АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 43 535
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Аз с дъщеря ми имах ужасно начало на кърменето и не, че ревях, ама сълзите сами избиваха от болка. Помогна ми един домашно правен мехлем от някаква баба от близко село. Ако има някоя от североизточния край, която се нуждае, мога да питам баща си от къде, кой и т.н. и да дам някакви координати евентуално, ако има

# 571
  • София
40-те дни на малката съвпадат с рождения ден на ММ. Ще отидем само до църква. Никакви събирания не мисля да правя в тази обстановка с коклюша. Да, винаги ще има вируси, но тук вече има и смъртни случаи и е опасен за малките. Освен това съвпада и с Великденските празници, та много ще ни дойде. Тази седмица и Цветница ще си отбележим само четиримата в нас.

За синът ми също не съм правила погача. За мен е по-важна частта с църквата и християнското. Останалите народни традиции не са ми на сърце. Ще си замеся една сладка питка за нас си и толкова.

За очето може да е запушен канал. При баткото почти 4м се чистеше. Педиатърката тъкмо искаше да изписва капки и то се оправи.

# 572
И при нас има запушени слъзни канали и от време на време и двете очи събират жълто. На консултацията в болницата казаха, че е нормално, да промивам с физиологичен разтвор и да правя масаж, трябва самò да се оправи и засега не казаха нищо за капки.

JayRay, и при нас 40тият ден съвпада с рождения ден на ММ. Grinning Но ако правя нещо, все пак ще е уикенда, тъй като през седмицата ми е много сложно.

# 573
  • София
И при нас в през седмицата Grinning ММ ще си вземе отпуска и ще го направим семеен ден. Даже мисля да направя някоя торта с малкия, ама да видим Grinning
Евентуално с кумовете може да се съберем, че не сме се виждали още с тях. Все някое дете е хремаво.

# 574
За каката почерпих приятелки навън,качиха се само да видят бебето,вкъщи нямам място,после с бабите след църквата вкъщи по нещо сладко,това беше.Скромно.

С този коклюш изобщо не искам да чувам за събирания ....мм имат случаи в училище и ще се изолира,оставам сама с каката ....
Има ли някоя която обмисля ваксина след раждане?

Ваксина за коклюш може да се бие и на майката, но не знам до коя седмица. Така отпада първата за бебето или поне така е в страната, в която живея. Общо за 4 ваксини, ако майката си бие първата, остават другите 3 за детето.

# 575
Трябваше да е на 24-и, вдругиден, но заради планово секцио се роди на 15-и. Тааа така, патилата из дебрите на матрицата с колики, кърмене, безсъния и какво ли още не започнаха седмица по-рано Simple Smile

Оооооооооо Eliliq , много си мила, благодаря ти 🤗🌹 Усмихнах се дори (точно след повръщане 🤦🏼♀)

Кога е твоят термин?

# 576
Ани, спокойно и ние сме така с едното оче. Лек конюнктивит и третирахме няколко дни само с физиологичен разтвор (важно е да почистваш от външния ъгъл на очето към вътрешния - към носа). Но понеже няма подобрение, педиатърката ни изписа капки. Трето ден ги слагаме и нещата изглеждат вече по-добре. Blush

Майчета моя синковец от 2 дни е с гурли в едното око. Направо след сън му залепва очето. Пробвах с физиологичен разтвор и тампонче да почиствам, но не виждам ефект. Утре ще говоря и докторката му. Много ми е притеснено дали е лепнал някой вирус, че първите дни от изписването всеки иска да го види(лели, каки, баби). Имали ли сте такива проблеми?

# 577
Трябваше да е на 24-и, вдругиден, но заради планово секцио се роди на 15-и. Тааа така, патилата из дебрите на матрицата с колики, кърмене, безсъния и какво ли още не започнаха седмица по-рано Simple Smile

Оооооооооо Eliliq , много си мила, благодаря ти 🤗🌹 Усмихнах се дори (точно след повръщане 🤦🏼♀)

Кога е твоят термин?

Охоооооо, честито Eliliq Живот и здраве ви пожелавам 🤗🌹 Ти как се чувстваш, добре ли си?

Не знам точно каква е ситуацията в България с коклюш в момента, тук от чатовете научавам, че става напечено. Чудя се как е ситуацията за бременни, тръгнала съм да се прибирам вдругиден и чак се зачудих 🤦🏼♀

# 578
Бременните могат да се ваксинират до 36 гестационна седмица. Аз изпуснах този срок, защото започнаха да регистрират случаи, когато вече бях в 38. Сега умирам от ужас за бебето, защото неговата първа ваксина срещу коклюш ще в чак през Юни, а дотогава ще имаме епидемия. И ако бяхме само ние, лесно ще го изолирам, но имам и кака, която чака празниците и братовчедите си с нетърпение 🙄

# 579
Ако ще се прибираш, бъди внимателна и ограничи контактите с външни хора - коклюш сега има почти навсякъде в Европа, тук са около 1500-2000 случаите. Ако майката се ваксинира, предава антитела на бебето и в момента здравните власти в БГ започват кампания за иницииране на ваксинацията сред бременни жени. Отделно се обмисля поставяне на имунизация на малки бебета, навършили един месец, защото при тях е най-опасно.

Аз иначе се възстановявам добре, но съм с нисък праг на болка и като цяло ми е голяма мъка. Но имам и една инатлива кака на 4 г., та и аз като другите мамо със секцио стискам зъби, търча напред-назад и чакам по-добри времена…
Ти се пази, всичко ще бъде наред!

Кога е твоят термин?

Охоооооо, честито Eliliq Живот и здраве ви пожелавам 🤗🌹 Ти как се чувстваш, добре ли си?

Не знам точно каква е ситуацията в България с коклюш в момента, тук от чатовете научавам, че става напечено. Чудя се как е ситуацията за бременни, тръгнала съм да се прибирам вдругиден и чак се зачудих 🤦🏼♀

# 580
На мм ще идват от сф и Германия мисля дядото,хич не искам да се доближават до бебето като се роди.....
Ужас ....
Иначе последното  инфо май са изместили малко първата ваксина за коклюш на месец и половина четох.

# 581
И аз днес чух в обедните новини нещо по повод ваксината против коклюш в БГ вече да се поставя на месец и половина, вместо на два.. Ако съм знаела, че до 36та седмица мога да се ваксинирам и така да предам антитела на бебето, щях да го направя.

# 582
Ако ще се прибираш, бъди внимателна и ограничи контактите с външни хора - коклюш сега има почти навсякъде в Европа, тук са около 1500-2000 случаите. Ако майката се ваксинира, предава антитела на бебето и в момента здравните власти в БГ започват кампания за иницииране на ваксинацията сред бременни жени. Отделно се обмисля поставяне на имунизация на малки бебета, навършили един месец, защото при тях е най-опасно.

Аз иначе се възстановявам добре, но съм с нисък праг на болка и като цяло ми е голяма мъка. Но имам и една инатлива кака на 4 г., та и аз като другите мамо със секцио стискам зъби, търча напред-назад и чакам по-добри времена…
Ти се пази, всичко ще бъде наред!

Кога е твоят термин?

Elilia, какво нещо е животът, а? Стана ми ясно и на мен, че ще иска пазене, та стана работата “от една изолация, в друга”, но ще вървя. Важна ми смяната на обстановката в момента и помощ с храната, защото никаква не ми понася, освен 🍉 и , а да готвя в момента също е трудно, отделно през по-голяма част от времето лежа, защото още ми става лошо, та изведнъж не мога да я понасям таз Англия 😄 А ти ми звучиш доста свежа и одухотворена за трудната работа, която вършиш 👏🏻👏🏻👏🏻🌹💯 Браво, момиче!!

Mimi9999, права си според мен, и на мен не биха ми се понравили гости от толкова далеч да ми се въртят около бебето.

# 583
Добро утро, дами!
Най-накрая да се похваля и аз - тази сутрин в 05:20 при спонтанно нормално раждане се роди нашата Екатерина!
Когато посъбера малко сили, ще пиша повече за всички, които искат подробности. Хубав ден на всички и успех и късмет на очакващите мами!

# 584
Добро утро, дами!
Най-накрая да се похваля и аз - тази сутрин в 05:20 при спонтанно нормално раждане се роди нашата Екатерина!
Когато посъбера малко сили, ще пиша повече за всички, които искат подробности. Хубав ден на всички и успех и късмет на очакващите мами!
Оооо, най сетне Hug дългоочакваното бебче.
Честита да е Екатерина! Много здраве на двете ви и бърза адаптация една към друга Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт