АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 638
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Честито на всички мами 💞💞💞
И аз чакам вече с нетърпение, другата седмица е секциото. Доста ми тежи вече, нямам контракции, но трудно ставам, много ме болят колената и бедрата. Повече лежа, малката не е толкова шавлива вече, което смятам е нормално Simple Smile

# 211
Момичета, при някоя бебето остана ли си седалищно до края?
Моето все още е даже не просто с краченцата надолу, а и малко напряко (36+5) и се съмнявам, че ще се обърне, защото си е така от месеци насам.
Знам, че има бебета, които се обръщат в последния момент, но нещо почвам да се филмирам дали това, че не се обръща е някакъв проблем.
Доколкото знам просто това ще наложи нещата да се случат секцио, нооо и някакси в главата ми е, че това не е обичайната поза на бебчето и се филмирам.

# 212
  • София
Моето все още е даже не просто с краченцата надолу, а и малко напряко (36+5) и се съмнявам, че ще се обърне, защото си е така от месеци насам.
Знам, че има бебета, които се обръщат в последния момент, но нещо почвам да се филмирам дали това, че не се обръща е някакъв проблем.
Доколкото знам просто това ще наложи нещата да се случат секцио, нооо и някакси в главата ми е, че това не е обичайната поза на бебчето и се филмирам.

Принципно не е изключено да се обърне, но ако държиш на естественото раждане, можеш да направиш консултация в Надежда. Там Надежда Стаменова прави външно верзио и редовно отчита във фейсбук профила си успешно обърнати бебенца.

# 213
Здравейте,

Моето бебе се обърна с упражнения в 34 и 37г.с и вече си е главично, очаквам я скоро да се роди, термина ми е на 8 април.

Една акушерка ми изпрати упражненията и наистина са много ефективни. Първо я обърнах в 34 г.с но спрях да ги правя и тя пак се завъртя, след което в 36 г.с пак ги правих, но вече 3-4 дни и си остана в тази позиция и повече не се е въртяла.

Има шанс и при вас да се завърти, ако искате ще ви изпратя упражненията.

# 214
Да, много бих се радвала.
Писах на лично Hug
Здравейте,

Моето бебе се обърна с упражнения в 34 и 37г.с и вече си е главично, очаквам я скоро да се роди, термина ми е на 8 април.

Една акушерка ми изпрати упражненията и наистина са много ефективни. Първо я обърнах в 34 г.с но спрях да ги правя и тя пак се завъртя, след което в 36 г.с пак ги правих, но вече 3-4 дни и си остана в тази позиция и повече не се е въртяла.

Има шанс и при вас да се завърти, ако искате ще ви изпратя упражненията.

# 215
Здравейте искам да попитам тези които са с второ секцио,дали аг им е казал да си купят гел против сраствания,аз съм за май, аг ми препоръча ама цената е шок....

# 216
Честито за всички бебчета, момичета!
Желая ви да са много здрави, щастливи и спокойни малките. 🤗🍀🍼Бързо възстановяване на мамчетата с пожелание да успявате да си почивате и възстановите и вие покрай грижите.

А на тези, на които тепърва им предстои желая бързо и безболезнено раждане на здрави бебчета 🙏

И нашият първороден син Атила се роди на 29.03, с мерки от 3070гр. и 50см👼 вече сме си вкъщи и се напасваме още, опитвам се да кърмя и дохранвам с изцеденото и АМ. Все още ми е като на сън всичко, но се надяваме с времето да вляза в час.
За съжаление бебчо се обрина по коремчето и гърдите вчера, педиатъра ни изписа фенистил капки и гел. Сега ще изперем всичко с друг перилен препарат и ще огладим дрешките, за да видим, дали не е алергична реакция към праха за пране. Някой да има препоръки за по-нежен препарат, аз използвах Ариел за бебе, но явно не ни понася.

# 217
Ариел си е малко агресивен препарат, дори бебешката им формула.
Аз ползвам Бочко Сензитив.

# 218
Честито за всички бебчета, момичета!
Желая ви да са много здрави, щастливи и спокойни малките. 🤗🍀🍼Бързо възстановяване на мамчетата с пожелание да успявате да си почивате и възстановите и вие покрай грижите.

А на тези, на които тепърва им предстои желая бързо и безболезнено раждане на здрави бебчета 🙏

И нашият първороден син Атила се роди на 29.03, с мерки от 3070гр. и 50см👼 вече сме си вкъщи и се напасваме още, опитвам се да кърмя и дохранвам с изцеденото и АМ. Все още ми е като на сън всичко, но се надяваме с времето да вляза в час.
За съжаление бебчо се обрина по коремчето и гърдите вчера, педиатъра ни изписа фенистил капки и гел. Сега ще изперем всичко с друг перилен препарат и ще огладим дрешките, за да видим, дали не е алергична реакция към праха за пране. Някой да има препоръки за по-нежен препарат, аз използвах Ариел за бебе, но явно не ни понася.

Здравейте,да ви здраво момченцето!Много да ви радва!За обриви силно препоръчвам козметиката на А дерма за А-топична кожа…Лек препарат(Бочко) и къпане през ден,защото както предполагам знаете,водата дразни и засилва обрива.По-големият ми си беше така къде ли не питах,то млякото ли не беше,гелове ли не бяха… най-накрая една магазинерка ми препоръча да си взема на А дерма и на второ-трето измиване се изчисти.Дано да ви помогне.

# 219
Здравейте искам да попитам тези които са с второ секцио,дали аг им е казал да си купят гел против сраствания,аз съм за май, аг ми препоръча ама цената е шок....
Мими, сподели какво ти препоръча АГ?
Аз ще съм трето секцио и не са ми казвали нищо нито преди, нито сега, но може пък и да попита  другата седмица.

# 220
Аз пера със Сано максима и после вече с Тео бебе

Док ми каза да си купя този въпросния гел синя опаковка .....видях го в нета и щях да падна 😁съхранява се в хладилник или го купувам на самия ден или преди това ....
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/14149

# 221
Аз пера със Сано максима и после вече с Тео бебе

Док ми каза да си купя този въпросния гел синя опаковка .....видях го в нета и щях да падна 😁съхранява се в хладилник или го купувам на самия ден или преди това ....
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/14149

Flushed Scream
Майко мила, добре че съм легнала Sweat Smile
От горе на всичко се оскъпявал 4лв заради торбичката за съхранение, че малко му е цената... ц,ц,ц...
Еми какво да кажа, ще го пропусна. За всеки висока цена е индивидуално измерение, но не мисля, че на някой тук няма да му се стори безумна цената на този гел. И все пак ако някой го е ползвал нека остави коментар - би бил от полза на цял... гугъл Yum
Относно прането, предните 2 деца съм ги прала само с Тео Бебе, не знам защо сегавзеха Сано Максима, може би защото ние почнахме да ползваме такъв прах. И не че съм уау доволна, но аромата ми харесва. Дано вс е наред де, все пак всичко е минало и през сушилня и ютия. Относно козметикта обаче не смених - душ гел Тео Бебе и олио Бочко. Нови хиляди марки, кои прехвалени, кои хубави, но ако с тези сме добре няма да ги сменям. Единствено за лятото в жегите със сигурност ще взема Нахткерцен на Др. Тайс, това и с двете деца ми е оправяло летните ситни обривчета.

# 222
  • София
Аз говорих с АГ за този гел. В крайна сметка не сложих след като ми гледа кожата и как е зараснал стария белег. Каза, че при мен не вижда нужда от такъв. Има кожи, които са по-твърди и груби и зарастват по-неприятно и за тях е идеално.
А за сраствания да няма препоръчаха ми много ходене още след раздвижването.

# 223
Аз говорих с АГ за този гел. В крайна сметка не сложих след като ми гледа кожата и как е зараснал стария белег. Каза, че при мен не вижда нужда от такъв. Има кожи, които са по-твърди и груби и зарастват по-неприятно и за тях е идеално.
А за сраствания да няма препоръчаха ми много ходене още след раздвижването.
Страхотно! И страхотно за информацията за ходенето, това поне д по моята част, само да сме се понаспали горе-долу Blush

# 224
Честит да е Атила!

Аз за първото дете прах бебешките неща с Тео Бебе и не е имало проблем. Сега пак изпрах всичко с него и се надявам да няма реакции.

При мен при предното секцио не е ставало дума за гел за сраствания. След него имам една отворена операция и доцент Марков казал на д-р Атанасова, че нямало никакви сраствания и всичко било супер. Надявам се и сега да е така.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 17:58 от Faerlina

Общи условия

Активация на акаунт