Моля Ви, момичета, не превръщайте темата в дискусия по моя случай! Обосновах се, защо не вярвам, че петицията ще доведе до нещо по-добро. Да, там има нужда от нови по-ниски легла за родилките (от сегашните се слиза със скок - аз съм 1,60 м висока), от по-чисти стаи, от кошчета и кувьози за бебетата. Да, там има нужда от прозрачност относно процедурите зад заключените врати на детско интензивно. Има нужда и от нормално помещение за свиждане, поне от пейки за да седнат някъде родилките за този един час, в който могат да видят близките си. Това по филмите с многото креватчета зад стъкло, където щастливия татко вижда за първи път отрочето си, тук е утопия! Или мама на бебе в по-тежко състояние да може поне да си го погледа известно време. Виждането става с някоя "благоразположена" към теб санитарка или акушерка, които ти позволяват да занесеш бебето си до остъклената врата. Има лекари там, но се броят на пръсти! Заради един такъв ЧОВЕК не споменавам имена и не потърсих отговорност за случилото ми се! Там през цялото време се говореше за напускане и ниски заплати, но аз също работя в бюджетната сфера и никога не съм си позволила да изкарвам личното си негодувание върху хората, с които работя! А в тяхната професия, мисля за подобно поведение няма място. Относно ценорасписа, който в МБАЛ Бургас е разлепен навсякъде, той е опит да се спре корупцията. Плащането е регламентирано при официално предявено желание за избор на екип. а, и между другото на вратите на детско интензивно една от залепените на вратата бележки подканя майките, чиито деца са лежали там да направят дарение на отделението! Чудя се ако персонала на тази болница вземаше по-големи заплати, дали това щеше да купи по-доброто отношение не ескулаповите труженици към пациентите?