Бургаско родилно отделение - ПЕТИЦИЯ ЗА ПО-ДОБРО!

• 67 470
  • 593
  •   1
Отговори
# 450
   За последен път плаках, когато я писах. Повече дори няма да чета написаното. Да, това се случи в бургаската болница, дума по дума!!! И до днес се упреквам, че нямах сили да се разкрещя. Имам прекрасно дете, дано да мога да го защитавам, когато расте и има нужда от мен! Защото за тези шест дена загубих част от себе си! На никого не го пожелавам!

Моля Ви, момичета, не превръщайте темата в дискусия по моя случай! Обосновах се, защо не вярвам, че петицията ще доведе до нещо по-добро. Да, там има нужда от нови по-ниски легла за родилките (от сегашните се слиза със скок - аз съм 1,60 м висока), от по-чисти стаи, от кошчета и кувьози за бебетата. Да, там има нужда от прозрачност относно процедурите зад заключените врати на детско интензивно. Има нужда и от нормално помещение за свиждане, поне от пейки за да седнат някъде родилките за този един час, в който могат да видят близките си. Това по филмите с многото креватчета зад стъкло, където щастливия татко вижда за първи път отрочето си, тук е утопия! Или мама на бебе в по-тежко състояние да може поне да си го погледа известно време. Виждането става с някоя "благоразположена" към теб санитарка или акушерка, които ти позволяват да занесеш бебето си до остъклената врата. Има лекари там, но се броят на пръсти! Заради един такъв ЧОВЕК не споменавам имена и не потърсих отговорност за случилото ми се! Там през цялото време се говореше за напускане и ниски заплати, но аз също работя в бюджетната сфера и никога не съм си позволила да изкарвам личното си негодувание върху хората, с които работя! А в тяхната професия, мисля за подобно поведение няма място. Относно ценорасписа, който в МБАЛ Бургас е разлепен навсякъде, той е опит да се спре корупцията. Плащането е регламентирано при официално предявено желание за избор на екип. а, и между другото на вратите на детско интензивно една от залепените на вратата бележки подканя майките, чиито деца са лежали там да направят дарение на отделението! Чудя се ако персонала на тази болница вземаше по-големи заплати, дали това щеше да купи по-доброто отношение не ескулаповите труженици към пациентите?

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 11:14 от mamaVladi

# 451
O,ужас! През цялото време стоях настръхнала,накрая на разказа буца ми заседна на гърлото и се разплаках.Нямат капка човещина в себе си!Боже,защо някой не направи нещо с тези "лекари".Хора дори да нямате възможност да родите в друг град,намерете я.Пари се печелят,живота НЕ!Какъв ад са изпитвали майките там  CryУжас!Даже не мога да се изразя правилно от мъка за тях.

# 452
tam e ujasno nikakvo vnimanie ne ti obra6tat i na men mi predstoi da rajdam!edna moq priqtelka rodi tam predi 4 dena kaza 4e nikoi ne i e obarnal vnimanie

# 453
  • Бургас
Подписвам се. Но честно казано, някак си, не вярвам, че ще се промени нещо в скоро време. Раждах там. Но другия път, живот и здраве, определено няма да рискувам  Naughty.

# 454
Подочух нещо, че лекарите май спрели да рекетират за пари в Бургаското АГ. Дали е вярно?

# 455
Подочух нещо, че лекарите май спрели да рекетират за пари в Бургаското АГ. Дали е вярно?

newsm78съмнявам се .

# 456
мама Влади,

Не мога да повярвам на очите си!
Разказа ти ми потресе и ми е трудно да асимилирам случващото се в тази "болница"
Моля вии майчета раждали там - дайте гластност на ужаса, който сте изживели там!
Това не може да продължава!

# 457
За пореден път съм потресена от случай в бургаска болница... Очите ми се насълзиха докато четях разказа по-горе. Разбирам какъв ужас можеш да изживее една майка... преди време писах писмо до кмета, което най-вероятно прочете секретарката му (става въпрос за новия кмет). Дадох линк към темата и петицията, а на мейла ми беше отговорено, че общината е предвидила средства от бюджета за подновяване на родилно отделение... Кой обаче ще поднови лекарите там искам да знам???  Confused

# 458
Да подновили ВИП стаи дето не виждам какво им е ВИП-а
http://news.burgas24.bg/53559.html

# 459
Не мисля, че ВИП- стаите са най-важното. Същественото според мен е отношението на медицинския персонал. Аз също писах и изпращах петицията и се обърнах към майки, раждали в Бургас, да разкажат и изпратят историите си и до медии, но нищо не се получи. Като че ли нито една  мама не откликна.

# 460
Не искам лукс  Naughty Да е чисто и персонала да има добро отношение. Другото - у дома  Simple Smile

# 461
Не искам лукс  Naughty Да е чисто и персонала да има добро отношение. Другото - у дома  Simple Smile
Точно така!

# 462
Момичета и двете си деца раждах там , Първото ми раждане беше преди 6 години имах уговорка с акушерка и раждането мина добре /като изключим шока в който изпаднах по време на раждането/, До тук добре , но като ме качиха горе АД няма да Ви казвам за какво става въпрос / много от вас знаят/ , а за арогантното отношение няма да крия името но ВЕЛИКАТА д-р Ковачева която дойде да ми се скара защо през ноща в 01,30 не сам и се обадила , че ще раждам ????? не ми е следила бременноста само една седмица преди раждането ме гледа на видеозон, Второто ми раждане беше септември 2007г. Забравих да кажа ,че не съм от Б-с от Айтос съм, но поради усложнения ме изпратиха по спешност в Б-с, Е не е истина как ми се зарадваха в 12 часа вечерта като ме видяха. А д-р Шик как учтиво се държа след като го събудиха , за да ме прегледа. Е човека излизал от другия ден отпуска , а аз съм ЛИГЛА защото казах че ме боли и как той искал да си спи на чаршафите в къщи , а не да се занимава с такива като мен. Единствено мога да похваля акушерката която беше до мен през цялото време Гергана Стефанова страхотен човек и професионалист . Мога да пиша още много, но мисля , че няма нужда да описвам как в 21 век дойде една акушерка мисля , че на пове4ето е направила впечатление със панделките и облеклото си /пълно ку-ку/ с една голяма игла да ми включва система /абокатите не ги харесвала/ и ме боде над 10 пъти. Е стига стана наистина много , но много ме е яд и  Sick #2gunfire

Последна редакция: вт, 26 авг 2008, 22:34 от mima_1975

# 463
# 464
И аз дадох своя глас, макар че не съм раждала в Бс. предстои ми скоро - в 32 г.с. съм с близнаци, но по всяка вероятност (ако не ми мине котка път) ще раждам във Варна. не ми се иска да рискувам тук след 10 год без бебе и 4 опита инвитро. и мога да ви кажа, че не само акушер-гинеколозите ни не са ниво. 90% от бургаските специалисти са такива само в кавички. десетки са случаите след гинекологична операция в Бс жените да стигат до диализа. питате защо? - защото са им зашили уретрите "по невнимание" . а наскоро "специалист" УНГ не можа да различи млечни жлези от сливици на рентгенова снимка.........просто по невнимание му беше предоставена грешна снимка за разчитане. ама той си постави диагноза и назначи лечение!  #Crazy  толкова за сега от мен.

Общи условия

Активация на акаунт