Керамична преса за коса - 10

• 39 867
  • 476
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,

В голяма чуденка изпаднах. Имам преса за коса на Лореал Стеампод 3 , като цяло съм доволна. Не я изправя перфектно и затова се замислих за Дайсън еър стрит , но се притеснявам да не е танто за кукуригу. Косата ми е гъста на пластове , нито права нито къдрава /никаква форма/. Моля дайте последни мнения и снимки.

# 151
Здравейте,

В голяма чуденка изпаднах. Имам преса за коса на Лореал Стеампод 3 , като цяло съм доволна. Не я изправя перфектно и затова се замислих за Дайсън еър стрит , но се притеснявам да не е танто за кукуригу. Косата ми е гъста на пластове , нито права нито къдрава /никаква форма/. Моля дайте последни мнения и снимки.
Предишната ми преса беше точно Loreal Steampod 3, сега съм с Dyson Airstrait. Моята коса също е някаква такава безформена - по-скоро рошава, отколкото къдрава, плътен косъм и гъста. От Дайсъна съм по-доволна. Стои идеално права до следващо миене и изправяне. Косата не става на черта след като е била вързана на опашка. Цялостно я усещам по-здрава и мека и изобщо няма база на сравнение. Целия процес ми отнема също толкова време, колкото преди за сешоар и преса - 30 минути. Масово чета, че се оправят и за 10-15, но явно става въпрос за по-тънки и редки коси.

Единствено е по-сложно да се получи някакъв обем в корените с Дайсъна. Слагам от лилавата топка на Tigi в корените, но сякаш не виждам ефект.

# 152
Здравейте,

Предишната ми преса беше точно Loreal Steampod 3, сега съм с Dyson Airstrait. Моята коса също е някаква такава безформена - по-скоро рошава, отколкото къдрава, плътен косъм и гъста. От Дайсъна съм по-доволна. Стои идеално права до следващо миене и изправяне. Косата не става на черта след като е била вързана на опашка. Цялостно я усещам по-здрава и мека и изобщо няма база на сравнение. Целия процес ми отнема също толкова време, колкото преди за сешоар и преса - 30 минути. Масово чета, че се оправят и за 10-15, но явно става въпрос за по-тънки и редки коси.

Единствено е по-сложно да се получи някакъв обем в корените с Дайсъна. Слагам от лилавата топка на Tigi в корените, но сякаш не виждам ефект.

Супер, много благодаря значи ще се купува пресата 😊. Може би за да не се сплесква трябва хубаво да се издуха само в корените първо.
Имам още един въпрос дали има смисъл да се използва и Дайсън аърврап , за обем?  В редки случай, но имам желание за издухване с обем да е косата и леко начупена , което няма как да стане само с пресата. Не се правя , защото и не умея със сешоар. Инвестицията ще е голяма и се замислям дали да се спра само на пресата или да инвестирам в двете неща. Има ли смисъл ?

# 153
Здравейте,

Супер, много благодаря значи ще се купува пресата 😊. Може би за да не се сплесква трябва хубаво да се издуха само в корените първо.
Имам още един въпрос дали има смисъл да се използва и Дайсън аърврап , за обем?  В редки случай, но имам желание за издухване с обем да е косата и леко начупена , което няма как да стане само с пресата. Не се правя , защото и не умея със сешоар. Инвестицията ще е голяма и се замислям дали да се спра само на пресата или да инвестирам в двете неща. Има ли смисъл ?

Имам и Airwrap, но нещо не мога да се спогодя с него и честно казано не го ползвам. Е, от време на време го вадя да замажа очите на ММ, че голямо тръшкане беше за тези Дайсъни. За единия обем и прическа от време на време, няма нужда да се дават 1000лв. Има много доволни, но аз и с така популярните въртящи четки с горещ въздух не се разбирах, така че може би проблема е в моята коса.

# 154
Аз имам дайсън от няколко месеца, ту се отказвах от него, ту го харесвах, но аз искам идеално права коса, без да е бухнала, като естествено права да стои, загладена и не хвърчаща.

А това не може да се постигне с никоя преса или сешоар (говоря за коса, която е суха, гъста, дебела и чуплива/къдрава).

За хора, които не е притеснително това си е окей дайсъна.

Единствено той ми изправя краищата на косата без да стоят подвити, а директно ги издухва надолу. Като цяло доста приглажда, но според мен трябва и правилна грижа за косата, която да подпомогне процеса на изправяне.

В момента като недостатък откривам по трудното оформяне в корена, защото е по-обемен дайсъна, но за който иска обед мисля, че няма да е проблем.

*Идеално права, гладка, лъскава и без обем, като натурално права коса съм постигала само с кератинова терапия. В другите случаи косата е права, но бухнала.

# 155
  • София
Аз съм с Стеампод 3, същата коса - дълга, гъста, дебел косъм, чуплива, бухнала, обем много, който обем ми е излишен. С пресата се изправя и приглажа идеално, ползвам я на 200 градуса, минавам всеки кичур по 2 пъти, но хващам дебели кичури. Дайсън не съм пробвала и не мога да направя сравнение.

# 156
Аз имам Стиймпод 4 и Airwrap. Според мен е най-доброто, което мога да искам, въпреки, че на няколко пъти за малко да поръчам Airstrait и страшно много да ме сърбят ръцете. Ако нямах Стиймпода, сигурно щях да си взема Дайсън, но излезе след нея. Изправям се на 180 градуса и прави перфектни вълни/къдрици. Нямам никакви поражения по косата, напротив. Дайсъна къдриците му не се задържат дълго време и не ми харесват на тънката коса и малко ме е яд, че не го ползвам достатъчно, но става, ако много бързам. Ползвам си вай-вече сешоара и четката за обем и изглаждане на нови растежи. Много ми харесва как се получава + плюс пресата след това се получава невероятно.

# 157
Не знам вече, то за това е най-добре, ако човек има възможност да изпробва уреда преди да го купи, въпреки, че дайсъна има продаваемост.

# 158
Направих си и аз подарък за рождения ден, който беше през юли, Дайсън Айрстрейт.
Харесвам го, но не знам защо 🤣
Моята коса е тънка, някаква никаква - чуплива. Хем не е къдрава ама и права не е и без да се стилизира не стои добре.
Преди Дайсъна, ползвах сешоар на Бейбилис и инфрачервена преса на Ултрон, налагаше ми се общо взето всеки ден да си изправям косата. След сешоара по - старателно, следващите сутрини малко от малко, някой подвид кичур. Макар че връзвам със скрънчи, докато спя и това не ме спасява да не се подвие косата особено на врата.
С Дайсъна също ми се налага да минавам сутрин косата след сън.
Когато е влажно времето и с пресата(ултрона) и с дайсъна ми бухва косата, навлажнява се, все едно не съм я правила нищо сутринта. Лятото същата работа в жегата, като ми се изпоти главата и всеки кичур тръгва по своя път.
Втора седмица използвам след къпане едни капсули(рекламират ги за ламиниране, ама няма да напиша марката , че са от ония каталожните) и ми се задържа сякаш повече ефекта на изправяне, дори имаше сутрини в които не ползвам дайсъна, пак има 1-2 кичура около врата завити, ама прилично изглежда косата.
Попринцип след баня ползвам крема на Олиосета или на Лореал имам от молекулярната им серия, взех си и някакво корейско мазило наречено течна преса, което освен да ми слепне косата друг ефект не видях. Обаче за сега тези капсули ми харесаха като ефект след тях. В корена пръскам един спрей на Балета за обем и понякога се получава обем, друг път пак пръскам и все едно крава ме е близала по главата, някъде бъркам, ама още не съм разбрала къде.
За жени искащи идеално права коса, чак толкова не може, прилично права - да.

Та честно казано при мен няма голяма промяна в рутината и с пресата и с дайсъна все си минавам косата сутрин за по - свеж ефект, просто се надявам дайсъна да е по - щадящ. И с пресата и с дайсъна, като е влажно или горещо ставам на кошница в главата.
Дали си заслужава парите - не знам. Дали го харесвам - да, защо - не знам 😁
Дали щади косата - надявам се.
Малко лирическо отклонение, като взех дайсъна си направих опит с косата на една кукла Барби, минах я с него и си стана права, сресана коса. Пуснах клипчето в профила си в социалните мрежи, те приятелите ми помислиха че си играя с кукли, а идеята беше че щом не изгори синтетичната коса на куклата, значи ще щади и косите на дамите, които го ползват.
Откакто съм взела дайсъна, само веднъж се изправих с пресата и то за разнообразие, иначе само него си ползвам и за сешоар и за преса, за мен и за детето.

# 159
Направих си и аз подарък за рождения ден, който беше през юли, Дайсън Айрстрейт.
Харесвам го, но не знам защо 🤣
Моята коса е тънка, някаква никаква - чуплива. Хем не е къдрава ама и права не е и без да се стилизира не стои добре.
Преди Дайсъна, ползвах сешоар на Бейбилис и инфрачервена преса на Ултрон, налагаше ми се общо взето всеки ден да си изправям косата. След сешоара по - старателно, следващите сутрини малко от малко, някой подвид кичур. Макар че връзвам със скрънчи, докато спя и това не ме спасява да не се подвие косата особено на врата.
С Дайсъна също ми се налага да минавам сутрин косата след сън.
Когато е влажно времето и с пресата(ултрона) и с дайсъна ми бухва косата, навлажнява се, все едно не съм я правила нищо сутринта. Лятото същата работа в жегата, като ми се изпоти главата и всеки кичур тръгва по своя път.
Втора седмица използвам след къпане едни капсули(рекламират ги за ламиниране, ама няма да напиша марката , че са от ония каталожните) и ми се задържа сякаш повече ефекта на изправяне, дори имаше сутрини в които не ползвам дайсъна, пак има 1-2 кичура около врата завити, ама прилично изглежда косата.
Попринцип след баня ползвам крема на Олиосета или на Лореал имам от молекулярната им серия, взех си и някакво корейско мазило наречено течна преса, което освен да ми слепне косата друг ефект не видях. Обаче за сега тези капсули ми харесаха като ефект след тях. В корена пръскам един спрей на Балета за обем и понякога се получава обем, друг път пак пръскам и все едно крава ме е близала по главата, някъде бъркам, ама още не съм разбрала къде.
За жени искащи идеално права коса, чак толкова не може, прилично права - да.

Та честно казано при мен няма голяма промяна в рутината и с пресата и с дайсъна все си минавам косата сутрин за по - свеж ефект, просто се надявам дайсъна да е по - щадящ. И с пресата и с дайсъна, като е влажно или горещо ставам на кошница в главата.
Дали си заслужава парите - не знам. Дали го харесвам - да, защо - не знам 😁
Дали щади косата - надявам се.
Малко лирическо отклонение, като взех дайсъна си направих опит с косата на една кукла Барби, минах я с него и си стана права, сресана коса. Пуснах клипчето в профила си в социалните мрежи, те приятелите ми помислиха че си играя с кукли, а идеята беше че щом не изгори синтетичната коса на куклата, значи ще щади и косите на дамите, които го ползват.
Откакто съм взела дайсъна, само веднъж се изправих с пресата и то за разнообразие, иначе само него си ползвам и за сешоар и за преса, за мен и за детето.

Относно продуктите за обем на Балеа - пяната е добра и върши работа. Спрея не съм го ползвала, но четох доста отзиви, че за нищо не става.

# 160
Здравейте, същата коса гъста, дебел косъм, боядисвана, дълга. Имам лоеал steampod 4 и dyson airstrait. Различни са, знаете, но аз дайсъна си го харесвам повече, защото като суши на мокра коса усещането е все едно след фризьор. Иначе ми отнема доста време окоро 45мин. Самото изправяне ми е еднакво като резултат, но усещането е на мекота след дайсъна. Скоро бях на фризьор и ме изсушиха и след това по дължините с upgrade ме доизправиаха и беше доста по-гладка косата от дайсъна и лореала, предполагам, че е този кератиновата, беше супер права и гладка. Даже мислех да я поръчвам, добре че видях тук че има с и без кератин. Но всичко си отнема време, вече се замислям за скъсяване на дължината.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 14:26 от Bebka2017

# 161
Здравейте,
Някой знае ли каква е разликата между тези две преси и въобще има ли такава? Единият модел го пишат ELIPSIS BAB3000 EPE, а другият Elipsis 3000 EP. На снимките също малко се различават.
https://www.emag.bg/presa-za-kosa-babylisspro-elipsis-31-mm-230- … epe/pd/DYWBBGBBM/

https://www.notino.bg/babyliss-pro/elipsis-3000-ep-za-izpravjane-na-kosata/

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 10:33 от elanus

# 162
Някой използвал ли е преса за коса с пара. От една седмица само чета за преси и не мога да си избера. Ако някой има опит, моля да сподеъ

# 163
Момичета, с гъста и чуплива коса съм. Непокорна. Тип вълна. Искам хубаво лъскаво  изправяне. Коя да бъде - Coriolis, Elipsis или някой титаниев модел?

# 164
  • София
Здравейте
Не съм сигурна дали въпроса ми е за тук, за което се извинявам предварително
Някой ползвал ли е rowenta hair therapist
https://www.rowenta.bg/hair-therapist
Косата ми е права( като метла) от както се помня я огъвам, навивам и къдря, предимно с маша( краищата).какво ли не е преживяла за 30г
Естествено се появяват цъфтежи, които се отразяват...но я поддържам дълга под раменете.
В последно време цъфтежите са повече, което вероятно е от това, че започнах да я боядисвам заради белите коси( с без амонячна боя)
Използвам кристали, масла балсами винаги и от доста време.
Въпроса ми е - това нещо струва ли си парите и дали има ефект от него за моя проблем

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:36 от vnd

Общи условия

Активация на акаунт