Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 56 933
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Снимката ми в Ехомар беше на 30.05. тази година. Говорят английски, не се притеснявайте. Условията и отношението са безупречни. Минава много бързо и безболезнено. Аз лично бях изключително впечатлена, това беше първия ми досег до медицинска услуга в Турция и няма място за сравнение с тези в България.

# 661
Много благодаря!

# 662
Здравейте момичета! Предстои ми снимка в Ехомар. Можете ли да споделите как минава процедурата, от турмед ми казаха, че не говорят английски, което малко ме притесни.

Здравейте, много са любезни всички там, не се притеснявайте. Минава леко процедурата. Аз бях с упойка, но имаше причина. Успех!

# 663
Здравейте момичета! Предстои ми снимка в Ехомар. Можете ли да споделите как минава процедурата, от турмед ми казаха, че не говорят английски, което малко ме притесни.

Аз попаднах на едно момиче, което попълваше анкета преди да се влезе в залата за снимка, не знаеше или поне се затрудняваше с английския. Извадих си телефона, тя нейния и с гугъл транслейт си писахме и се разбрахме. После в залата знаеха английски.

ПС с упойка само в петък може ако правилно помня. Вероятно само в този ден има анестезиолог.
И също така важно- на рецепция ми казаха, че трябва да съм с пълен пикочен мехур за снимката.

Felissa, благодаря за споделеното. Нали всички лекари съгласуват действията си по процедурите с професорката? Смата Кахраман не знам дали поема директни пациенти.

Моят първичен преглед при Ипек мина, беше внимателна и мила. Изчакахме професорката, тя също ме прегледа и потвърди, че всички измервания, които Ипек направи, са коректни. После обаче почти всичко, което беше написала Ипек (вероятно за досието при започване на процедурата) мина през коректор от Кахраман. Ипек беше предложила едни дози за евентуална стимулация, Кахраман ги задраска и предложи по-високи Flushed , свеж трансфер без ПИД (а аз съм "възрастна" + мъжки фактор). Вероятно в бъдеще ще вземат тези писаници предвид, в този смисъл пак се чудя кой всъщност взима (не)правилните решения. Нямам опит все още как протичат нещата в същина.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 01:57 от weisbird

# 664
Ако сте се насочили към Мемориал, горещо препоръчвам д-р Юджел Шахин, изключителен специалист на световно ниво. Цял живот ще сме му благодарни.
[url][/url
Здравейте, може ли да споделите с какъв проблем бяхте и как се насочите точно към д-р Шахин? Благодаря!

# 665
  • София
Здравейте, може ли да споделите с какъв проблем бяхте и как се насочите точно към д-р Шахин? Благодаря!
[/quote]

Може при първичен преглед да се запишете на преглед при него.Той е инвитро специалист и ще Ви обърне внимание.Ако Ви интересува нещо свързано с лечението може да ми пишете

# 666
Ако сте се насочили към Мемориал, горещо препоръчвам д-р Юджел Шахин, изключителен специалист на световно ниво. Цял живот ще сме му благодарни.
[url][/url

Ние правим опити от 8 години, имам две неуспешни бременности. Не ни се чакаше повече чудото да се случи  и се решихме да отидем в Турция на първичен преглед. Категорично не искахме да пробваме асистирана репродукция в България поради ужасните примери около нас, безброй неуспешни опити, загубено време и пари. Така на 30ти май се запознахме с д-р Юджел, разгледа и коментира всичко подробно, при мен имаше нужда от хистероскопия, послушахме го за абсолютно всичко и днес вече съм бременна след първи опит, първи трансфер. Ако имате въпроси, пишете ми.

# 667
Здравейте на всички.
Интересувам се за Мемориал, тоест за записване на час. Задължително ще искам прегледа да е с Караман, но за проследяващ лекар кой да си изберем не сме на ясно, при нас проблемът е, че съм с намален яйчников резерв по 2-3 фоликула и в двата яйчника, на 38 г.
Всеки съвет ще ни е от полза. Благодаря.

# 668
  • София
И друг път съм писала и пак ще го напиша, тръгнах за Мемориал без посредници, сама, без мъжа ми. Предварително бях изчела 2 теми във форума и благодарение на момичета, които бяха минали вече по този път, на лични съобщения получих ценна информация кога, какво да очаквам.
Аз самата съм помогнала в последствие на доста момичета като съм предала моя опит след 3 стимулации там, писала съм и доста в тази тема.
Категорично не намирам необходимост от това да се ползва посредник, но ако се чувствате безпомощни, тогава заложете на големите и утвърдени в този бизнес.
Не губете кураж, на 46 съм и благодарение на моя ангел д-р Юджел съм бременна и след няколко дни ще вляза в 9 месец. Ако тпябва да препоръчам болница и лекари това ще са Мемориал и Юджел и не само защото успях, а заради цялостното отношение, внимание и това, че нито веднъж не ме залъгаха с напразни обещания и празни приказки. Предварително знаех какви са ми шансовете да забременея /10%/знаех какви са рисковете, знаех че няма да стане от първата стимулация /направих 3 за да стигнем до не един, а два здрави ембриона/.

# 669
И друг път съм писала и пак ще го напиша, тръгнах за Мемориал без посредници, сама, без мъжа ми. Предварително бях изчела 2 теми във форума и благодарение на момичета, които бяха минали вече по този път, на лични съобщения получих ценна информация кога, какво да очаквам.
Аз самата съм помогнала в последствие на доста момичета като съм предала моя опит след 3 стимулации там, писала съм и доста в тази тема.
Категорично не намирам необходимост от това да се ползва посредник, но ако се чувствате безпомощни, тогава заложете на големите и утвърдени в този бизнес.
Не губете кураж, на 46 съм и благодарение на моя ангел д-р Юджел съм бременна и след няколко дни ще вляза в 9 месец. Ако тпябва да препоръчам болница и лекари това ще са Мемориал и Юджел и не само защото успях, а заради цялостното отношение, внимание и това, че нито веднъж не ме залъгаха с напразни обещания и празни приказки. Предварително знаех какви са ми шансовете да забременея /10%/знаех какви са рисковете, знаех че няма да стане от първата стимулация /направих 3 за да стигнем до не един, а два здрави ембриона/.
Абсолютно точно така е! Аз също не съм ползвала посредници и се справихме с всичко . Не всички хора, обаче, магат да се справят Сами,Или се притесняват , или и аз не знам вече какво,но разчитат на посредници.
Мили момичета няма нищо страшно, ще се справите и сами, вярвайте повече в себе си.

# 670
Дали с поредник или не, мисля, че за всеки тук е важен крайния резултат. Аз съм от използващите посредник (Турмед). За мен така беше по-удобно и по-лесно. Не съжалявам, че съм ги ползвала. А и накрая пак свършваш с кординаторите в съответната болница. На мен лично ми помогнаха в чуденката ми към коя болница да поемем - разказах за нашия случай и те директно ми казаха кои 4 болници, биха се справили. И изборът къде да отидем на консултация си беше наш. Единствено искаха да знаят, към коя болница сме се насочили.
Отделно се наложи да ги ползвам още 2-3 пъти, защото от Мемориал се бавеха с дни в отговор от изследвания (звънях...писах..и нищо), и след свързването с посредника, в рамките на 2часа си получих информацията, която чаках.

# 671
Всеки има право на мнение! Тук прочетох много кофти неща за Бахчеджи, еми аз например не съм съгласна. При нас за 2 месеца се случи всичко буквално, беше супер лесна комуникацията и отношението прекрасно! Даже онзи ден ми се наложи да питам нещо лекаря, което не е свързано с инвитро процедурата. Писах му мейл в 22ч вечерта и в 8и30 сутринта имах отговор. ( Д-р Карлъкая )
Преводачките ми отговаряха в рамките на деня. Може не веднага, но разбирам натовареността им. И в друга тема казах, всеки има право на мнение и всеки си има причини да е доволен или не. Аз например съм супер недоволна от една БГ лекарка, обаче пък тя помогна на 2 мой приятелки и сега си имат бебчета и на още много жени. Това, че при мен не се получи при нея и имаше сериозни пропуски, не означава, че трябва да я мраза и хуля по форумите. Бъдете с чисти сърца и добри мисли!! Всичко ще се случи както е писано! Лошата енергия на никой не помага!

# 672
За пореден път не съм съгласна с мнението, че кой където успял, там хвали а където не успял, недоволен излиза. Има доста примери на болници направили всичко за една двойка и пак да няма успех, както и такива които на две на три скалъпват стимулация и се ражда дете (в България знаем за много такива примери и за това сме в групата за Истанбул).
Ключовото за да е полезно едно споделяне било то хубаво или лошо, е да е аргументирано. Има добре проведени стимулации без да завършат с бременност има и зле проведени такива от които има здраво родени деца. Добре и зле проведена стимулация не непременно прави шансовете на една жена респективно 100% или 0% а просто ги увеличава или намалява. Когато една жена на 30, без мъжки фактор, без усложнения и се прави пункция и свеж трансфер, шансът за живородено дете е горе долу 50-60%, та и с по-ниска успеваемост и грешки при стимулацията, пак до като свършат четирите опита по фонда жената е бременна, нищо че е могло да стане и от първият или вторият опит. Когато има усложнения обаче и успеваемостта при конкретна двойка е 10%, всяка лекарска грешка се плаща скъпо, т.е. ако шансът ти го сринат, защото ти изпуснат таймирането, или поставят грешна доза гонадотропини или ембриолозите съсипят някой ембрион, тогава шансовете ти почват да клонят към нула.

Аз съм имала няколко стимулации, в Мемориал са 3 - първа правилно проведена и неуспешна, втора правилно проведена и успешна, трета неправилно проведена и неуспешна. Оплакала съм се в болницата единствено от третата, за която получих и обяснение и извинение в последствие. В Бахчеджи при Йоздамар стимулацията ми също беше много объркана, но от болницата до тук съм получила само една грешна епикриза и възмущение какво не ми е харесало на мен. За извинение няма да тая дъх от там нито от Айля която ми ги препоръча. Не се сърдя, то това си е бизнес, описала съм подробно и спокойно какво беше объркано в стимулацията ми, но до тук само хейт ми се лее а аз си чакам някой да ми обясни аргументирано защо по дяволите не ми направиха нито една пълна фоликуметрия, защо кръвните ми не се гледаха и защо ме таймираха чак като вече големите фоликули се изпопукаха! Защо ме натъпкаха с 2700 единици Гонадотропини та Естрадиолът ми скочи над 30,000 pmol/L като аз доказано реагирам най-успешно на дози под 1600 и т.н.. Няма да се повтарям с всичките ми неотговорени въпроси, в темата за Бахчеджи съм описала опита ми.
Мисля, че всички трябва да споделят опит било то хубав или лош с аргументи за да правим колективно по-добри избори сами за себе си.

# 673
И цялата Ви история какво общо има с координаторките? Точно това исках да кажа, че не може да се обвиняват те за нашите неуспехи. Ако питате една жена с вече родено дете и със сгрешена стимулация, тя отново ще благодари на доктора с лошата стимулация! Това че един не е успял, не значи, че друг няма да успее на същото място.
Излишно подхваната тема с много различни мнения.

# 674
  • София
Moni442, четене с разбиране. Кое не разбрахте от това, което е написала Sahara.  Тя не говори за коордиторките, които са съвсем друга история, а за посредниците. Когато, някой се явява посредник и препоръчва тази или онази болница/лекар следва да може да понесе оттоворността за това. Защото, ако човека, който го е потърсил очевидно не може да направи сам своя избор и когато получаваш пари за това следва да можеш да защитиш интереса на твоя "клиент".
В този форум има хора, които се регистрират само, за да защитават самоотвержено някой от посредниците. Напоследък на мода е Айля, преди това беше друга. 
Прави ми впечатление, че тези новоизпечени посредници поработват малко в някоя болница, повярват си и видят, че имат шанс да заработват повече от заплатата като координатори и си правят посреднически фирми. Няма лошо - намираш пазарна ниша и се възползваш.
Ядосвам се, че има хора, които тук се правят на всезнаещи, даже повече от докторите. Ако знаехме повече от тях, нямаше да сме на това дередже, нито щяхме да обикаляме клиниките.

Общи условия

Активация на акаунт