Китай - такъв, какъвто го видях

• 10 882
  • 106
  •   3
Отговори
# 90
  • София
Значи ли, че ако купя пакет към Yettel  за роуминг 5000МB, ще мога да използвам viber или WhatsApp? Телефона не поддържа esim. Ще трябва ли да се инсталира VPN приложение?
Някой добавял ли е карта на револют за плащания към Wechat или Alipay?

Да, ще можете. ВПН само ако ползвате wi-fi на хотелите. Аз съм добавяла револют без проблем.

# 91
  • София
WeChat го инсталирах, но като сменя на английски пак си седят аероглифи.
Инсталирах Alipay и е на английски. Май Alipay ще се ползва.

# 92
  • София

Хм, интересно, на мен по дефолт ми се свали английска версия. А цялото приложение ли излиза с йероглифи или само като отворите някаква мини програма?

Иначе Алипей е по-удобно, така че не е голяма загуба WeChat. Особено ако сте организирано и няма да има нужда да купувате билети.

# 93
  • София
Аз ползвах само Алипей и никъде нямах проблем.

# 94
  • Русе
Сега в понеделник тръгваме с Руал за Китай, впечатления и инфо мога да давам в движение

Моля, споделете как премина екскурзията? Преглеждам техните оферти.Те ли организират? Много ли е интензивна програмата?
Благодаря.

# 95
Здравейте,
предстои ми екскурзия до Китай.

Дали някой от Вас е регистрирал карта на Пощенска банка в Alipay и искаше ли Ви допълнително потвърждение на извършванията плащания?
Също така на кой оператор сте си закупили интернет - RoamVault или TsimTech?

Благодаря предварително!

# 96
  • София
Здравейте,
предстои ми екскурзия до Китай.

Дали някой от Вас е регистрирал карта на Пощенска банка в Alipay и искаше ли Ви допълнително потвърждение на извършванията плащания?
Също така на кой оператор сте си закупили интернет - RoamVault или TsimTech?

Благодаря предварително!

На случаен принцип ми иска потвърждение от приложението им. Но аз винаги звъня в банката преди да пътувам натам и им казвам периода, в който ще извъшрвам плащания в Китай, защото се е случвало да ми ги блокират първия път.

За esim ползвам Airalo аз, защото имам намаление, но в Пекин имаше много прекъсвания всеки път. За съжаление аз лично нямам опит с тези двата.

# 97
ElzaFB, благодаря за информацията.

Предупредила съм банката, но точно това потвърждение през Токъна ме притеснява, дали ще се получат нещата.

# 98
  • София
ElzaFB, благодаря за информацията.

Предупредила съм банката, но точно това потвърждение през Токъна ме притеснява, дали ще се получат нещата.

Получават се, щом имаш интернет. А и Алипей е като портфейл, така че банката не иска потвърждение всеки път. Мисля, че на мен ми искаше за по-големи трансакции или на определен брой ако направя много за деня. Не съм имала проблеми с новото им приложение.

# 99
  • На планетата Земя
Аз останах доволна от Аирало.
Alipay бях свързала с кредитна карта на ПИБ, нямаше никакъв проблем.

# 100
Аз бях свързала кредитна карта с Алипей, нямам спомен да ми е искало допълнителни потвърждения в токън приложението. Толкова удобно ми беше и свикнах с тяхната система на плащане, че чак малко ми липсваше, когато се прибрах в БГ.
Аз също ползвах Айрало за Е-сим, доволна съм, бях в Шанхай и Пекин. Но не успях да си я инсталирам сама, за щастие бях с мъжа ми и той свърши тази работа.

# 101
  • София
Моля, препоръчайте ми приложение за преводи - от/на английски език, което работи добре в Китай.
Ще инсталирам esim. Прочетох тук препоръките за Airalo и Holafly и трябва да реша коя да бъде. Ако предложенията ви за приложение за преводи ще повлияе на избора на esim - имам още няколко дни да се съобразя.

# 102
Аз бях изтеглила Pleco, Е-сим не мисля, че има значение към кого ще бъде, но аз ползвах и VPN и работех свободно с Гугъл преводача, за това препоръчвам и VPN да си инсталираш. Аз бях с Mullvad, регистрираш се, абонамента за месец е 5 долара, към същия VPN код могат да се свържат до 5 души. Като го инсталираш препоръчвам да се вържеш към Японски сървър, не знам защо, но работеше най- добре.

# 103
  • София
Когато използваш есим нямаш нужда от vpn. Отварят се всички сайтове. VPN много забавя всяко приложение и ме дразнеше тотално, та дори и wi-fi не ползвам в Китай заради него.
Аз съм ползвала Гугъл за превод на китайиск, но не се справяше много добре. Въпреки това не останах неразбрана какво искам където и да било. При следващото ми ходене ще пробвам DeepL как е с преводите.

# 104
  • София
Както са казали - с исим няма нужда от ВПН и Гугъл преводача работи. Справя се, въпреки че дори аз с моя беден китайски го хващам в грешки. Аз ползвах и Translator на Майкрософт. Pleco ми е от голяма полза като искам да напиша някой йероглиф ръчно и да видя какво значи. Дийп Сийк почнаха да го ползват самите китайци като искат да ми кажат нещо, но той пък освен превода дава и сума обяснения и седиш и чакаш да ти генерира отговор. Напоследък чат гпт се справя доста добре с преводите, но и на него му хващам грешки.

Общи условия

Активация на акаунт