за вещите в тази област.
Господа властимащи, моля вземете мерки. Направете така, че нашите деца да раждат с желание и без страх в своя град. Да получават качествена и компетентна помощ, без ценоразписи и грозно пазарене. Те имат право на това.

Това е изразеното от мен мнение в петицията, която се рзпространява. За съжаление не получих емейл за потвърждение и не се откривам в списъка на подписаните.
Съжалявам ако с този случай травмирам бъдещите майки, но това е още едно потвърждение на всичко писано тук. Желая успех на инициаторите на това начинание.
Това е не само потресаващо, но и ужасно!
Кажи името на лекаря!
Дано племеницата ти се възстанови бързо, и дано последва нова успешна бременност!

# 349
Потресена съм и искено съжалявам за загубата на детенцето на племенницата Ви. Но в тези форуми, за жалост, едва ли влизат властимащите.
Така че, ако желаете, можете да изпратите писмото до
 доц. д-р Борислав Китов-
Председател на Комисия по здравеопазването :
nt52 <kat475@nt52.parliament.bg>.
Нека думите ни не бъдат голословни, а подкрепени с реални събития. И пак подпишете декларацията.

# 350
p_vanya,ужасно е това което се е случило . Съжалявам много и се питам докога?! Подкрепям другите момичета , изпиши името на този некадърник, за да предпазиш всички останали. Аз поне направих така . Hug  ви и и знам ,че в този момент думите нямат смисъл за майчето,  но трябват и много сили . Помогнете и !

# 351
       p_vanya потресена е меко казано, няма думи с които да се опише това безумие.  Confused Съжалявам за племенницата ти  Sad
          Смениха здравения министър, дано новият обърне внимание на всичко това защото аз не им вярвам на властимащите  Peace

# 352
Още една майка няма да прегърне бебчето си ......
Още една кошара ще остане празна.......
Още едно майчино сърце ще кърви......
И защо.......
Заради пари...
Заради алчостта , безхаберието и бездушието на един бургаски лекар.........
Тъжно е .....
До кога ще продължава това за бога , кога ще спре.......
Това са невинн деца , които си отиват без да им бъде даден шанс за дори една глъдка въздух........
Вече съм обезверена , честно.....
Мечтая си и искрено се надявам това да спре , но кога , какво трябва да се направи , кой трябва да поеме някаква отговорност......
Надали ще стане.....
Ужасена съм от всичко чуто и прочетено за бургаските лекари , как ще отида там , как....
Не ми се мисли , обзема ме страх и ужас още от сега.....

Не крийте името на лекаря , напишете го , тези мерзавци не заслужават да бъдат крити , тяхната некомпетентност трябва да се изкара на показ.

# 353
Въпросния доктор се казва Гамишев. Не го познавам. Възможно е да има добра репутация, но всичко това се случи при него.
Аз съм раждала 80-те години в тази болница. Не мога да кажа, че условията бяха кой знае какви, но имаше дисциплина и добро отношение. Докторите и акушерките бяха всеотдайни, а обслужването беше на ниво. Не съм се притеснявала и замисляла за миг, че мога да имам някакви проблеми.

# 354
  • Burgas, Bulgaria
за съжаление се о4аква6е и най-прехваления докто да сгре6и
жалко за горката май4ица

# 355
Направо немога да повярвам че Гамишев е казал тези думи  .Аз раждах при него с уговорка  и раждането ми го води просто перфектно  .В13. 00 часа ме прие и в 14 .20 бях родила . След раждането бях в перфектна форма . Имам възможност да правя сравнение от първото раждане . Тогава ми го води Ангелов.  Няма да ви казвам за възстановителния период.  Беше ужасно . И аз загубих бебето след 5 дни ,но не по негова вина  .Вината беше на Калчева ,  която не видя че бебето ми има вродена малформация  .А относно Гамишев  аз лично останах с добри впечатления .Но за всеки  е индивидуално .Съжалявам че е понесла всичко това  и то заради лекарска грешка.

# 356
  • Бургас
Подкрепих петицията с желание и някаква надежда,че ужаса в бургаското родилно отделение ще спре.Смениха здравния министър,но дали и той ще има желание и време да се занимава с нас на фона на всички безобразия в здравеопазването в цялата страна.Дано!Вече не вярвам,след толкова години мизерия,корупция,безхаберие и безчовечност нещо и някой да се промени.И все пак УСПЕХ!!!

# 357
reni 805
Неправилно си интерпритирала това, което съм написала. Напротив прави му чест на д-р Гамишев, че е признал вината си. А политика на болницата е да се прикриват грешките и най-вече смъртните случаи.
Никой не говори за отношение. Отношението е било перфектно, просто не се е прецинила правилно ситуацията за да се вземат бързи мерки. Когато всичко е нормално всеки може да се справи. Къде с по добро, къде с по-лошо отношение.  Но специалиста си личи тогава когато може бързо и адекватно да се намеси и предотврати ситуацията. Детето е било омотано и се е задушило в пъпната връв.
Докторите и те са хора и вероятно и те изживяват нещата. Самия той е казал: "Ако знаех, че така ще стане щях да те приема по обяд да те оперираме"

# 358
p_vanya,извинявай може би не съм те разбрала правилно. Както ти казах и при мен 1 ден  след раждането настъпи проблема при бебечето. Гамишев дойде  няколко пъти  при мен  и при бебето. Говори с педиатрите, които имат повече от отвратително отношение стоя при мен .Стори ми се преди всичко човек . Жалко че в днешно време има мн. малко такива хора.  А политиката на болницата те вече я знаят навсякъде . Пълно безхаберие, незаинтересованост  и алчност .Извинявам се още веднъж.

# 359
Ужас, кошмара в Бургас продължава. Какво правят тия хора.Направо не искам да чета. Настръхва ми косата, и ми е мъчно, много мъчно, че още невинни майки изпитват това, което преживях аз. И всеки ден здрави и невинни бебета си отиват още преди да ги гушнат майките им заради безхаберието на бургаските лекари.
И всичко това е вярно, политика на болницата е да прикриват смъртните случаи. Ако излязат наяве колко са много, просто трябва да я затворят. Но по-добре така, поне няма да губим децата си. От работещи в болницата знам, че смъртните случаи на бебенца са много, много. Но статистика нарочно не се води.
p_vanya, съжалявам за загубата ви и за всичко, което сте преживяли. Кураж на горката майчица и много сили.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт