АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 462
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
Rosewein и Теди, може в последния момент да си тръгнат естествено бебетата. Говорете им много, обяснявайте им какво и как и продължавайте да правите всичко, което знаете за предизвикване на раждане и шансът да си тръгнат сами без предизвикване не е малък. Дъщеря ми се роди в деня на термина спонтанно, а предния ден сутринта бях на преглед за разкритие и нямаше никакво.

Аз днес пусках пак пкк. Хемоглобинът вече е 112 и се обнадеждих. С такава стойност няма да се наложи преливане на кръв и за момента си отдъхвам психически на тази тема. Много ми се искаше и на мен да съм с рокля на изписването, ама няма да я бъде, нямам нито обувки, нито рокля, нито чорапогащник за тези ми килограми :/ но това, разбира се, са бели кахъри, това да са ми проблемите..

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 16:16 от Delightful D

# 346
Честити нови бебчета! Да растат здрави и щастливи! Heart
Много ми тежи вече..тези дни с часове се разхождам и нищо и нищо. Усещам, че на бебето вече не му е удобно, но защо не иска да излиза Grinning
Майка ми тази нощ сънувала, че съм родила и сутринта даже си проверявала телефона ама...нямаа
Аз с баткото много съм говорила и за бебето като цяло, и за кърменето. Много му беше смешно като му обяснявах как става, той е на 4г,6м. Вчера взехме количката и го возих из вкъщи, беше голям кеф. Прави ми впечатление, че започва да се държи като бебе малко, като цяло се притеснявам как ще бъде ситуацията вкъщи, но колкото и да го мисля, каквото такова.
Относно извеждането навън, няма да чакам някакви дни, ако е хубаво времето направо ще излизаме на разходки, за какво да висим вкъщи.
Аз взех от майка ми една широка светло розова рокля за изписването, за да се вържа с дрехите на бебето, за баткото съм приготвила или бяла, или светло синя риза, в зависимост таткото какво ще си избере, та така..
На вече родилите мами, искрено ви завиждам! На останалите, дръжте се, малко ни остана!

# 347
Моят термин беше на 02.04. Признаци за раждане нямам. От миналия понеделник си вися с 2 см разкритие. Контракции не усещам. Само болка във влагалището и кръста(но не като контракциите.)Всичко пробвах за предизвикване, само дето цигански колела не съм попнала да правя.. Ее бебе още нямаме. Уж днес щяха да ме приемат за предизвикване. Доктора каза да изчакаме и да отида в сряда.Много ми тежи вече,краката ми са супер подути 😬
[/b][/b]
Здравейте, момичета, мина ми прегледът днес и положението не е каквото ми се искаше. Терминът ми беше в събота, а шийката на матката още не е готова за раждане. Нямам и много околоплодни води, така че няма как да се чака много. Сряда ще ме приемат в болницата и ще почваме първо със системи, после хапче да предизвикаме раждането. Много ми е криво честно казано и си поплаках малко. Бая ме хвана страх, като не знам през какво ще трябва да мина, и се притеснявам да не стане да се мъча сума ти часове и накрая да се наложи спешно секцио. Знам, че е най-важно и аз, и бебето да сме добре в крайна сметка и трябва да се действа по най-безопасния начин, но така се надявах всичко да си тръгне по естествения начин.

# 348
  • София
Ние за паркинга на Токуда не успяхме да се вредим. Колата беше на Малееви и просто пеша стигнахме до там с бебето. Опашката за чакащи коли да влезнат беше почти до светофара.

# 349
Ние за паркинга на Токуда не успяхме да се вредим. Колата беше на Малееви и просто пеша стигнахме до там с бебето. Опашката за чакащи коли да влезнат беше почти до светофара.

Ужас... Ще докладвам утре как е било. Аз днес случайно погледнах към 14 без 15 и нямаше опашка вече, ама няма гаранция, че и утре ще е така. Много неудобно с тоя паркинг, пълен абсурд, то нито на преглед да дойдеш, нито на свиждане с кола...

# 350
  • София
Изписванията почват след храненето в 13ч. да го имаш предвид. Много разнопосочна информация дават и общо взето реда беше, който свари той превари. Аз бях първа, че нямах търпение да тръгна и в 13:20 бях с дрешките на малката в неонатология Grinning

# 351
Знам да, и с първото дете беше така, а и днес ми потвърдиха. Ако беше минал скрининг на тазобедрени стави, щяха да ни пуснат и след 11, но ще дойде ортопедът утре на обяд.

Аз не бързам чак толкова да съм първа, докато го накърмя, докато се оправя, казах на ММ да дойде в и 30, не по-рано. А и казаха, че за утре сме 3-4 "само" за изписване, дано не е калабалък.

# 352
Delightful оооо как му говоря Grinning Направо му се моля , таткото ми се смее. Гледам предавания от Великобритания за родилните отделения почти седмица с надеждата, че ако чува бебета да плачат ще вземе да излезе 😅 Коремът ми определено е  паднал надолу, та може и да помага 😁

# 353
На мен днес ми беше термина, но ми замина и последната надежда, че ще тръгне само и по уговорка с лекаря тази вечер си пих рициновото масло. Първото детенце също предизвикахме с него и се случиха нещата, надявам се и сега да се случат, иначе утре вечер влизам за предизвикване.

Изобщо не ми се пренася, психически вече не издържам, иначе не ми тежи и съм ок, но това чакане ме подлудява. Вечер имам подготвителни контракции, вчера съм ставала, молила съм и се да се засилят и накрая пак нищо ☹️ така че пих си рициновото масло и стискайте палци утре да имаме бебе.

# 354
Да се похваля и аз. На 03.04 се роди нашия син с тегло 4240 кг. 53 см. Всичко мина благополучно и от вчера сме си вкъщи.

# 355
Да се похваля и аз. На 03.04 се роди нашия син с тегло 4240 кг. 53 см. Всичко мина благополучно и от вчера сме си вкъщи.

Честит голям мъж! Да расте здрав и с много късмет! 💐

# 356

Да е жив и здрав и много щастлив! 🍀🍀🍀

# 357
Честито, много здраве и спокойствие пожелавам!

# 358
Дами, ако знаете от къде се връщам. От родилното. Бях на тонове в държавната болница, там тоновете ги мерят в една от предродилните зали, беше пълно с хора - студенти, акушерки, лекари и разбира се, мами, които се мъчиха... 🙄
Голямо шубе ме хвана, едната мама беше с първо дете, в 6 сутринта са й пуснали система окситоцин, до 10и30 беше с 4 см разкритие и без родова дейност Sad и я вкараха за секцио, тя плачеше Sad много мъчно ми стана. През останалото време други имаха болезнени контракции.. И така... Преглед за разкритие не са ми правили, следобеда съм на преглед при другия доктор и той ще ми прави...

# 359
Дами, ако знаете от къде се връщам. От родилното. Бях на тонове в държавната болница, там тоновете ги мерят в една от предродилните зали, беше пълно с хора - студенти, акушерки, лекари и разбира се, мами, които се мъчиха... 🙄
Голямо шубе ме хвана, едната мама беше с първо дете, в 6 сутринта са й пуснали система окситоцин, до 10и30 беше с 4 см разкритие и без родова дейност Sad и я вкараха за секцио, тя плачеше Sad много мъчно ми стана. През останалото време други имаха болезнени контракции.. И така... Преглед за разкритие не са ми правили, следобеда съм на преглед при другия доктор и той ще ми прави...

Не се притеснявай, всичко се преживява и забравя 🙂
Не се ражда лесно човек. Само една майка знае през какво е минала, за да има детенце.
Всичко през което минаваме си заслужава крайният резултат Wink

Общи условия

Активация на акаунт