Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 57 073
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
При мен също имаше освен имунологична биопсия от д-р Калчев и допълнителни изледвания от доц. Михайлова. Нямаше някакви отклонения, но предвид неуспешни 11 трансфера, имах препоръка за вливка на Октагам, инжекции Зарзио и Преднизолон по схема. Именно с тази препоръка турците отказаха да се съобразят, кято един от мотивите на д-р Юджел бяха, че тези лекярства не са предназначени зя репродуктивна медецина и техния ефект не е доказан. Все пак ми каза, че ако аз реша на своя глава да правя вливки с тях няма как да ме спрат. Аз реших да се съобразя с неговото мнение и като алтернатива ми вляха интралипид.
Това са много сериозни лекарства, не знам как така без доказана нужда са ви ти изписали. То неуспеха може да се дължи на много други неща. Например полип ,както при мен. Калпаво направена стимулация и некачествени ембриони ( в България нова е основната причина).
Зарзио има много много лоши последици след това,ако настъпи бременност, ако сте си правили Зарзио е много трудно износването, защото витамините и всички запаси в организма ви са на 0 ,и даже и да приемате витамини ,те много трудно се наваксват,а вие сте бременна и имате нужда за плода, който изпада в дефицити . И нова е само един от страничните ефекти. Това Зарзио само в България го изписват, не знам защо,като наистина не е доказано че ще ви помогне да де случи забременяване. Другата нещо е влимането на имунологични препарати имуновенин,интранек и т.н.т, Всяка намеса в имунната система дава отражения и може да има необратими тежки последици след 2-3 до 5г

Всеки сам може да прецени дали да се довери на лекаря си, но това, че само в Бг изписват Зарзио е доста гръмко и тотално невярно, не знам как го пишете така категорично. Истината е, че на английски има доста информация за имунологични проблеми и бременност - във ФБ има не една групи и в Америка от поне 10г се правят терапии с такива препарати.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 18:27 от bonibon_

# 526
При мен също имаше освен имунологична биопсия от д-р Калчев и допълнителни изледвания от доц. Михайлова. Нямаше някакви отклонения, но предвид неуспешни 11 трансфера, имах препоръка за вливка на Октагам, инжекции Зарзио и Преднизолон по схема. Именно с тази препоръка турците отказаха да се съобразят, кято един от мотивите на д-р Юджел бяха, че тези лекярства не са предназначени зя репродуктивна медецина и техния ефект не е доказан. Все пак ми каза, че ако аз реша на своя глава да правя вливки с тях няма как да ме спрат. Аз реших да се съобразя с неговото мнение и като алтернатива ми вляха интралипид.
Това са много сериозни лекарства, не знам как така без доказана нужда са ви ти изписали. То неуспеха може да се дължи на много други неща. Например полип ,както при мен. Калпаво направена стимулация и некачествени ембриони ( в България нова е основната причина).
Зарзио има много много лоши последици след това,ако настъпи бременност, ако сте си правили Зарзио е много трудно износването, защото витамините и всички запаси в организма ви са на 0 ,и даже и да приемате витамини ,те много трудно се наваксват,а вие сте бременна и имате нужда за плода, който изпада в дефицити . И нова е само един от страничните ефекти. Това Зарзио само в България го изписват, не знам защо,като наистина не е доказано че ще ви помогне да де случи забременяване. Другата нещо е влимането на имунологични препарати имуновенин,интранек и т.н.т, Всяка намеса в имунната система дава отражения и може да има необратими тежки последици след 2-3 до 5г

Всеки сам може да прецени дали да се довери на лекаря си, но това, че само в Бг изписват Зарзио е доста гръмко и тотално невярно, не знам как го пишете така категорично. Истината е, че на английски има доста информация за имунологични проблеми и бременност - във ФБ има не една групи и в Америка от поне 10г се правят терапии с такива препарати.
Колко да е гръмко след като е вярно.
Знаете ли,че в Надежда например, преди 5г изписваха Зарзио на всяка една жена правеща там инвитро. Пиша преди 5г,защото така беше тогова, сега дано практиката не е такава. Мислите ли ,че всяка жена правеща инвитро има нужда от този препарат?
И да се чудим как така докторите в Турция имат толкова много успехи,пък не вливат нито зарзио,нито каквото и да е.
Разбира се, че при някои жени проблемът е в имунологията, но този процент е много много малък, да не кажа,че Са еденици тези жени.
Мислите ли, че е нормално на всяка жена да се вливат имунологични лекарства и Зарзио , без доказана нужда? Говорим за това,че не е нормално на абсолютно всяка да се провят вливания,а че има и случай при които е наложително( но те са с доказан имунолог.проблем), разбира се че да.
И какво като има много информация на англ., не виждам общо с темата. То има информация,но вие как разбрахте че влизате в този процент жени,които имат имунолог. проблем и съответно нужда от терапия?

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 21:20 от mileneira

# 527
  • София
Няма нужда от спорове, всеки има правото да се довери на който лекар прецени. Хубаво е обаче да почетете малко повече за страничните ефекти и за проследяването след като сте ги ползвали. Например на мен лекар онколог ми разясни, че Зарзиото веднъж отворено и използвано, следва да бъде изхвърлено, да ама в предписаната ми терапия пишеше инжекцията да се използва на няколко пъти в рамките на няколко дни. Не съм сигурна, че докторите, които го предписват извън специфичното му приложение всъщност знаят/казват всичко, което трябва да се знае от нас като потребители /аз лично получих становището на доц.Михайлова по имейл и нямах възможност да си задам въпросите относно ефект/последици/.

Така, както никой от репродуктивните не ви казва, че трябва да се проследявате на 6 месеца при мамолог, защото ефекта от стимулациите може да е негативен.

# 528
mileneira, Не съм била пациент на Надежда и не знам там какви препарати и защо се назначават. На мен препаратите, които са ми назначавани са  от лекари със съответните специалности и след съответните изследвания.

Информацията в интернет е достъпна за всички и англоговорящите спокойно могат да проверат дали пък САМО в България се изписват тези терапии - еми не, не е само тук, даже тук мн сме закъснели.

Не знам къде пише, че на всяка инвитро двойка се дава имунологична терапия, но при не малък процент от случаите с неизяснен стерилитет се крият такива проблеми. Аз лично имам няколко познати двойки, при които са се налагали такива терапии и са имали успешни резултати (това не е представителна извадка, но си е моят личен пример и за мен е било решаващо, когато преценявах дали да слушам имуноложката от БГ или да слушам само инвитро лекарката в Турция).
Странични ефекти има от всеки хормон, който се предписва по време на стимулации и трансфери, така че тази тема не виждам смисъл да се дискутира, голяма част от препаратите могат да имат трайни последствия. Всеки е свободен да намери лекари, на които се доверява и да подложи тялото си на лечение, което му звучи професионално и безопасно.

А колкото до многото успехи в Турция - дори в тази тема е пълно с хора с поредни неуспехи там - да, медицината им е на много високо ниво, но не е панацея.

# 529

Само прилагам тези проучвания на ESHRE , пък всеки сам си прави изводи , аз пък имам познати и с последици , така че не е ок да се изкарва това “успеха” на дадено инвитро ☺
Ако могат да се предпазят дори 2 жени аз съм си длъжна да го кажа . Вижте инвитро от кога съществува , тогава нямали ли сме имунитет ? Така че доверявайте се на лекаря си и ще имате успех , но факта че наистина всички в БГ сме с завишени нк клетки е малко смешно , а и тези вливки до колкото знам се вливат и на онкоболни.
Успех на всички

# 530
mileneira, Не съм била пациент на Надежда и не знам там какви препарати и защо се назначават. На мен препаратите, които са ми назначавани са  от лекари със съответните специалности и след съответните изследвания.

Информацията в интернет е достъпна за всички и англоговорящите спокойно могат да проверат дали пък САМО в България се изписват тези терапии - еми не, не е само тук, даже тук мн сме закъснели.

Не знам къде пише, че на всяка инвитро двойка се дава имунологична терапия, но при не малък процент от случаите с неизяснен стерилитет се крият такива проблеми. Аз лично имам няколко познати двойки, при които са се налагали такива терапии и са имали успешни резултати (това не е представителна извадка, но си е моят личен пример и за мен е било решаващо, когато преценявах дали да слушам имуноложката от БГ или да слушам само инвитро лекарката в Турция).
Странични ефекти има от всеки хормон, който се предписва по време на стимулации и трансфери, така че тази тема не виждам смисъл да се дискутира, голяма част от препаратите могат да имат трайни последствия. Всеки е свободен да намери лекари, на които се доверява и да подложи тялото си на лечение, което му звучи професионално и безопасно.

А колкото до многото успехи в Турция - дори в тази тема е пълно с хора с поредни неуспехи там - да, медицината им е на много високо ниво, но не е панацея.
Добре,влейте си каквото искате. Няма смисъл да говоря с вас,вие отказвате или не можете да разберете какво се опитвам да кажа. Едно си баба знае,идно си знае е вашата работа.

# 531
Еее, благадаря, че ми разрешихте, без това позволение нямаше нищо да направя 😄😄😄  Както аз не си налагам мнението, така и Вие не опитвайте. Не знам лекар ли сте, ама едва ли някой във форум ще Ви послуша и ще вземе предвид мнението Ви, вместо да си слуша лекарите. Дори не е нормално без да знаете конкретен пациентски случай да опитвате да скланяте човек да прави или не прави нещо, но ... разни хора, разни разбирания. Приключвам диалога с Вас, не обичам да си разпилявам безсмислено енергията. Колкото до имунологичните проблеми - има отделна тема, споделен опит и всеки може да намери и повярва на каквато информация пожелае. Дано при повече хора проблемите не са такива, за да нямат колебания да прилагат ли терапии или не, и да могат да се радват на здраво родени деца.

# 532
За съжаление в болница Надежда продължава да е практика назначаването на Зарзио след трансфер и то без имунологични отклонения......аз съм против използването на някои off label лекарства и това е едно от тях, другото е антиконвулсант, което си е направо подсъдно....🥺 В Турция признават единствено имунологичната маточна биопсия, само тя има отношение към имплантацията, НК клетки от периферната кръв нямат отношение към зачеване и износване.

# 533
  • Be realistic - plan for a miracle.
НК клетки от периферната кръв нямат отношение към зачеване и износване.
Това вярно ли е??
Аз имам чиста имунологична биопсия, но сега назначени от Михайлова изследвания за нк клетки и още неща, които отлагах да направя, защото все настивах.
Категорично съм против да приемам лекарства, които компрометират имунната ми система години напред и влияят на други системи в тялото и доста се плаша ако се стигне до там след транфер да ми ги предписват какво да правя.

# 534
Да вярно е, биопсията е надеждния показател, не кръвно изследване. Аз го разбрах по трудния начин.
Момичетата от предишните коментари са прави - никой не може да ти каже какво да правиш или не. Но е хубаво да си направиш проучване - има изследвания по темата и мнения на хора. При мен един прост уж интралипид не само че ми докара боледуване, а прогресира моето HPV. Преди 5 години се бях тествала за първи път и имах нискорисково, тази година вече имам високорисково. В масовият случай имунната система подтиска този вирус, а ако пък вземе да прогресира се случва за голям период от време - изследванията казват минимум 10 години. Естествено при мен никой лекар не се наема да потвърди, че е заради интралипида, но при положение, че водя здравословен начин на живот - друго обяснение нямам.

НК клетки от периферната кръв нямат отношение към зачеване и износване.
Това вярно ли е??
Аз имам чиста имунологична биопсия, но сега назначени от Михайлова изследвания за нк клетки и още неща, които отлагах да направя, защото все настивах.
Категорично съм против да приемам лекарства, които компрометират имунната ми система години напред и влияят на други системи в тялото и доста се плаша ако се стигне до там след транфер да ми ги предписват какво да правя.

# 535
Preggo, да, вярно е. Това ми го обясниха доктор Калчев и след това доктор Тургут. Тя и Dabby се включи с разяснение ❤️
Аз също преди години имах HPV 16, но след това уж се изчисти. Не бих рискувала да компрометирам имунната си система.

# 536
Едно момиче тук от форума ми писа за приятелка която правила доста вливки , след това имало неблагоприятни последици , две мои познати в момента са с всеки вирус а едното момиче разви непоносимост към лактоза , нямам против който иска да си влива каквото и да било , всеки си решава за себе си . Аз съм с повишени нк клетки и не съм правила нито една вливка последния трансфер беше успешен даже и без кортикостероиди ( ембриончето спря развитие но поради друга причина ) има много по важни причини за износване и за имплантация 🥰
Д- р Станулов , Вецев а сега и Серкан Орал които за мен са изключителни спцеиалисти ми го казаха . Така че аз се отказвам от вливки , нищо че и аз съм била зарзио в Надежда , но сега вече съм запозната 🥰

# 537
Здравейте, момичета! Подготвяме се за втори опит (от общо три в Истанбул)в Мемориал. До 3-4 дена ще пътуваме за стимулацията. Като чета отзивите ви малко се плаша. Има ли някоя двойка в момента там, да сподели как се справят с преводачките/ координаторките?
Последната ни стимулация беше януари месец и не сме имали такива проблеми…
Започвам да се чудя дали как можем да сменим клиниката. Проблемът е че съм с Климара лепенки, които сменях на 48ч. Днес трябва да махна последната и до 2-3 дни ще ми дойде цикъла. Направо не ми е ясно как ще стане, ако решим да сменим клиниката със всичката тази документация при положение, че до дни трябва да започне стимулацията…много съм объркана….

# 538
Здравей Crazy red, моля да напишеш как вървят нещата при теб, ако си посетила болница Memorial.  Благодаря !

# 539
И аз се присъединявам към молбата към Crazy red?
Последно бяхме март и положението беше трагично откъм кординаторките... До 10та дни ще ходим за 4ти опит и се надявам да се се оправили нещата?
Дали знаете дали доктор Юджел е все още там?

Общи условия

Активация на акаунт