АПРИЛки в девети месец влизат, бебчета започват да излизат. – ТЕМА 4

• 46 399
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • София
LadyBug, iskrichka, честити рожби Heart

За кърменето от Хедра знам, а и от личен опит, че компресите трябва да са студени, не топли. За година и половина кърмачески стаж бях с много препълване и съответно много запушвания. От всички съвети, бебето най-добре се справяше с тях, демек по-често кърмене от засегнатата гърда.

# 391
  • София
Искричка, честита дъщеря! Много да ви радва!

Първоначалният оток на 2-3 ден е т.нар. лимфен оток. При мен мина за малко повече от 24 часа със студени компреси и лежане по гръб + сукане на бебето. Много болезнен беше, но и първия път така мина. При него не се прави топъл компрес, защото влошава повече нещата. Има и някакви масажи, които много помагат. Бях попаднала на много добро описание как се прави точно, но не помня в кой сайт.

Лецитин още не съм взела, но мисля утре да мина през някоя аптека да купя да имам под ръка. Засега съм разкарала всички бучки и гърдите вече са спокойни. Поръчах си днес и колектор (хаака), че с цеденето имам нужда от такъв и трябва да дойде до 2-3 дни (дано!). Лошото при мен е, че малката каквато е дребна много бързо се уморява на гърда, почти не изсуква нищо, заспива и после пропуска хранения, а пък ми е важно да качи кг. Видимо вече е понатрупала малко мазнинки. Вижда се по пръстчетата, бузките и бедърцата, ама пие доста под нормата (вечер по 50-60мл на хранене преко сили при норма 80мл и някои от храненията й през деня също пак така).

# 392
Добро утро мами.
Нашето човече Веселин се появи вчера на 11.04. В 17:45.
Той е добре. Аз преживях много тежко и болезнано предизвикано  раждане. Преносвах. Влязох в болницата за предизвикване без никаква родова дейност, но в момента в кой ми сложиха системата болите си започнаха.

# 393
Здравейте, момичета, честито на всички нови мами!

Да се похваля и аз, вчера в 14:05 след (бая мъчително 😂) предизвикване на раждането се роди нашето полубългарско-полуколумбийско съкровище Мария-Жара, 50 см, 3,040 кг. ❤

# 394
Честити Веселин и Мария-Жара!!
Много да са ви здрави, добри и щастливи! 🍀🍀🍀
Много съжалявам, че и двете сте имали тежки раждания, но сега дано поне възстановяването да е бързо!

# 395

Да се похваля и аз, вчера в 14:05 след (бая мъчително 😂) предизвикване на раждането се роди нашето полубългарско-полуколумбийско съкровище Мария-Жара, 50 см, 3,040 кг. ❤
Честито, много да ви радва и много зраве на цялото семейство!
Много интересно име, хареса ми Blush
Бързо възстановяване!

# 396
Честито за новите попълнения♥️🎉🎉🤗 Бързо възстановяване

# 397
Честити нови бебчета! Да растат здрави и щастливи! Heart
Много се радвам за вас, момичета! Най-лошото свърши и сега започват само прекрасни моменти!
Аз сега психически си внушавам, че 12.04.24 е много хубава дата и е време бебето да излиза. Grinning Много искам и аз утре да ви изненадам!

# 398
  • София
Честито на новите мами! ❤

Аз съм за секцио другата седмица.
Почва да ми трепери под лъжичката дали ще оправя зачервени очи и запушен нос за няколко дни. Надявам се и да не успея, всичко да мине наред и беба да е добре. Абе шубе си ме е отвсякъде!

# 399

Честито! Бъдете живи и здрави!
И аз днес влизам за същата процедура. Можеш ли да споделиш подробности? Как предизвикаха раждането, колко време отне да тръгне процеса и съответно да завърши с едно пухкаво бебе 🩷? Вече 6ти ден преносвам 🥹

# 400

И аз днес влизам за същата процедура. Можеш ли да споделиш подробности? Как предизвикаха раждането, колко време отне да тръгне процеса и съответно да завърши с едно пухкаво бебе 🩷? Вече 6ти ден преносвам 🥹

Приеха ме в болницата сряда сутрин, като имах малко разкритие, но шийката на матката не беше изгладена още. Пуснаха ми система с окситоцин, която тече 7 часа и реално успя да предизвика контракции за подготвяне на шийката. След като изтече, продължих да имам контракции цяла вечер, но нередовни и почти безболезнени. Вчера сутринта в 6 ми дадоха да изпия едно хапче за започване на родова дейност и в 8 ми пукнаха мехура да изтекат водите. Бяха станали кафеникави и АГ ми каза, че може да се наложи спешно секцио по някое време, така че да съм готова. В 9 ми пуснаха отново система окситоцин и този път тръгнаха баш контракции, към 10 болките вече бяха много силни. Така и не се престраших от епидуралната и си ги изстрадах. 😃 В 12ч. ми дадоха някакво лекарство, което ме замая и заспивах между контракциите. Обясниха ми и че забързвало процеса още повече. В 13ч. вече бях с пълно разкритие, но шийката продължаваше да не е съвсем изгладена.. Тогава започна кошмарът, защото започнах да усещам напъни, при които в нормален случай вече не трябвало да боли, а аз продължавах да изпитвам болките от контракциите. Тогава вече си виках и ревах от болка, но за щастие мина сравнително бързо това време и когато ми казаха, че вече мога да напъвам, за около 10 минути бебето излезе. Предполагам е много индивидуално при всеки, при мен от самото начало си имаше някакъв проблем с шийката и това много забави целия процес и го направи по-болезнен. Но всичко минава и като се роди бебенцето, ти олеква и се успокояваш. 😊

# 401
При мен сложиха система в 9 сутринта като бех с 2 см разкритие без никакви болки. Системата буквално запопна да ми деиства на 10тата минута и започнаха леки поносими болки.В 10 часа ми текнаха сами водите и от тогава започнаха и силните болки,като в 11 вече не се търпяха. Виках, крещях, ревах(сега ме р срам да погледна лекарите, как ме изтърпяха незнам) и така до 17:45 родих юнак 3,850кг. И на мен ми слагаха някъкви неща, които ме омайваха за малко, но за толкова малко, че почнеше ли контракцията си връщах силите за крещене. Явно моят праг на болка си е нисък. Имаше майка, която извика 3 пъти и беше родила. На друга пък със мен и тя цел ден на система,но болки при нея ме започнаха и се отказаха оставияха я за другия ден

Приеха ме в болницата сряда сутрин, като имах малко разкритие, но шийката на матката не беше изгладена още. Пуснаха ми система с окситоцин, която тече 7 часа и реално успя да предизвика контракции за подготвяне на шийката. След като изтече, продължих да имам контракции цяла вечер, но нередовни и почти безболезнени. Вчера сутринта в 6 ми дадоха да изпия едно хапче за започване на родова дейност и в 8 ми пукнаха мехура да изтекат водите. Бяха станали кафеникави и АГ ми каза, че може да се наложи спешно секцио по някое време, така че да съм готова. В 9 ми пуснаха отново система окситоцин и този път тръгнаха баш контракции, към 10 болките вече бяха много силни. Така и не се престраших от епидуралната и си ги изстрадах. 😃 В 12ч. ми дадоха някакво лекарство, което ме замая и заспивах между контракциите. Обясниха ми и че забързвало процеса още повече. В 13ч. вече бях с пълно разкритие, но шийката продължаваше да не е съвсем изгладена.. Тогава започна кошмарът, защото започнах да усещам напъни, при които в нормален случай вече не трябвало да боли, а аз продължавах да изпитвам болките от контракциите. Тогава вече си виках и ревах от болка, но за щастие мина сравнително бързо това време и когато ми казаха, че вече мога да напъвам, за около 10 минути бебето излезе. Предполагам е много индивидуално при всеки, при мен от самото начало си имаше някакъв проблем с шийката и това много забави целия процес и го направи по-болезнен. Но всичко минава и като се роди бебенцето, ти олеква и се успокояваш. 😊

# 402
Еха, колко нови бебчета! Да са здрави, а вие да се възстановите бързо!

Аз минавам с бърз въпрос - усещам, че сенната хрема ме започва. По принцип не ме удря всяка година, но сега за късмет ще е точно докато кърмя. Писала съм на АГ с молба да ми каже какво мога да приемам по време на кърмене и чакам отговор, но ако някоя от вас има личен опит, ще се радвам да сподели. За момента е бистра хрема и сърбеж/дискомфорт в гърлото и носоглътката.

# 403
Ох, мили мами Rosewine и Ani11. много сте се измъчили. Така като ви четях тръпки ме побиха и си казах, че аз този ужас не мога да го мина пак. Преживявала съм абсолютно същото , не е било предизвикано раждането, а спонтанно, но пак по същия начин цял ден мъки и болки, които на всичкото отгоре накрая завършиха и с епизиотомия без упойка Sad
Само при мисълта за такова раждане и ми прималява Sad
Преди бях по-смела някак...

# 404
Вие нощем бяхте на адаптирано, нали? В началото с каката, педиатърът ми каза да не ги гледам тези дози на кутията, че били страшно големи и се напомпвало бебето. Не претендирам за достоверност, тъй като не вярвам сляпо на никой, но със сигурност може да разучиш въпроса, поне да не се притесняваш, че малко се храни Simple Smile
Искричка, честита дъщеря! Много да ви радва!

Първоначалният оток на 2-3 ден е т.нар. лимфен оток. При мен мина за малко повече от 24 часа със студени компреси и лежане по гръб + сукане на бебето. Много болезнен беше, но и първия път така мина. При него не се прави топъл компрес, защото влошава повече нещата. Има и някакви масажи, които много помагат. Бях попаднала на много добро описание как се прави точно, но не помня в кой сайт.

Лецитин още не съм взела, но мисля утре да мина през някоя аптека да купя да имам под ръка. Засега съм разкарала всички бучки и гърдите вече са спокойни. Поръчах си днес и колектор (хаака), че с цеденето имам нужда от такъв и трябва да дойде до 2-3 дни (дано!). Лошото при мен е, че малката каквато е дребна много бързо се уморява на гърда, почти не изсуква нищо, заспива и после пропуска хранения, а пък ми е важно да качи кг. Видимо вече е понатрупала малко мазнинки. Вижда се по пръстчетата, бузките и бедърцата, ама пие доста под нормата (вечер по 50-60мл на хранене преко сили при норма 80мл и някои от храненията й през деня също пак така).

Общи условия

Активация на акаунт