Сватба - Булките на 2024 |Тема 12|

• 39 885
  • 825
  •   1
Отговори
# 750
Hechiera, приказно звучи, направо ми се прииска и на мен да идва по скоро денят 🩷
Въпрос относно декорацията: неща като кутии за подаръци и подобни, от магазина, който предоставя цветята ли взехте или сами си ги търсихте? Бих се обърнала към агенция само за това, тъй като не ми се обикаля сама да търся подобни предмети, но още съм в чуденка.
Иначе съветът за роклята е полезен, принципно и на мен ми харесват някои модели рокли без презрамки, макар че почти никога не съм носила такива. Чашка B съм, даже може и за А да мина сигурно, и винаги съм си мислела, че такива рокли седят по добре на жени с по голям бюст, защото има какво да държи, но може и да се престраша да пробвам, предполагам ако я ушият като хората, няма да си подръпвам роклята на всяко по рязко движение..
Иначе нещо, което ме притеснява отсега, за което честно казано не съм виждала много да се говори, е ходенето до тоалетна с роклята.. По принцип съм от жените с много малък мехур, особено ако пия повече от чаша вода. Мобилизирала съм се за важни работни ангажименти и съм издържала по няколко часа, но на този ден, в който си център на внимание, предполагам е повече и колкото и странно да е, малко ме плаши това.. Ако някоя от вече миналите булки има съвет в тази насока, ще съм благодарна, допускам и че е възможно човек да забравя за тези нужди при адреналина.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 12:30 от Mariaaa94

# 751
Като ви чета и нямам търпение и нашия ден да дойде.😍 Аз днес към да ми взимат мерки за роклята, не знам как ще издържа да не я покажа на всички.😂

# 752
  • Melmak
Благодаря ви!

Започвам по ред да отговарям - кутията я поръчах от китайски сайт. В шейн има много неща, взех плексигласова кутия.

Номера за масо, менюта и всичко що е принт го направиха две мои приятелки графични дизайнерки.

От декораторките с цветята беше - булчински букет, аранжировка за колата и за масите. Имахме от тях кът за снимки без арка, а с няколко цилиндри, на които имаше цветя и беше това беше също от тях.

За роклята седи наистина брутално. Ако искаш ще ти пратя снимка на лично. Аз съм чашка С и не съм фиданка, обаче наистина роклята седи. Просто няма такава стабилност без презрамки. И с кой акъл ми ги сложиха с тиктак, веднага едното се откопча.

Относно ходенето до тоалетна… аз ужасно се обезводних, защото на фотосесията беше 28 градуса. И после черква, буквално преди да влезем молих попа за вода. И чак в хода на събитието пих. Буквално да съм ходила 3 пъти до тоалетна за цяла вечер. Аз по принцип пия вода, но този ден пих малко. Ии сега срам, не срам ще ви кажа. Роклята беше в няколко слоя и голяма. Влизах в кабинката с братовчедка ми, която е като сестра. Направо ме спаси. Тя хваща роклята, аз върша каквото върша. Не знам без помощник как.

Уговорете се с някоя от майките да ви събере кутията с подаръци. Аз помолих свекърва ми да ги пази, защото тя е много отговорен човек.

Искам да ви кажа, че всичко си струва. Дори да сте вече пренатегнати от организация и да ви идва в повече накрая, всичко ще забравите в деня на събитието! Желая весели сватби на всички ви!

За миг не съжалявам, че сама организирах всичко с мм. Той се включваше много, но е ясно, че голяма тежест поех и аз. С всичките ми останали проблеми, изпити в уни през септември и какво ли не, просто се чувствам ужасно доволна.

Мм е много щастлив и доволен от това, което сътворихме и каза, че е по-яко отколкото си го е представял!

# 753
Хечи, чаках те да споделиш. Много се радвам, че си с такава емоция, дори и не съм допускала и друго де Heart
Прекрасни цветя и букет!
Пожелавам ви цял живот да се обичате както сега и любовта да узрява още повече. Cry
Аз ще се радвам да споделиш и още снимки на украсата, ако разбира се имаш желание. Може и роклята да споделиш частично Grin
Прекрасни емоции и ме зареди и мен!

# 754
Момичета и нашият ден наближава, тази събота е. Разбира се, очертава се цял ден да вали в Мездра и това ще ни съсипе плановете за изнесения ритуал и снимки, обаче съм решила да не се ядосвам за нищо. Толкова спокойно сме си организирали сватбата, без никакви драми и нерви, че не си заслужава нещо, което не зависи от нас, да ни изнервя... Grinning
Всичко е готово, вчера си взех роклята от сватбения център в Младост, направо ми "заспа" Heart Много съм доволна. Очаквам женихът днес да си вземе костюма.
В петък ни е гражданския ритуал в София, буквално само ние и кумовете, както и дъщеря ми, която ще се опита да ни направи някоя и друга снимка. Колкото успее, толкова.
След това потегляме към Мездра и съм в ужас да не забравим нещо Grinning То не са рокли, костюми, кутия за подаръци, подаръците за гостите, бутониерите и късмети, които си направих аз, дрехи за следващия ден, пък за децата (имаме едно мое и едно общо).
Много се вълнувам и вече нямам търпение, цяла година чакам, защото се сгодихме на 4ти срещу 5ти вечерта и решихме да се оженим на същата дата. Обаче ми се изчака чакалото вече..
Та така, нищо не казах, но поне споделих нетърпението Grinning
Честито на наскоро оженилите се, много попътен вятър и щастлив съвместен живот желая Heart

# 755
  • Melmak
Брианна, всичко ще бъде наред!

Искам да ти кажа, че на една сватба валя целия ден. Като дойде време за изнесения ритуал небето се изчисти, изгря слънце, настанихме се, мина всичко и буквално на следващата минута пак заваля! Късмет на младоженците, после влязохме в ресторанта и не ни пукаше много дали вали.

Човек не знае никога какво ще се случи, дори да е гледал прогноза. Според мен щом сте били спокойни през цялата организация, ще бъдете и сега.

Аз се изнервих от закъснението на мм, който изяде половината фотосесия преди венчавката. И вече като отидохме пред църквата и видях всичките ни приятели, близки, двете ни семейства и всичко ми мина.
Влязохме в църквата с усмивка, а в ресторанта вече бях като на ракетно гориво само от емоция!

Бъдете живи и здрави, насладете се на момента, защото минава бързо.

Аз не исках да изпусна нито един момент и не съм излязла от ресторанта за 1 минута дори. Само до тоалетна за мн бързо. Не съм пушач, вътре беше забранено да се пуши и хората слизаха. Аз не, защото не исках да изпусна нищо.

Със сигурност сте създали тържество, каквото сте си мечтали. Аз за нас мога да го кажа, виждам мм колко е щастлив, че е наистина каквото сме си представяли - стегнат ден без много обикаляне и голям купон накрая. Пожелавам на вас същото щастие!

# 756
Включвам се само да напомня за нетърпеливите булки, че записването за граждански брак е вече отворено за догодина. Simple Smile

# 757
  • Melmak
Аз се включвам по един въпрос, който коментирах тук преди сватбата, тези дни не исках да си развалям доброто настроение.

Сватбата беше в събота. Днес е четвъртък.

Бях ви споменала за един “приятел”, който се обади два дни преди събитието да каже, че можело да дойдат, можело и да не дойдат.

В крайна сметка ни вест, ни кост. На мен ми стана ясно, че няма да дойдат още като се обадиха и нямаха смелост да кажат в очите, че отказват.

Местата им останаха празни, както сигурно се сещате, сватбата си беше прекрасна и без тях. Питам мъжа ми нещо дали са му писали, примерно, че няма да дойдат или поне поздравления. Нямате представя колко хора ни писаха - познати, които не са поканени, но са видели сторита в социалните мрежи. Близки, които поканихме, но не успяха да дойдат от чужбина пратиха подаръци.

И днес, 5 дни след събитието се сеща да звънне в работно време, когато всички сме на работа и по срещи, не можем да говорим по телефон, освен нещо за 2-3 минути спешно.

Просто това отношение… да ти отнеме 5 дни да напишеш едно “честито”…

Даже се радвам, че не дойдоха, за мен тези хора не са приятели, не заради това, че не дойдоха, а че мишкуват като не могат да кажат, че не искат/не могат да дойдат.

Като четох другите булки тук, че е имало дори повече такива хора, направо ми стана гадно. За щастие при нас всички поканени дойдоха, освен тези двамцата. Всички приеха празника ни на сериозно, преди това предлагаха помощ като например булчинска кола и подобни.
Дори се съгласихме един приятел да ни вози, беше много забавно. Хората си сваляха прозорците по светофарите да ни честитят! 😁🩷

# 758
Аз се сетих онзи ден за тези двамата, но не исках да те питам, за да не ти разваля емоцията. Предполагах, че са извъртели такъв номер.

Дано на мъжа ти да ме стане ясно, че този човек не му е приятел и не му пука за него. Възрастен човек е, сам си взима решенията, но колкото по-малко такива индивиди в обкръжението, толкова по-добре. Да, може да си имат някакви проблеми и затова да не са дошли и да не сте им приоритет, но винаги можеш да отделиш 30 се и да предупредиш и после още 30 дек да честитиш. И финансово да са имали проблеми - можеха да вземат просто един букет или дори и да не дойдат - да изпратят картичка. Стига да държиш на някой, колкото и проблеми да имаш, това няма да попречи да покажеш отношение и че ти пука.
Не се ядосвай, при мен когато се получи така с някой, даже благодаря на Господ, че ме е отървал от този човек и знам, че е за добро

# 759
  • Melmak
Благодаря ти, Крр, аз също разсъждавам така.
Честно казано ако ми изникне нещо наистина неотложно ще имам очи да кажа, че няма да мога да дойда. Тогава ще пратя сигурно букет и картичка. Също сме имали случай да откажем покана (не в последния момент, а в уречения срок) и дадохме подарък и картичка, защото уважаваме младоженците.

Какво да кажа.. близки дойдоха от чужбина. Други не успяха, но показаха уважение.

Не съм за 200 лв за куверти, а за тъпия начин да откажеш. “Не знам дали ще мога..”

Ние само близки сме поканили. Знам през какво минава всеки един от тях, защото общуваме редовно. Една през инвитро, друга през друго. Но който е точен и свестен го показва.

Благодарна съм, че видях колко струват.

# 760
През каквото и да минаваш, винаги ще намериш начин да информираш, особено за близък човек. Даже, ако се наложи и в Месинджър ще пишеш, ако наистина е нещо много сериозно, но пак ще кажеш.

Направо, чак аз се ядосвам за теб, но не ги мисли вече, то тези неща не са лични дори. Просто са си такива хора, а това е лошо само и единствено и за тях Simple Smile

# 761
Момичета, в търсене на фотограф сме и с изумление се сблъскваме с един феномен, който за съжаление не се оказва изолиран случай: няколко от тези, които харесахме, които се водят от популярните имена, имат изисквания към младоженците за музиката и подчертават, че не заснемат сватби в изцяло попфолк стилистика (каквото и точно да означава това). Не ставало въпрос за няколко песни, ама като цяло не приемаме такива ангажименти. Това ми се вижда доста странно, особено предвид естеството на работата им: за DJ, който е заклет рокаджия, по-бих разбрала да не иска да пуска такива песни и съответно да си има таргет група от двойки, ама за фотограф..Възмущението ми не идва от това, че искаме да се слуша само чалга, при нас тази музика ще бъде чак към парти частта след 11/12 най-вероятно, но от това, че си позволяват да проявяват такива претенции изобщо: все пак това си е нашият ден, а да не говорим, че и един среден хонорар за тези услуги с потенциален овъртайм е горе-долу колкото размерът на максималния осигурителен доход за страната..
Но петъчно съм позитивна, че все пак ще успеем да открием нашия човек все пак Simple Smile)

# 762
  • Melmak
Мария, за първи път чувам фотограф да има такива претенции.

За диджей бих разбрала, има един от по-известните в София, който казва, че не пуска чалга и това му е нещо като първо правило. И го разбирам.
Но за фотограф ми е странно.

Честно казано ние имахме среща само с един фотограф, защото аз исках много той да е нашия човек и му дадохме капаро веднага след срещата. Не ни е питал за музика. Нашата уговорка беше
-фотосесия час преди началото на церемонията
- църковен брак
-уелкъм дринк и приемане на поздравления
- ресторант до към 22 ч. Бяхме говорили с ресторанта да разрежем тортата до 22 ч. Така хем фотографа още да е с нас, хем ако някои от гостите тръгва по-рано заради деца, да не изпусне момента с тортата.
И след това да продължим само с музика и купон, а фотографа да си тръгва.

Така и стана. Моята идея беше чалга да има след 22 ч. Като цяло не сме особени фенове на тая музика, но сръбско, гръцко и някои по-популярни песни - бяхме ок да има.

Бях се напрегнала яко преди сватбата и ви казвам, че в 21:20 не издържах и казах на диджея да отпусне края. 😁😁😁

Таа, мисълта ми е ако викнете фотограф до определен час и после да си пускате каквато музика искате. Как ви се струва?

# 763
hechiera_, и ние мислим за нещо подобно откъм организация на времето с фотографа, но все пак на чисто човешко ниво такива първоначални заявки ни отказват да работим с даден човек. От друга страна, явно наистина има много хляб за тази професия, щом някои могат да си позволят да подбират на база на такива повърхностни критерии. Тепърва ще търсим още, друго, което забелязвам като тенденция, а не ми харесва (като човек, който не разбира от фотография, техники итн, чисто естетично имам предвид) е, че масово се набляга на някакъв бохо стил със странно изглеждащи контрасти и цветове, буквално зеленото на тревата изглежда като жълто, а лицата на хората твърде бледи..Допускам да е някакъв тренд сега, но ми се иска нещо по-класическо, стандартно, а пак с добра обработка, но реално изглеждащи цветове.

# 764
Кои фотографи имат такива изисквания?

Общи условия

Активация на акаунт