АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 43 642
  • 734
  •   1
Отговори
# 420
Това кърменето си е наука 🥴 не са ми показали 2 сестри един и същ метод 🙄 ние май си намерихме наш си и сме доволни с бебо за сега  .... на него май сега му тръгва жълтеницата и мнооого спи. Гледам на 3 -3,5 часа да го будя. Доста загуби като тегло - от 3,170 беше станал 2,870. Преди да ни изпишат днес беше 2,920с цедене и минимално дохранваме с АМ. Та мисля, че можем да изкачим този хълм с кърменето Joy

# 421
Много благодаря за отговорите момичета! 🩷

Имам още едно въпросче по темата - кога ви слезе кърмата?
Днес сме 3-ти ден, а гърдите ми са все още доста меки, изобщо не са болезнени и си изцеждам само гъста жълта течност, което би трябвало да си е баш коластрата. Изцеждам се на 2-3 часа, опитвам и преди това винаги да слагам и бебчо на гърда, но нито отокът, който е преди кърмата се появява, нито консистенцията се разрежда, нито количеството се е увеличило - успявям да изцеждам макс по 20млч

# 422
  • София
Първият път слезна на 5тия ден вечерта чак, сега на 3тия.

# 423
Много благодаря за отговорите момичета! 🩷

Имам още едно въпросче по темата - кога ви слезе кърмата?
Днес сме 3-ти ден, а гърдите ми са все още доста меки, изобщо не са болезнени и си изцеждам само гъста жълта течност, което би трябвало да си е баш коластрата. Изцеждам се на 2-3 часа, опитвам и преди това винаги да слагам и бебчо на гърда, но нито отокът, който е преди кърмата се появява, нито консистенцията се разрежда, нито количеството се е увеличило - успявям да изцеждам макс по 20млч

Поне 4-5 дни . То за всеки си е индивидуално.

# 424
Честито на всички нови мами и тяхните бебчета🤎
Аз вече 10-тина дена съм с менструални болки, болки в кръста, стягания и т.н, но госпожицата не желае да излиза..
Както и да е днес ново двайсет. Не си бях оглеждала корема последните 2-3 седмици от както съм в 9 месец. Днес го огледах от долната срана, която не виждам без помощно огледало и какво да видя пълно със стрии... До 9 месец нямах нито една и сега много се разтроих, а съм качила само 11 кила за цялото време.😢 Далече съм от мисълта, че няма да имам и не биха ме изплашили тънките бели стрии, но те са големи, дебели и червени. Дали леко ще се заличат след свиването на корема? Има ли някакви трикове за подобряване на състоянието им?

# 425
От моят опит със стриите спасение няма. Веднъж появили се няма мърдане.
На мен с предната бременност ми се появиха около пъпа. Бяха големи червени, след като ми се прибра корема останаха тънки бели.
Мажи сега по 3 пъти ден пък дано да не останат ✌️

# 426
Честно казано дори тънки и бели ми звучи страхотно на фона на дебели червени. Дано и при мен изтънеят и побелеят.

# 427
Честно казано дори тънки и бели ми звучи страхотно на фона на дебели червени. Дано и при мен изтънеят и побелеят.
Има и разни процедури с апарати за премахване…Имам приятелка с модерен салон в София ако искаш повече инфо,ще я разпитам коя е точно процедурата за стриите.🌺🌸🌷

# 428
  • София
Моят корем (около и под пъп) и паласки така се нацепиха за 1 нощ първата бременност. Бяха толкова избелели, ме само аз си ги виждах. Сега се прибавиха нови, ама не ги отразявам. Мажа с крем всеки ден за хидратация на кожата, че за 2 седмици свалени 7кг не са малко. Официално мога да кажа, че съм свалила всички от бременността. Коремчето още е леко видимо, но в края на месеца при прегледа ще питам АГ кога мога да почна и тренировки и да се подготвям да търча след баткото по плажа Grinning

# 429
И аз да се похваля ,че от вчера официално си върнах килограмите преди да забременея 🥳 Миналият път ми отне доста повече време.
Нямам търпение да мога и леки упражнения да правя, за да се постегна малко. Корем още имам ,но доста се прибра.

# 430
Като говорите за килограми всичко ми звучи като от друг свят. 😁 Ние сме си 2 в 1 още и единствената мисъл ми е за раждането.. А за килограмите, този път много лошо, че имах 10 кг предварително качени, сега още 10, не знам какво ще правя...

# 431
Ще ги свалиш, има време.
Аз с първата бременност свалих основната част от килограмите чак като проходи детето.
Сега най-важното е да сте здрави 2 в 1 , килограмите ще ги мислиш после.

# 432
  • София
Аз първият път чак след като направи детето 2г успях да се стегна за редовни тренировки и влизане във форма (преди това дори са ме питали дали не съм бременна пак, така стърчеше корема). 10м по-късно забременях. Но този път разликата е огромна във възстановяването и отдавам на това бързото връщане обратно на старите кг и по-лесното прибиране на корема. Плюс кърмя и нося колан за по 2-3 часа дневно.

# 433
Относно стриите, в дерматологичен център препоръчват този лосион за новопоявили се стрии. Мои приятелки са много доволни, но за пресни стрии. За стари не действало особено. Някой, ако иска може да пробва. Сега е момента. Аз си го купих, но не ми се появиха стрии, не съм го ползвала и нямам преки наблюдения.

# 434
Как така си връщате килограмите не знам ?! Аз мисля качих малко (9кг за цялата бременност) и в момента съм -4кг , а бебето се роди 3,4кг. С това кърмене ям като ламя и не виждам как и кога ще се влиза във форма 🥴 Но пък поне коремчето този път бързо започна да се прибира ...

Общи условия

Активация на акаунт