Клиники в Истанбул - пролетна тема 18

• 56 956
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Много добре чета какво се пише, коментара на госпожата е насочен към моето изказване, четете Вие!
Темата беше за координаторите и аз не защитавам никого! Всеки си има история, страдания и т.н, за да се правим на лекари и да даваме крайни съвети!
Преди да си пусне коментара някой, нека се замисли, че докторите са за ни помагат, който не е доволен и няма доверие, никой не го задължава да стои където и да е. Ние сме потърсили помощ, а не те!
Лека вечер

# 676
Не разбрах вие не одобрявате споделянето на обосновани лекарски грешки или? т.е. лекарите са винаги прави а като не се получи, причината е у нас и преглъщаме хвърлените нерви, пари и здраве и им ръкопляскаме по форумите?
Ако имате хубаво мнение за някой, нямам проблем да го споделите но не ми се карайте и слагайте точки в разговорите. Заради такива като вас масово жени не смеят да споделят ужасии които биха спестили доста на други.

# 677
Такива като нас сте и Вие. Не се карам на никой, явно не приемате друго мнение освен вашето. Спирам безмисления спор, успех на всички Flowers Rose

# 678
От едно негативно споделено мнение се превърна в спор.
Тук сме да споделяме опита си- положителен и отрицателен. Аз харесвам да чета различно мнение от само на успели. Защото като четеш само за успели се изгражда една представа, че видите ли Турция е панацея за всичко, да ама не. И там има неуспели както и навсякъде по света.
Трябва да се знае, че и там лекарите правят грешки - какъвто е видимо случая с Sahara. И на тези неща трябва да има гласност - както и за успехите има.

# 679
  • София
Историята ми е достатъчно дълга и богата на опит и добре знам лекарските грешки и некомпетентност след 15 опита инвитро.
Именно за това пиша и по форуми, ако мога да помогна поне на едно момиче и да му спестя това през, което съм минала аз.
Адмирирам хората, които не си мълчат и казват истината, такава, каквато е, а и си търсят правата. Ние, жените на на 40+ години добре осъзнаваме колко е късно да ни се помогне, и въпреки това не се отказваме. Но точно защото сме на 40+ нямаме време за проба-грешка.
Аз имам още 3 приятелки, които са пациенти на Мемориал и не пишат по форумите, защото не обичат да влизат в конфронтации.  Трябва да има гласност и всеки да казва истината - успех или неуспех, а тези които четат да могат да вземат информирано решение, като претеглят + и -.
И все пак Мони, аз правя разлика между координатор и посредник, и за мен това са две различни функции. А в последните 2-3 страници се обсъжда необходимостта и ползата от посредници. За вас може и да е едно е също, ваша воля.

# 680
Момичета, много сте изписали - не мога да наваксам да ви прочета Simple Smile. Не мога обаче да подмина прочетеното, без да изразя и своето мнение. За мен Айля е най-добрият координатор и посредник, на който съм попадала. Аз съм пациент на Мемориал още от времето, в което тя беше координатор там - винаги е била безупречна в работата си, отделно и комуникацията с нея е много приятна - винаги е усмихната и готова да помогне. В критични моменти основно съм разчитала на нея.
Въпреки че съм пациент на Мемориал чрез друга посредническа агенция и сега Айля не ми отказва помощ!
Ако тя ви е споделила, че някъде комуникацията куца и не е ок, това е защото такава е била реалната ситуация. Ако ви е насочила към определен лекар, е защото е преценила, че той е най-добрият вариант за вас. Нали за това са посредниците и за това се свързваме с тях.
Мен, например, Турмед директно ме свързаха с Мемориал - изобщо не са ми предлагали да запазват часове за други клиники, както правят с повечето си пациенти, разбирам от вас. Вярвам, че тогава са преценили, че това е най-добрият вариант за мен и не им се сърдя, че все още нямам успех. А може би трябва?! Simple Smile Дори се е случвало да ми отговарят шаблонно на имейли, без да препратят въпросите към болницата, а пък при започването на стимулацията ме бяха "забравили" и това отложи стартирането ѝ.
Наистина няма друга причина за добрите думи спрямо Айля, освен това, че съм получила супер човешко и професионално отношение от нея. Най-малкото не съм нов пациент на Мемориал - комуникирала съм и с посредници, и с координатори и имам база за сравнение. Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 18:17 от Fyute

# 681
Извинявам се за въпроса който ще задам, но на каква база си правите заключение, че стимулацията е некоректно проведена? Имам един неуспешен опит в Мемориал и не мога да си направя обективно заключение, тъй като не съм лекар и не съм компетентна по темата.  П.П. Медицинско лице съм,  но ме съм АГ специалист  и наистина искам да си отворя на някои въпроси. Благодаря ви!

# 682
На база опита, натрупан през годините и получените резултати. Аз не си правя изводи, но познавам жени, които имат достатъчно опит и могат да преценят. Например жена, която има 5 стимулации в България с 20+ фоликула и накрая 1 ембрион или нищо. Мъжът й няма проблем. Тя всеки път е с хипер стимулация и всеки път лекарите повтарят същото. В Турция намалят значително дозите при стимулация и от 7 фоликула, 4 ембриона, без хипер стимулация.

# 683
Не е само до стимулация, но и до ембриология. В България хиперстимулации, нисък процент оплождане и накрая 0, 1 или 2 бластоциста. В Турция отново има същият брой яйцеклетки, но без хиперстимулация, много висок % оплождане и много бластоцисти.

# 684
  • София
От моя опит - и в БГ и в Турция имах по 10 тина Ф. На края вадеха по 5-8 Я.
Разликите:
В България - много високи дози лекарства, вадят Я и една част не са зрели. От 8 се оплождат 4-5 Я.
В Турция по-ниски дози лекарства, по прецизна фоликулометрия и следене на хормоните и в резултат от извадени 7 оплодени 6, от извадени 5 оплодени 5.
За мен извода е, че там се провежда по качествено проследявате и правилна стимулация и ембриологията е по-добра.

# 685
Някой поръчвал ли е лекарства от verutol.net  или turskilekarstva.com? Няма да ми стигнат капсулите прогестан до 10та седмица и се чудя дали може да им се има доверие.

# 686
Здравейте, за първичен преглед в Мемориал в началото на темата като изследвания, които трябва да се носят е посочено ”Prolactin, Free T4 и TSH + цветна снимка.Съпругът за първичен преглед носи стари спермограми.”. Въпросът ми е трябва ли да се носят и FSH, АМН, Инхибин В, Тестостерон, които се пускат 2-3 ден от цикъла?

# 687
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз бих ги направила и взела за всеки случай, за са избегна правенето на място, чакането и тн.

# 688
  • София
Когато ви запишат час, ще ви кажат какво да направите и носите актуално.
Иначе си носете всички изследвания и документи, които имате до момента.

# 689
Здравейте, има ли някой, който е бил при доктор Лале Бакър? Ще се радвам да чуя мнение.

Общи условия

Активация на акаунт