Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 59 896
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • София

#t_doncheva
Пожелавам лека бременост. Може ли да ми споделиш в какви милиграми и по колко таблетки си пила от витамините, които си изброила. Аз съм със сходно положение като твоето когато си стартирала. Благодаря

CoQ10 - 200 мг - 1 капсула,
R алфа липоева киселина - 1 капсула,
Омега 3 - 2 капсули;
Масло от Вечерна иглика - 1000мг - 1 капсула;
Пробиотик за жени на Natural factors - 1 капсула,
Метфогамма 850 мг,
мета фолиева - 1 таблетка.

# 361

#t_doncheva
Пожелавам лека бременост. Може ли да ми споделиш в какви милиграми и по колко таблетки си пила от витамините, които си изброила. Аз съм със сходно положение като твоето когато си стартирала. Благодаря

CoQ10 - 200 мг - 1 капсула,
R алфа липоева киселина - 1 капсула,
Омега 3 - 2 капсули;
Масло от Вечерна иглика - 1000мг - 1 капсула;
Пробиотик за жени на Natural factors - 1 капсула,
Метфогамма 850 мг,
мета фолиева - 1 таблетка.
Сърдечно благодаря.

# 362
някой има ли актуално инфо за донорски яйциклетки къде да ходи човек ?

# 363
  • София
Донорски в Турция няма.Ако искате мога да Ви дам контакт да се свържите за Кипър

# 364

В Турция е забранено. Има в Кипър и Украйна. Знам че и в България също се работи с международна донорска банка.

# 365
Бихте ли ми казали правилно ли разбирам, че това са стъпките:

Свързвам се с клиниките чрез координаторите ( а не през сайта им да речем) и искам дата за консултация.
Те ми казват кога е възможно или аз питам за удобен за мен ден дали е възможно? Има ли консултации през уикендите или са само в седмични дни?
Казват ми какви изследвания трябва да носим.

Консултациите платени ли са? Колко струват приблизително?

Когато решим на коя клиника да се спрем пак ли с координаторите определяме в кой месец да започнем (ако здравословното състояние позволява) и как се гарантира, че има свободни часове точно, когато е старта на месечния цикъл (2 ден)? (за да планираме отпуските си).

Кога се заплаща стимулацията и цялата процедура/пакет наведнъж ли се заплаща? При предходнята ни стимулация в БГ не се стигна до оплождане и всичко приключи с пункцията. В турските клиники как се процедира?

Благодаря на отзовалите се.

# 366
Мога да ви разкажа за нашия път до тук в Мемориал. Ще се опитам да отговоря на всичките ви въпроси. Час за първичен преглед можете да запазите през сайта им, като свържете с координатор или чрез посредническа фирма. Аз първо се опитах да запазя час сама чрез формуляра в сайта им, но не се получи. Сред ровенето из интернет попаднах на сайта на Турмед. Попълних формуляра в сайта им и те се свързаха с мен и запазиха много бързо удобен за нас час за преглед и цветна снимка. Първичния преглед трябва да е около 3-4 чист ден от МЦ, вие казвате кои дати ще са ви удобни и ви запазват час. В неделя със сигурност не може да бъде първичния преглед, в събота мисля че може. Препоръчвам ви да се свържете с Турмед, защото работят много бързо, ще отговорят на всичките ви въпроси, услугите им са безплатни, изпращат много полезна информация за необходимите изследвания, процедурата, за пътуването и престоя в Турция, карти за намаление за вас и мъжът ви към няколко български лаборатории и осигуряват безплатна нощувка при първичния преглед. Първичния преглед е безплатен, заплаща се спермограмата и цветната снимка. Вие решавате кога да стартирате процедурата. На нас например ни се наложи да пропуснем месеца след първичния преглед по лични причини. Когато решите да започнете, свързвате се с координатор на първи ден от мц и на втори ден от мц сте на преглед, със сигурност ще ви определят час, не се притеснявайте за това. Тогава заплащате авансово част от сумата за процедурата. Останалата част заплатихме в деня на пункцията. Ако имате още въпроси, пишете ми на лично, с радост бих помогнала с каквото мога.
Бихте ли ми казали правилно ли разбирам, че това са стъпките:

Свързвам се с клиниките чрез координаторите ( а не през сайта им да речем) и искам дата за консултация.
Те ми казват кога е възможно или аз питам за удобен за мен ден дали е възможно? Има ли консултации през уикендите или са само в седмични дни?
Казват ми какви изследвания трябва да носим.

Консултациите платени ли са? Колко струват приблизително?

Когато решим на коя клиника да се спрем пак ли с координаторите определяме в кой месец да започнем (ако здравословното състояние позволява) и как се гарантира, че има свободни часове точно, когато е старта на месечния цикъл (2 ден)? (за да планираме отпуските си).

Кога се заплаща стимулацията и цялата процедура/пакет наведнъж ли се заплаща? При предходнята ни стимулация в БГ не се стигна до оплождане и всичко приключи с пункцията. В турските клиники как се процедира?

Благодаря на отзовалите се.

# 367
weisbird,

Свързвате се с координаторите. За някои клиники има инфо на първа страница в темата, за другите може би през сайта им или от бивши пациенти.
Казвате когащ ориентировъчно искате час, за кой ден. За уикенда, може да питате, но повечето клиники мисля, че нямат практика да дават, защото тези часове са за пациентите в стимулация. Ако сте решили да се консултирате в няколко клиники, преценете си времето, трябва да имате поне 3 часа между прегледите, защото отнема време, а и трафикът в Истанбул е кошмарен. Цената на първоначалната консултация ми се върти около 150-200евро. Практика е да се приспада след това от пакетната цена на инвитрото, ако продължите в същатащ клиника. Преди в Мемориал имаше и безплатни, но не знам дали практикуват така все още.
Координаторите ще ви дадат списък с изследванията, които да направите предварително, но планирайте си така, че да имате актуални хормони на 2-3 ден от цикъла.
Ако нямате актуална цветна снимка, ще ви насочат да направите в Турция. Спермограма също.
Относно самата стимулация, те винаги ще ви дадат час наш 2ри ден. Там няма такова нещо, да се обадите, че ще започвате стимулация и да ви върнат.
Заплащането става - първо капаро, а след това преди пункцията се доплаща цената на пакета. Ако ням трансфер, възстановяват после по банка част от сумата или я приспадат от следваща процедура. Моят опит е в Мемориал и в Брюксел. Не сме стигали до трансфер и ми възстановиха.

# 368
Здравейте, имам останали 3 опаковки Oxotide 250mg закупени от Турция.

# 369
Момичета, качвам актуалния ценоразпис на Мемориал за инвитро /в сила от февруари/.

Здравейте, доколко този ценоразпис е актуален?  Дали ако се посещава клиниката през някоя от посредническите фирми в България цените са различни? Някъде четох, че в момента спермограмата е около 150 евро?

# 370
Здравейте, как се чувствахте след пункция, мога ли веднага да се върна на работа? После обичайно на кой месец след пункция се прави трансфер, може ли още на следващия и какъв е престоят в Турция за трансфер? Благодаря за споделената информация!

# 371
Здравейте, как се чувствахте след пункция, мога ли веднага да се върна на работа? После обичайно на кой месец след пункция се прави трансфер, може ли още на следващия и какъв е престоят в Турция за трансфер? Благодаря за споделената информация!

След пункция препоръчват само деня веднага след нея да не се пътува. Ще сте след пълна упойка и вероятно ще ви се спи и ще сте с обща умора. На следващият ден може да се върнете към нормалното ежедневие но без тежка физическа работа за известно време до като се възстановите.
Ако не чакате резултати от ПИД, които се бавят малко и е трудно да са готови навреме и преди старт на подготовка за трансфер, може да се направи трансфер и в месеца след пункцията. Трябва да нямате задържан фоликул и да не е имало усложнения от пункцията, напр хиперстимулация. Имайте в предвид, че вероятно цикълът ще ви е много по-къс в месеца на стимулация от обикновенно, моят е около 16-17 дни например.
Престоят в Турция може да е различен за всяка болница. Ако сте на подготовка за трансфер на ЕЦ в Мемориал ме викнаха на 11-ти ден от цикъл за следене на овулация. След като я таймират (обикновенно на 14ти ден но може да се различава при всеки) имате 5-6 дни в които може да се приберете преди самият трансфер, след което, може да се пътува на следващият ден. Преди да се почне подготовка за трансфер обаче, искат един преглед на първи ден от цикъл да се провери за задържан и лигавица, за да не се разкарвате за подготовка ненужно.

# 372
Здравейте !
Във Вторник бяхме на първичен преглед в клика Мемориал, при цветната снимка установиха , че имам истмоцеле ,след секцио . Някой със сходен проблем ? Благодаря предварително ❤

# 373
При мен се установи стеснена маточна кухина, т.нар. Т образна матка, вероятно така съм се родила или двете процедури абразио при абортите последните години са допринесли. Предстои ми хистероскопия с корекция в Мемориал преди трансфер. Решихме да я направим там, въпреки разликата в цените, просто не ни се рискува повече в България, а там имат по-богат опит с тези процедури.

# 374
При мен проф.Кахраман каза ,че не се вижда дали задържаната кръв ,се връща в матката или излиза от нея и заради това ,ноември месец когато стимулираме ,ще следят и ако се връща ще правим операция .

Общи условия

Активация на акаунт