Бургаско родилно отделение - ПЕТИЦИЯ ЗА ПО-ДОБРО!

• 68 218
  • 593
  •   1
Отговори
# 240
Видя ли? А как се беше наплашила предварително Wink

Това, което казваш, е много точно - на фона на цялото българско здравеопазване, не е чак толкова ужасяващо положението в бургаското родилно.

# 241
Когато става въпрос за живота ти и за това на детето ти не може да не се притесняваш от написаното и няма как да не вземеш в предвид позицията на вече родилите жени.За себе си мога да кажа, че съм доста претенциозна личност , но с ръка на сърцето трябва да призная, че написаното е силно преувеличено.Така , че мили бургаски мами не се настройвайте предварително за ужас , който ви се налага да прижевеете.И може би защото аз се бях настроила за ужас , ми се видя поносимо нормално!

# 242
Само за допълнение ще кажа за тези мами, които правят сравнение с частни болници, че аз също правех такова.Лежах в 3 месец в Майчин дом Варна , където условията са отлични , а отношението на персонала страхотно.Но това е частна болница, няма как друго да е ! В Бургаската болница , където няма пари, няма персонал, няма условия , смятам ,че всеки един работещ там дава максимума от себе си за да са добре родилки и бебета.Не , че не може да бъде и по добре, не че персонала не може да е по любезен и отзивчив, не че не може да е по чисто, но да не забравяме къде живеем - България, където няма държавна болница с по добри условия.

# 243
Подкрепям.Голяма мизерия е.

# 244
i az se podpisvam s dve raze predi 14 dni rodix da6terq si tam usloviqta sa mizerni,nqma6e du6,be6e palno s xlebarki,mrasno  a be mizeriq e golqma kade ni otivat parite Peace

# 245
Родих в Бургас преди 1 месец -на 2,01,2008 год.Бях се настроила за ужасен кошмар тъй като бях изчела всичко по темата за Бургаското родилно и ще ви кажа , че впечатленията ми не са чак толкова кошмарни каквито ги описвате.В родилното отделение мога да кажа , че всичко мина слава богу добре и със страхотна акушерка , а на третия етаж положението не е съвсем трагично както го описвате.Бях много уплашена от отзивите и бях много отрицателно настроена, но сега мога да кажа, че на фона на цялото ни здравеопазване аз лично нямам никакви оплаквания.Не чух и отрицателни изказвания от нито една майка  с която се запознах там.
Не мога да повярвам че някой може да напише такова нещо,на фона на запушените тоалетни,на лазещите хлебарки и то не къде да е ами по легълцата,където спят бебетата и баните в които няма ка да си направиш нормален тоалет.Колкото и да не е претенциозен човек,трявба да има поне минимални хигиени условия и майките би трябвало да се радват на своите дечица,а не даседят до легълцето и да го пазят,за да не му влязе хлебарка в устата примерно.......... Sick

# 246
.............да седят до легълцето и да го пазят,за да не му влязе хлебарка в устата примерно.......... Sick

Аааа това вярно ли е  Shocked Sick

# 247
.............да седят до легълцето и да го пазят,за да не му влязе хлебарка в устата примерно.......... Sick

Аааа това вярно ли е  Shocked Sick

Не, взимахме бебетата да спят при нас в нашите легла, за да ги предпазим от хлебарките Sick

# 248
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Лежах в патология преди седмица.Сега е на 7 етаж и стаите бяха в много приличен вид ,мога да кажа.Бяхме три жени,и имахме отделна баня с тоалетна (общо) .Вярно ,че душа беше без пръскалката ( не знам как се казва) ,но ако иска човек да се изкъпе ,може да го направи съвсем спокойно.За тези 6 дена видях само една хлебарка и то в коридора.
Само че искам да уточня,в последствие разбрах ,че до преди няколко месеца това отделение е било на 6 етаж и след като на 7 е направен ремонт ,е изместено там.Персонала беше много внимателен,и мога да кажа с ръка на сърцето че всеки си вършеше работата.Дори се замислих дали да не родя в Бургас,защото всеки ме убеждава да отида във Варна или Сливен.
Мисля си само ,защо не е изместено родилното отделение,все ми се струва ,че там има най - вече нужда от чистота,и ми остава да се моля ,че до лятото когато трябва да раждам живот и здраве, родилно отделението също ще изглежда както сега патологична бременност.Тогава изобщо не бих се и замислила дали да ходя където и да е другаде. Peace

# 249
Peace
Като знам че ме очаква раждане там се ужасявам.
А лекарите и отношението им те карат да се страхуваш за живота си.

# 250
  • Бургас
Peace

Чак да се ужасяваш, няма смисъл. Само на себе си ще навредиш. Ако ти е за първи път, те съветвам да отидеш и да разгледаш. Вече и в Бургаското родилно има ден на отворените врати. За да си по-спокойна си направи уговорка с акушерка или лекар, както прецениш. Това е моето мнение. Лично аз не бих отишла без уговорка, а и не бих разчитала в такъв момент да правя пазарлъци с моето здраве и с това на детето ми. А за мизерията на 3-тия етаж - може да се говори много. Всеки явно вижда различно. Аз и двата пъти разчиствах хлебарките от креватчето, моето легло, където се сетите. Душа в банята беше кофти, но това не ми попречи да си поддържам хигиената. То на някои и златен душ да им предоставиш, пак ще си миришат.  LaughingLaughing А, иначе и друг път съм го казвала - докато няма алтернатива за раждане в Бургас, такова ще е положението. И всъщност на този фон, лекарите и акушерките наистина ти се струва, че правят чудеса, или поне дават всичко от себе си.

# 251
Peace

Чак да се ужасяваш, няма смисъл. Само на себе си ще навредиш. Ако ти е за първи път, те съветвам да отидеш и да разгледаш. Вече и в Бургаското родилно има ден на отворените врати. За да си по-спокойна си направи уговорка с акушерка или лекар, както прецениш. Това е моето мнение. Лично аз не бих отишла без уговорка, а и не бих разчитала в такъв момент да правя пазарлъци с моето здраве и с това на детето ми. А за мизерията на 3-тия етаж - може да се говори много. Всеки явно вижда различно. Аз и двата пъти разчиствах хлебарките от креватчето, моето легло, където се сетите. Душа в банята беше кофти, но това не ми попречи да си поддържам хигиената. То на някои и златен душ да им предоставиш, пак ще си миришат.  LaughingLaughing А, иначе и друг път съм го казвала - докато няма алтернатива за раждане в Бургас, такова ще е положението. И всъщност на този фон, лекарите и акушерките наистина ти се струва, че правят чудеса, или поне дават всичко от себе си.
Съгласна съм с теб, ама няма ли най-после и в Бургас да направят една частна болница, че да можем и ние да раждаме спокойно и в подходящи условия

# 252
Ох дано докато дойде моето време всичко да се оправи. Praynig
Ей най ужасяващите ме насекоми са хлебарките-тези големите  SickПредполагам са такива. Айде преди раждането няма да ми правят впечатление но след това.....

# 253
Не, Таня, по-скоро са от малките, русичките Mr. Green

# 254
Подкрепям.Голяма мизерия е.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт